AccueilNederlandLUX Publieksprijs 2023:...

LUX Publieksprijs 2023: de vijf finalisten | Nieuws

Ontdek de genomineerden voor de LUX Publieksprijs 2023.

De genomineerde films werden aangekondigd tijdens de uitreiking van de European Film Awards in Reykjavík.

De LUX Publieksprijs, georganiseerd door het Europees Parlement en de European Film Academy in samenwerking met de Europese Commissie en Europa Cinema, combineert de kijkcijfers van het Europese publiek met de kijkcijfers van EP-leden in een van de grootste filmjury’s in Europa.

De genomineerden van dit jaar bieden een eclectische mix van thema’s, benaderingen en visuele spanning. De vijf films zijn gecoproduceerd door meer dan 10 landen en tonen nog meer de Europese culturele rijkdom.

Vele redenen om mee te doen

Er zijn verschillende redenen om enthousiast te zijn over de editie 2023 van de LUX Publieksprijs:

  • Het zullen er vijf zijn films om uit te kiezen, in plaats van de vorige drie, wat meer diversiteit en meer opties biedt
  • Ze zullen worden ondertiteld in alle van de EU‘s 24 officiële talen
  • Je hoeft ze niet allemaal te zien: je kunt elk van de films beoordelen op een gloednieuw beoordelingsplatform
  • Om nog meer spanning te creëren, de verlengde beoordelingsperiode is open tot 12 juni 2023, slechts twee dagen voor de prijsuitreiking, waardoor er ruimte is voor een last-minute plotwending.

De genomineerden

Alcarras

De familie Solé verzorgt elke zomer hun boomgaard in Alcarràs, een klein dorpje in Catalonië. Maar de oogst van dit jaar zou wel eens de laatste kunnen zijn. Nieuwe plannen voor het land – het kappen van de perzikbomen en het plaatsen van zonnepanelen – zorgen voor een breuk in deze grote, hechte familie.

Geregisseerd door Carla Simon

Gemaakt door Spanje en Italië


Brandende dagen

Emre, een jonge officier van justitie, wordt aangesteld in een kleine stad die kampt met een watercrisis en politieke schandalen. Na verschillende spannende interacties wordt hij meegesleurd in de lokale politiek. Wanneer Emre een band krijgt met de eigenaar van de plaatselijke krant, nemen de geruchten de druk op hem toe.

Dgeregisseerd door Emin Alper

Gemaakt door KalkoenFrankrijk, Duitsland, Nederland, Griekenland en Kroatië


Dichtbij

De vriendschap tussen twee 13-jarige jongens, Leo en Remi, wordt plotseling verstoord. Leo probeert te begrijpen wat er is gebeurd en benadert Sophie, Remi’s moeder. « Sluiten » is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Geregisseerd door Lukas Dhont

Gemaakt door BelgiëFrankrijk en Nederland


Driehoek van verdriet

Een ongeremde satire over rollen, klasse en de economische waarde van schoonheid. Modellen Carl en Yaya gaan mee op een instagrambare luxecruise samen met superrijke passagiers – een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars – en een malafide, marxistische kapitein. Wat kan verkeerd gaan?

Geregisseerd door Ruben Östlund

Geproduceerd door Zweden, Duitsland, Frankrijk en het VK


Will-o’-the-Wisp

Een muzikale, romantische komedie waarin Alfredo, de kroonprins van Portugal, op zijn sterfbed verslag doet van zijn tijd als brandweerman, waar hij verliefd wordt op instructeur Alfonso.

Geregisseerd door João Pedro Rodrigues

Geproduceerd door Portugal en Frankrijk

Toon uw liefde voor Europese films

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.