AccueilNederlandMusk's banken boeken...

Musk’s banken boeken verliezen op Twitter-leningen, vermijden grote hits -bronnen

NEW YORK, 13 december (Reuters) – Sommige banken die Elon Musk $ 13 miljard hebben geleend om Twitter te kopen, bereiden zich voor om dit kwartaal verliezen op de leningen te boeken, maar ze zullen dit waarschijnlijk doen op een manier dat het geen grote slepen met hun inkomsten, volgens drie bronnen met directe kennis van de situatie.

Banken verkopen dergelijke leningen doorgaans aan investeerders op het moment van de deal. Maar de kredietverstrekkers van Twitter, onder leiding van Morgan Stanley, zouden miljarden dollars aan verliezen kunnen lijden als ze dat nu zouden proberen, aangezien beleggers terugschrikken voor het kopen van risicovolle schulden in een periode van economische onzekerheid, aldus marktdeelnemers. In aanvulling, Twitteren heeft adverteerders zien vluchten te midden van zorgen over Musk’s benadering van het controleren van tweets, het behalen van inkomsten en zijn vermogen om de rente op de schuld te betalen.

Banken moeten de lening nog steeds markeren tot de marktwaarde in hun boeken en geld opzij zetten voor verliezen die in kwartaalresultaten worden gerapporteerd. Bij gebrek aan een prijs die wordt bepaald door de daadwerkelijke verkoop van de schuld, kan elke bank echter beslissen hoeveel ze afschrijft op basis van haar marktcontroles en oordeel, volgens de drie bronnen die bekend zijn met het proces van het bepalen van de waarde van de schuld. dergelijke leningen.

Het grootste deel van de schuld – $ 10 miljard aan leningen die zijn gedekt door de activa van Twitter – moet mogelijk met wel 20% worden afgeschreven, aldus een van de bronnen. De klap op de lening, verdeeld over zeven banken, zou waarschijnlijk door de meeste bedrijven kunnen worden beheerd zonder een significante klap voor de winst te veroorzaken, voegde de bron eraan toe.

Een andere van de drie bronnen met directe kennis van de zaak schatte dat sommige banken slechts een afschrijving van 5% tot 10% zouden nemen op het gedekte deel van de lening.

De beraadslagingen over hoe sommige van deze banken denken over het verantwoorden van deze verliezen zijn niet eerder gerapporteerd. Ze komen op het moment dat Wall Street-banken zich schrap zetten voor lagere winsten in het vierde kwartaal als gevolg van een terugval in de inkomsten uit investeringsbankieren en een stijging van de reserves voor kredietverliezen te midden van een verzwakkende wereldwijde economie.

Drie bronnen in de banksector zeiden dat de resterende $ 3 miljard, die niet gedekt is, zou kunnen leiden tot grotere verliezen voor de zeven Twitter-banken. Reuters kon niet bepalen hoeveel de banken van plan waren het ongedekte deel van de schuld af te schrijven.

De geldschieters hebben overwogen om het ongedekte deel van de schuld te vervangen door een lening aan Musk, ondersteund door zijn aandelen in Tesla Inc. (TSLA.O), aldus de fabrikant van elektrische auto’s, een van de bronnen die bekend zijn met de gesprekken. Musk heeft echter gezegd dat het in de huidige macro-economische omgeving het beste is om dergelijke leningen te vermijden. Bloomberg rapporteerde eerder de mogelijkheid van een margelening.

Naast Morgan Stanley omvat het syndicaat Bank of America Corp (BAC.N)Barclays Plc , Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (8306.T)BNP Paribas SA (BNPP.PA)Mizuho Financial Group Inc (8411.T) en Société Générale SA (SOGN.PA).

SocGen, Musk en vertegenwoordigers van Twitter reageerden niet op verzoeken om commentaar per e-mail. Vertegenwoordigers van de andere banken weigerden commentaar te geven.

BOEKHOUDKUNDIGE FLEXIBILITEIT

Volgens de boekhoudnormen moeten de banken de lening markeren tot de marktwaarde wanneer sommigen van hen de inkomsten voor het vierde kwartaal in januari rapporteren, zeiden verschillende bankiers en accountants.

Maar nu de marktactiviteit tot stilstand komt, hebben de banken een behoorlijke mate van flexibiliteit om ze te waarderen, wat betekent dat iedereen ze anders zou kunnen waarderen. Ze hebben ook speelruimte voor het rapporteren van eventuele afschrijvingen en de tijd die ze nodig hebben om de schuld te verkopen. Na de financiële crisis van 2008 hebben deals met hefboomleningen jaren geduurd.

Elke bank zou marktcontroles uitvoeren met twee of drie potentiële kopers om tot een waarde van de leningen te komen, waarmee een accountant het eens zou moeten zijn, zei een van de drie bronnen.

De persoon, die bekend is met het denken van een van de banken in het leningssyndicaat, voegde eraan toe dat sommige geldschieters in eerste instantie waarschijnlijk een kleinere hit zullen nemen en deze in de loop van de tijd zullen opschrijven als de waarderingen steeds slechter worden.

Verwachte verliezen kunnen ook worden verdeeld tussen investeringsbankieren en handelsdivisies, waardoor het klein genoeg is om niet afzonderlijk te worden bekendgemaakt, aldus een van de bronnen. Eventuele afschrijvingen zouden waarschijnlijk in stukken worden opgedeeld en over meerdere maanden worden verspreid, waardoor de winst in een kwartaal zou worden teruggedrongen, zeiden twee van de bronnen met directe kennis van de zaak.

Sommige marktdeelnemers verwachten dat de verliezen op de schuld aanzienlijk zullen zijn, tenzij de marktomstandigheden verbeteren. Twee bronnen in de banksector zeiden dat als de banken nu zouden proberen de leningen te verkopen, ze niet meer dan 60 cent per dollar zouden krijgen op de beveiligde obligatie en een nog lagere prijs op het ongedekte deel. Dat zou oplopen tot miljarden dollars aan verliezen voor het syndicaat als geheel.

In september leden geldschieters van Wall Street onder leiding van Bank of America een verlies van $ 700 miljoen op de verkoop van ongeveer $ 4,55 miljard aan schulden ter ondersteuning van de leveraged buy-out van het zakelijke softwarebedrijf Citrix Systems Inc.

Volgens twee vastrentende bankiers staat zo’n 35 tot 40 miljard dollar van dergelijke leningen vast in de boeken van de banken.

De bankiers van Twitter zijn echter optimistischer. « Ik zou niet wedden tegen Elon Musk », zei James Gorman, CEO van Morgan Stanley, eerder deze maand in een interview bij Reuters NEXT. « We staan ​​niet achter dat soort zaken en dat soort kansen, tenzij we geloven dat het echt is. »

Rapportage door Lananh Nguyen, Saeed Azhar en Shankar Ramakrishnan in New York, aanvullende rapportage door Matt Tracy en Abigail Summerville; bewerking door Paritosh Bansal en Claudia Parsons

Onze normen: De vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

//platform.twitter.com/widgets.js

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.