AccueilNederlandLuchtvaartmaatschappijen gaan meer...

Luchtvaartmaatschappijen gaan meer betalen voor vrijgekomen schadelijke uitstoot

Gemiddelde Europese gezinnen zullen veel meer blijven betalen voor hun CO2-uitstoot dan frequente langeafstandsreizigers, zei Joe Darden, directeur luchtvaart bij de ngo

De Europese Unie heeft overeenstemming bereikt over wetgeving waardoor luchtvaartmaatschappijen meer moeten betalen voor de kooldioxide-uitstoot die zij uitstoten en die de opwarming van de aarde veroorzaakt. Dit verhoogt de druk op de luchtvaartsector, waardoor deze gedwongen wordt af te stappen van fossiele brandstoffen, meldde Reuters.

Luchtvaartmaatschappijen die binnen vliegen Europa moeten nu van de EU-koolstofmarkt verkregen vergunningen overleggen om hun kooldioxide-emissies te dekken, hoewel de meeste van deze vergunningen gratis zullen zijn.

Dat zal veranderen onder nieuwe wetgeving die is overeengekomen door vertegenwoordigers van de lidstaten en het Europees Parlement, die deze gratis vergunningen tegen 2026 geleidelijk zal afschaffen, aldus bronnen die bekend zijn met de discussies.

Luchtvaartmaatschappijen zullen moeten betalen voor hun CO2-emissierechten, wat een financiële stimulans vormt om de uitstoot te verminderen.

Volgens de bronnen zullen luchtvaartmaatschappijen die duurzame vliegtuigbrandstoffen gebruiken aanzienlijk minder gratis CO2-rechten krijgen om het prijsverschil tussen de duurdere duurzame brandstoffen en de veel goedkopere fossiele brandstof kerosine gedeeltelijk te compenseren.

Tot nu toe heeft de EU de reikwijdte van haar koolstofmarkt beperkt tot emissies van vluchten binnen de Gemeenschap, maar de onderhandelaars van de nieuwe wetgeving waren het erover eens dat Brussel in 2026 zal moeten beoordelen of de regeling van de United Nations Aviation Agency (ICAO) om koolstof te compenseren emissies van internationale vluchten tegen 2050 netto nul-emissies kunnen bereiken. Anders zal de EU voorstellen om de koolstofmarkt uit te breiden tot emissies van alle vluchten die vanuit Europa vertrekken.

Milieugroeperingen maakten echter bezwaar dat de emissies van internationale vluchten niet eerder aan de reikwijdte van de koolstofmarkt zouden worden toegevoegd.

“Gemiddelde Europese gezinnen zullen veel meer blijven betalen voor hun CO2-uitstoot dan frequente langeafstandspendelaars. We staan ​​op het punt om nog een decennium aan klimaatinactiviteit te verliezen”, zegt Joe Darden, directeur luchtvaart bij de ngo “Transport and Environment” (Transport and Environment).

EU-landen en het Europees Parlement moeten de wetgeving formeel goedkeuren voordat deze van kracht wordt.

Foto door Janam Parikh: https://www.pexels.com/photo/military-aircraft-taking-off-11786439/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Als u de kosten van het openen van de app wilt wijzigen, انه طوارئ للأطفالDit is het geval. يدعو ل 171 mijl per dag 28 mijl per dag المعاناة in de winkel, اليونيسف قال إن الاستجابات المخصصة تصل بالفعل...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur....

يدافع Xunta of Galicia عن تعذيب مستشفى للأمراض النفسية للمرض kinderprogramma

إن رفض عائلة آن أرزوا (غاليسيا ، إسبانيا) للعلاج بالصدمات الكهربائية (الذي تعتبره الأمم المتحدة ومنظمة الصحة العالمية تعذيباً) لا يحظى بالاحترام من قبل مستشفى إكسونتا دي غاليسيا. يكرر مستشفى الطب النفسي في Conjo (سانتياغو ، غاليسيا ، إسبانيا) الخاضع...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.