AccueilNederlandMensen consumeren meer...

Mensen consumeren meer chocolade en snoep om hun humeur op te vrolijken

Mensen wenden zich massaal tot chocolade en snoep om zich op te vrolijken tijdens een recessie. Dat meldt het Britse chocoladebedrijf Hotel Chocolate en maakt zich op voor een zeer drukke kerstperiode.

CEO Angus Thirlwell waarschuwt echter dat het nog te vroeg is om een ​​jaarlijkse financiële prognose te maken vanwege de terugkeer van pre-pandemische last-minute winkelgewoonten.

“We merken dat mensen chocolade nodig hebben. Dat hebben we eerder gezien in tijden van recessie, zoals in 2008. We zijn erg veerkrachtig in die tijden”, zegt Thirlwell.

Het bedrijf rapporteerde eerder een onderliggende winst vóór belastingen en eenmalige posten van £ 21,7 miljoen voor het laatste boekjaar. Dit is meer dan een dubbele groei ten opzichte van de voorgaande 12 maanden, gedreven door abonnementen op warme chocolademelkmachines. Het bedrijf komt in januari met nieuwe prognoses.

Volgens Thirlwell genieten Britse shoppers, nadat de vorige twee kerstinkopen werden verstoord door de pandemie, nu van het plezier van winkelen en rondneuzen in de winkels, die goed waren voor 70% van de omzet van de groep in de afgelopen zes maanden. Hotel Chocolat heeft meer dan 100 winkels in het Verenigd Koninkrijk en een chocoladefabriek in Cambridgeshire, Oost-Engeland.

Door de hoge huishoudrekeningen in het VK zijn consumenten in supermarkten overgestapt op goedkopere chocolademerken, maar volgens Thirlwell is dit niet het geval in speciaalzaken.

Volgens een materiaal gepubliceerd in het tijdschrift Nature Ecology & Evolution, is het thuisland van chocolade Ecuador. De inwoners van dit land begonnen ongeveer 5300 jaar geleden voor het eerst de vruchten van de cacaoboom te verzamelen en te gebruiken.

“De bewoners van het bovenste deel van het Amazonegebied begonnen de vruchten te plukken van een boom die nauw verwant is aan de cacao uit Mexico. Dit gebeurde ongeveer 1500 jaar vóór de Olmeken en Azteken. Het lijkt erop dat de traditie van het consumeren van cacao zich vanuit het zuiden naar het noorden heeft verspreid, van Ecuador naar Mexico,’ zegt Michael Blake van de University of British Columbia in Vancouver.

De geschiedenis van de ontdekking en verspreiding van chocolade, evenals tomaten, aardappelen en andere « geschenken van de Nieuwe Wereld », is al lang onderwerp van discussie onder genetici, historici en archeologen. Er is geen consensus over het thuisland van de eerste soorten cacaobomen en wanneer de Indianen de vruchten voor het eerst in voedsel begonnen te gebruiken.

Veel historici geloven tegenwoordig bijvoorbeeld dat de eerste varianten van cacao werden ontdekt door de Maya-indianen, wat ongeveer 3400 jaar geleden gebeurde. Aan de andere kant hebben archeologen mogelijke aanwijzingen gevonden dat de oude legendarische Olmeken eerder de kwaliteiten van chocolade hadden gewaardeerd. Genetische analyse toont aan dat de wilde verwanten van cacaobomen niet in Midden-Amerika groeien, maar in het noorden van het Amazonegebied.

Blake en zijn collega’s hebben deze geschillen opgelost door een uitgebreide studie van het aardewerk en de keramische schelpen die gevonden zijn in de nederzettingen van de oude Mayo-Chinchipe-indianen die ongeveer 5400 jaar geleden in het zuiden van Ecuador leefden.

Foto via Pixabay: https://www.pexels.com/photo/round-chocolate-coated-pastry-on-white-stick-33715/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.