AccueilNederlandNiet veel mensen...

Niet veel mensen weten dit

« Niet veel mensen weten dit » is de slimme titel van een onlangs uitgebracht pocketboek met meer dan 250 bekende uitdrukkingen en hun oorsprong. Het idee voor het boek, dat in Ierland verschijnt, ontstond in een Ierse pub.

Co-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van het boek Not a Lot of People Know This 1024x683 - Not a Lot of People Know This - A Clever Stocking Filler This ChristmasCo-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van het boek Not a Lot of People Know This 1024x683 - Not a Lot of People Know This - A Clever Stocking Filler This Christmas
Co-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van Not a Lot of People Know This boek in Howards Way Cafe Churchtown.

Na jarenlang elkaars algemene kennis te hebben getest over de oorsprong van spreekwoorden als “drie bladen in de wind” of « je arm veranderen »naaste buren en oude vrienden Barry Burke en Mick McGovern besloten een verzameling van dergelijke uitspraken samen te stellen en uit te leggen hoe ze tot stand kwamen.

Covid19 bood hen het perfecte venster om aan het project te werken en nu, na meer dan 12 maanden onderzoek, is het boek eindelijk gepubliceerd. In deze eerste collectie staan ​​meer dan 250 idiomen, zowel Iers als internationaal, samen met nauwgezette definities die hun oorsprong verklaren.

Over de release gesproken, blikt Mick terug “Iemand zei ooit tegen me dat een pub een armeluisuniversiteit is en ik heb echt het gevoel dat dat zo waar is. Het idee voor het boek ontstond op een avond bij een pint in het etablissement van die arme man. Soms ontstaan ​​de beste ideeën ter wereld door simpelweg met elkaar te kletsen op de werkvloer, of in dit geval bij een sociale gelegenheid. En nu is het zover, die droom is voor mij uitgekomen.”

Barry merkt op, “Velen van ons gebruiken onbewust uitdrukkingen in onze gesprekken. We weten hoe, waar en wanneer we ze moeten gebruiken, maar we weten niet wat ze werkelijk betekenen. Voor mij was waar ze vandaan kwamen iets wat ik moest onderzoeken. Ik dacht dat een boek hierover ons allemaal zou onderwijzen en amuseren.”

Het boek is nu te koop in verschillende lokale boekhandels of online op https://notalotofpeopleknowthis.company.site. Het is geweldig om te lezen en zou een populaire kousvuller voor Kerstmis moeten blijken te zijn.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.