AccueilNederlandNiet veel mensen...

Niet veel mensen weten dit

« Niet veel mensen weten dit » is de slimme titel van een onlangs uitgebracht pocketboek met meer dan 250 bekende uitdrukkingen en hun oorsprong. Het idee voor het boek, dat in Ierland verschijnt, ontstond in een Ierse pub.

Co-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van het boek Not a Lot of People Know This 1024x683 - Not a Lot of People Know This - A Clever Stocking Filler This ChristmasCo-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van het boek Not a Lot of People Know This 1024x683 - Not a Lot of People Know This - A Clever Stocking Filler This Christmas
Co-auteurs Barry Burke en Mick McGovern bij de lancering van Not a Lot of People Know This boek in Howards Way Cafe Churchtown.

Na jarenlang elkaars algemene kennis te hebben getest over de oorsprong van spreekwoorden als “drie bladen in de wind” of « je arm veranderen »naaste buren en oude vrienden Barry Burke en Mick McGovern besloten een verzameling van dergelijke uitspraken samen te stellen en uit te leggen hoe ze tot stand kwamen.

Covid19 bood hen het perfecte venster om aan het project te werken en nu, na meer dan 12 maanden onderzoek, is het boek eindelijk gepubliceerd. In deze eerste collectie staan ​​meer dan 250 idiomen, zowel Iers als internationaal, samen met nauwgezette definities die hun oorsprong verklaren.

Over de release gesproken, blikt Mick terug “Iemand zei ooit tegen me dat een pub een armeluisuniversiteit is en ik heb echt het gevoel dat dat zo waar is. Het idee voor het boek ontstond op een avond bij een pint in het etablissement van die arme man. Soms ontstaan ​​de beste ideeën ter wereld door simpelweg met elkaar te kletsen op de werkvloer, of in dit geval bij een sociale gelegenheid. En nu is het zover, die droom is voor mij uitgekomen.”

Barry merkt op, “Velen van ons gebruiken onbewust uitdrukkingen in onze gesprekken. We weten hoe, waar en wanneer we ze moeten gebruiken, maar we weten niet wat ze werkelijk betekenen. Voor mij was waar ze vandaan kwamen iets wat ik moest onderzoeken. Ik dacht dat een boek hierover ons allemaal zou onderwijzen en amuseren.”

Het boek is nu te koop in verschillende lokale boekhandels of online op https://notalotofpeopleknowthis.company.site. Het is geweldig om te lezen en zou een populaire kousvuller voor Kerstmis moeten blijken te zijn.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.