AccueilNederlandNieuwe optische computerbenadering...

Nieuwe optische computerbenadering biedt ultrasnelle verwerking

svg%3E - Een miljoen keer sneller dan de huidige technologie: nieuwe optische computerbenadering biedt ultrasnelle verwerkingsvg%3E - Een miljoen keer sneller dan de huidige technologie: nieuwe optische computerbenadering biedt ultrasnelle verwerking

Ultrasnelle computerverwerkingssnelheden zijn mogelijk met logische poorten met optische chiraliteit die ongeveer een miljoen keer sneller werken dan bestaande technologieën.

Verwerkingsapparaten op basis van gepolariseerd licht werken een miljoen keer sneller dan de huidige technologie.

Logische poorten zijn de basisbouwstenen van computerprocessors. Conventionele logische poorten zijn elektronisch en werken door rond elektronen te schuifelen. Onderzoekers hebben echter op licht gebaseerde optische logische poorten ontwikkeld om te voldoen aan de gegevensverwerkings- en overdrachtseisen van de volgende generatie computers. Wetenschappers van de Universiteit van Aalto ontwikkelden nieuwe logische poorten voor optische chiraliteit die ongeveer een miljoen keer sneller werken dan bestaande technologieën en ultrasnelle verwerkingssnelheden bieden.

svg%3E - Een miljoen keer sneller dan de huidige technologie: nieuwe optische computerbenadering biedt ultrasnelle verwerkingsvg%3E - Een miljoen keer sneller dan de huidige technologie: nieuwe optische computerbenadering biedt ultrasnelle verwerking

De logische poort met optische chiraliteit is gemaakt van een materiaal dat licht uitzendt met verschillende circulaire polarisatie, afhankelijk van de chiraliteit van de ingangsbundels. Credits: Yi Zhang / Aalto Universiteit

Deze nieuwe aanpak, die wordt beschreven in een paper gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschappelijke vooruitgang, gebruikt circulair gepolariseerd licht als ingangssignaal. De logische poorten zijn gemaakt van kristallijne materialen die gevoelig zijn voor de handigheid van een circulair gepolariseerde lichtstraal – dat wil zeggen, het licht dat door het kristal wordt uitgezonden, hangt af van de handigheid van de ingangsstralen. Dit dient als de basisbouwsteen voor één type logische poort (XNOR), en de overige soorten logische poorten worden gebouwd door filters of andere optische componenten toe te voegen.

Bovendien toonde het team aan dat een enkel apparaat al hun chiraliteitslogica-poorten tegelijkertijd parallel kan laten werken. Dit is een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van bestaande logische poorten, die slechts één logische bewerking tegelijk kunnen uitvoeren. Gelijktijdige parallelle logische poorten kunnen worden gebruikt om complexe, multifunctionele logische circuits te bouwen. Ten slotte toonde het team aan dat de chiraliteitslogicapoort elektronisch kan worden bestuurd en geconfigureerd, een noodzakelijke stap voor hybride elektrisch/optisch computergebruik.


Referentie: « Chirality logic gates » door Yi Zhang, Yadong Wang, Yunyun Dai, Xueyin Bai, Xuerong Hu, Luojun Du, Hai Hu, Xiaoxia Yang, Diao Li, Qing Dai, Tawfique Hasan en Zhipei Sun, 9 december 2022, Wetenschappelijke vooruitgang.
DOI: 10.1126/sciadv.abq8246

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.