AccueilNederlandLevensbedreigende infecties nemen...

Levensbedreigende infecties nemen toe als gevolg van resistente bacteriën, zo blijkt uit een nieuw WHO-rapport

9 december 2022 Gezondheid

Meer dan 50 procent van de levensbedreigende bacteriële infecties wordt resistent tegen behandeling, zo blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Bovendien wordt de hoge mate van resistentie tegen behandeling gemeld bij bacteriën die vaak bloedbaaninfecties veroorzaken in ziekenhuizen Wereldwijd antimicrobiële resistentie- en gebruikssurveillancesysteem (GLASS) rapport stelt, gebaseerd op gegevens uit 2020 uit 87 landen.

Antimicrobiële resistentie ondermijnt de moderne geneeskunde en brengt miljoenen levens in gevaar’, zei hij WHO opperhoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Weerstand volgen

Binnen de context van de nationale testdekking analyseert het rapport voor het eerst de percentages antimicrobiële resistentie (AMR), waarbij trends in 27 landen sinds 2017 worden gevolgd.

Het onthult een hoge mate van bacterieresistentie, wat vaak levensbedreigende bloedbaaninfecties veroorzaakt in ziekenhuizen, zoals Klebsiella pneumoniae en Acinetobacter sppdie behandeling vereisen met antibiotica als laatste redmiddel, zoals carbapenems.

Acht procent van die infecties wordt echter veroorzaakt door Klebsiella pneumoniae waren resistent tegen carbapenems, waardoor het risico op overlijden toenam.

© WGO/Etinosa Yvonne

Een arts beoordeelt een monster in een microbiologisch laboratorium in een academisch ziekenhuis in Nigeria.

Geneesmiddelen die ineffectief zijn geworden

Bacteriële infecties worden steeds resistenter tegen behandelingen, met meer dan 60 procent van de gevallen Neisseria gonorroe infecties, een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening, die resistent zijn tegen ciprofloxacine, een van de meest gebruikte orale antibacteriële middelen.

En meer dan 20 procent van E coli isolaten, de meest voorkomende ziekteverwekker bij urineweginfecties, waren resistent tegen ampicilline en co-trimoxazol, eerstelijnsgeneesmiddelen, evenals tweedelijnsbehandelingen die bekend staan ​​als fluorchinolonen.

Dieper duiken nodig

Hoewel de meeste antimicrobiële resistentietrends de afgelopen vier jaar stabiel zijn gebleven, zijn bloedbaaninfecties resistent E coli, salmonella, en gonorroe infecties, zijn met minstens 15 procent gestegen in vergelijking met de tarieven van 2017.

Er is meer onderzoek nodig om te ontdekken waarom AMR is toegenomen en in hoeverre infecties verband houden met ziekenhuisopnames en antibioticabehandelingen tijdens de ziekte. COVID-19 pandemie.

Door de pandemie konden verschillende landen ook geen gegevens over 2020 rapporteren.

We moeten microbiologische testen opschalen – WHO-chef

« Om de omvang van de wereldwijde dreiging echt te begrijpen en een effectieve volksgezondheidsreactie op AMR op te zetten, moeten we microbiologische tests opschalen en kwaliteitsgegarandeerde gegevens leveren in alle landen, niet alleen in rijke landen », benadrukte Tedros.

Bug-drug-combo’s

Nieuwe analyses tonen aan dat landen met een lagere testdekking – meestal lage- en middeninkomenslanden (LMIC’s) – vaker significant hogere AMR-percentages rapporteren voor zogenaamde « bug-drug » -combinaties.

Dit kan gedeeltelijk zijn omdat slechts een beperkt aantal verwijzende ziekenhuizen in veel LMIC’s gegevens aanleveren voor het GLASS-rapport.

Deze ziekenhuizen zorgen vaak voor de ziekste patiënten die mogelijk eerder met antibiotica zijn behandeld.

Ondertussen voldeed 65 procent van de 27 rapporterende landen wat betreft het antibioticagebruik aan de doelstelling van de WHO om ervoor te zorgen dat ten minste 60 procent van de antimicrobiële middelen eerste- of tweedelijnsbehandelingen zijn.

Deze ‘ACCESS’-antibiotica zijn effectief bij een breed scala aan infecties met een relatief laag risico op resistentievorming.

Onvoldoende testdekking en zwakke laboratoriumcapaciteit, met name in LMIC’s, maken AMR-percentages echter moeilijk te interpreteren.

image1170x530cropped 10 - Levensbedreigende infecties nemen toe door medicijnresistente bacteriën, onthult nieuw WHO-rapport image1170x530cropped 10 - Levensbedreigende infecties nemen toe door medicijnresistente bacteriën, onthult nieuw WHO-rapport

© WGO/Etinosa Yvonne

Misbruik en overmatig gebruik van antimicrobiële stoffen is een belangrijke oorzaak van antimicrobiële resistentie (AMR).

Vooruit gaan

De WHO zal een tweeledige aanpak volgen om deze kritieke kloof te dichten, door kortetermijnbewijs te verzamelen door middel van enquêtes en door capaciteitsopbouw op lange termijn te creëren voor routinematige surveillance.

Dit zal nationale AMR-prevalentie-enquêtes met zich meebrengen om een ​​basislijn van gegevens te genereren en het mogelijk te maken trends te volgen voor beleidsontwikkeling, interventiemonitoring en toenemende kwaliteitsborgingslaboratoria om gegevens te rapporteren op alle niveaus van gezondheidsstelsels.

Reageren op antimicrobiële resistentietrends vereist een grote inzet op landniveau om het toezicht te stimuleren en kwaliteitsgegevens te verstrekken, evenals actie door alle mensen en gemeenschappen, aldus de WHO.

Door de gestandaardiseerde gegevensverzameling te versterken, zal de volgende fase van GLASS een kwaliteitsvolle, op gegevens gebaseerde actie ondersteunen om de opkomst en verspreiding van AMR tegen te gaan en antimicrobiële geneesmiddelen voor toekomstige generaties te beschermen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.