AccueilNederlandOlijven - fruit...

Olijven – fruit of groente

Olijven zijn al sinds mensenheugenis vertrouwd op onze tafel. Het feit dat de variëteit aan variëteiten die op de markt verkrijgbaar zijn spreekwoordelijk is, evenals het feit dat ze tot de favoriete voedingsmiddelen van velen behoren, betekent niet dat we de oorsprong van olijven kennen, hun kwaliteiten, voor- en nadelen, gezondheidsvoordelen en schaadt, en dat we weten dat de olijf een vrucht of een groente is. Laten we daar beginnen – wat is een olijf – een vrucht of een groente? Het antwoord zal je verbazen.

Gewend aan het feit dat de vrucht zoet en vol suiker is, zouden maar weinigen deze vraag correct beantwoorden en de olijf identificeren als de vrucht die hij werkelijk is. De zoute smaak waar olijven om bekend staan, wordt verkregen na uitgebreide verwerking en in rauwe staat is de vrucht ongeschikt voor consumptie vanwege de onaangename sterke bitterheid. Hoewel niet zoet, zijn olijven een vrucht.

Waarom wordt de olijf gedefinieerd als een vrucht?

De olijf wordt geboren aan de olijfboom. In de botanie zijn vruchten de zaaddragende structuren van planten, zoals de olijfboom. De steen in de kern van de olijf waaruit we een boom kunnen laten groeien, classificeert olijven als fruit. En hoewel het ons vreemd lijkt dat een zout-bitter voedsel kan worden gekwalificeerd als fruit, zijn olijven precies dat – fruit, en ze hebben een stevige verwerking nodig om voedsel te worden dat geschikt is voor onze tafel, smakelijk en smakelijk. Olijven van verschillende variëteiten zijn een hoofdbestanddeel van de mediterrane keuken en een belangrijk exportgewas voor Spanje, Italië, Griekenland, Turkije en Marokko. Olijfolie geproduceerd uit olijven is ook een van de meest geëxporteerde en gekochte producten.

Voor- en nadelen van het consumeren van olijven Ongeacht of u weet dat olijven fruit of groente zijn, we zijn er zeker van dat u enthousiast bent over de voordelen van het consumeren ervan en of ze uw gezondheid kunnen schaden.

Voordelen van het consumeren van olijven

1. Ze zijn rijk aan vitamines en antioxidanten, die ons helpen om de dagelijkse dosis vitaminen binnen te krijgen die waardevol zijn voor onze gezondheid, maar ook voor de strijd van het lichaam tegen vrije radicalen. De royale hoeveelheid vitamine E die in olijven verborgen zit, behoudt de gezondheid en schoonheid van de huid en stimuleert het immuunsysteem, waardoor olijven een bondgenoot worden in de strijd tegen veroudering en een geweldig middel om een ​​aantal ziekten te voorkomen die verband houden met de verzwakking van de huid. het immuunsysteem.

2. Studies wijzen erop dat olijven een waardevol hulpmiddel zijn bij het behouden van de botgezondheid en het bestrijden van osteoporose. Specialisten raden aan dat mensen die lijden aan osteoporose, die het risico lopen osteoporose te ontwikkelen, volwassenen bij wie osteoporose vaak voorkomt, evenals vrouwen in de menopauze, vaker en grotere hoeveelheden olijven of olijfolie consumeren, die ze zowel kunnen gebruiken voor het op smaak brengen van salades in plaats van traditionele bronnen van vet, maar ook voor maaltijden.

3. Het gunstige effect van olijven en olijfolie op bloedvaten en het hart is bewezen, dat wil zeggen dat olijven nuttig zijn voor het behoud van de cardiovasculaire gezondheid. Verhoogde consumptie van olijven of olijfolie kan het risico op hartaandoeningen en sterfte daaraan verminderen.

4. Gedurfde studies wijzen op olijven als middel ter preventie en ter ondersteuning van de behandeling van oncologische ziekten – de plaag van de mensheid. Volgens wetenschappers is deze werking van olijven te danken aan de samenstelling oleocanthal die ze bevatten, die volgens studies kankercellen kan doden. Onder de soorten kanker waarvan is gemeld dat ze met succes worden beïnvloed door de inname van oleocanthal via olijven, is die van de borst – een van de meest voorkomende bij vrouwen.

5. Dezelfde waardevolle stof – oleocanthal – staat ook bekend om zijn vermogen om de ontwikkeling van Alzheimer en andere hersenziekten te voorkomen. 6. Olijven helpen het lichaam om glucose te reguleren en zijn dus een middel om diabetes en diabetes type 2 in het bijzonder te voorkomen.

Risico’s van het consumeren van olijven

Ongeacht of olijven fruit of groenten zijn, zoals elk voedsel bieden ze niet alleen voordelen voor het lichaam, maar verbergen ze ook hun risico’s. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de risico’s als het gaat om het consumeren van olijven en olijfolie, maar we moeten het volgende in gedachten houden: verwerkte en geconserveerde olijven worden opgeslagen in pekel die te zout is. Overmatig gebruik van zout leidt tot problemen met de gezondheid van hart en bloedvaten, maar ook met die van de nieren. Als u een zoutvrij dieet volgt, of als het uw doel is om de hoeveelheid natrium die u consumeert te verminderen, kies dan verse olijven in plaats van ingeblikte olijven, waarmee u schadelijke hoeveelheden wit gif kunt besparen.

Een ander ding waar je rekening mee moet houden bij het consumeren van olijven is dat ze voornamelijk vet bevatten, en in aanzienlijke hoeveelheden. Als uw dieet de inname van beperktere hoeveelheden vet vereist, overdrijf het dan niet met olijven op uw tafel. Alle anderen kunnen vrijmoedig olijven in hun handpalm stoppen en zichzelf trakteren op de mogelijkheid om de vraag te beantwoorden of olijven fruit of groente zijn, of ze het nu geraden hebben of niet.

Opmerking: dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden en is geen aanbeveling of vervanging voor professioneel advies.

foto door Melina Kiefer Aan Unsplash

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.