AccueilNederlandLeiderschap op het...

Leiderschap op het gebied van de gezondheid van vrouwen transformeren voor betere gezondheidsresultaten

Accra, Ghana — Vrouwelijke gezondheidsleiders spelen een cruciale rol bij het opbouwen van de veerkracht van gemeenschappen en gezondheidsstelsels. In Ghana geven vrouwen essentieel leiderschap op alle niveaus van de gezondheidssector om een ​​gezondheidssysteem op te bouwen dat voldoet aan de behoeften van de mensen.

Om de capaciteit van vrouwelijke leiders en managers in de gezondheidssector op te bouwen om te helpen bij het bouwen van een sterker gezondheidssysteem in Ghana, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met de steun van de regering van het Verenigd Koninkrijk via het Department of Health and Social Care (UK-DHSC) organiseerde capaciteitsopbouw voor vrouwelijke gezondheidsleiders in het kader van het Health Workforce Programme.

De persoonlijke training maakt deel uit van een vier maanden durend programma van de WHO Pathways to Health Transformation, gericht op het opbouwen van de capaciteit van gezondheidsleiders om de agenda voor transformatie van de gezondheidssector te leiden. Deze training, die oorspronkelijk bedoeld was voor WHO-personeel, is sindsdien uitgebreid naar WHO-lidstaten als antwoord op het verzoek van de ministers van Volksgezondheid tijdens de 70e zitting van het Regionaal Comité voor Afrika van de WHO.

Deze volledig vrouwelijke groep stagiaires is het derde cohort gezondheidsfunctionarissen dat een leiderschapstraining in Ghana heeft gevolgd en reageert op het programma van het ministerie van Volksgezondheid om 60% van deze trainingsmogelijkheid aan vrouwen toe te wijzen.

Leadership for Health Transformation heeft tot doel het leiderschap op hoog niveau en de strategische ondersteuning te bieden die senior leiders in de gezondheidssector nodig hebben om hen in staat te stellen de gezondheidsresultaten in hun land te transformeren.

“Stereotypen blijven de groei en invloed van vrouwelijke gezondheidsleiders beïnvloeden, wat resulteert in een gebrek aan leiderschap. Deze training stelt onze vrouwelijke gezondheidsleiders in staat om het grootste verschil te maken bij het aanpakken van de uitdagingen in de gezondheidssector en het transformeren van het gezondheidssysteem”, aldus Dr., vertegenwoordiger van de WHO in Ghana, in een toespraak tijdens de Women Health Leaders-training.

Voor de vrouwelijke gezondheidsleiders verbeterde de training hun vermogen om hun sterkste vaardigheden in te zetten en een geavanceerd begrip van wat er nodig is om de beschikbare middelen te beheren om de strategische gezondheidsprioriteiten van Ghana te bereiken.

“Na deze training transformationeel leiderschap is mijn pad om strategisch leider te worden duidelijk. Ik heb geleerd hoe ik een omgeving kan creëren die de teamprestaties zal verbeteren”, zegt dr. Shirley Owusu-Ofori, waarnemend algemeen directeur van de National Blood Service. « Ik zal mentorschap en ondersteuning voor teamleden institutionaliseren, omdat het een effectieve manier is om het meeste uit hen te halen. »

“De les hier is duidelijk. We moeten een karakter van dankbaar leiderschap ontwikkelen om gezondheidswerkers te motiveren om de beste service te verlenen. Dit is wat mijn operaties bij de Western Regional Health Branch zal leiden,” voegde Dr. Gifty Amugi, adjunct-directeur van Volksgezondheid voor de Western Region, toe.

Deelnemers verbinden zich er ook toe om de opgedane kennis uit de training te gebruiken om de volgende generatie leiders op te leiden.

« Deze training is echt transformerend voor mij geweest », zegt mevrouw Vivian Addo Cobbiah, Deputy Chief Operating Officer van de National Health Insurance Authority (NHIA). « Ik was uitgerust met de perfecte gids voor het bouwen van een effectief team en het voorbereiden van de volgende generatie leiders voor de gezondheidszorg. »

Sinds 2021 hebben in totaal 81 senior leiders in de gezondheidszorg in drie cohorten geprofiteerd van het Leadership for Healthcare Transformation-programma. De WHO blijft zich inzetten voor het bevorderen van een gunstige omgeving voor vrouwelijk leiderschap op hoog niveau om nationale en wereldwijde inspanningen te leiden om gezondheidsresultaten te transformeren.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.