AccueilNederlandLanden hielden zich...

Landen hielden zich aan de lijn tegen malariagevallen en sterfgevallen in 2021: rapport van de WHO

risico’s, het opbouwen van veerkracht en het versnellen van onderzoek, er is alle reden om te dromen van een malariavrije toekomst”.

Levensreddende klamboes

In 2020 werden meer met insecticiden behandelde klamboes (ITN’s) – de primaire bescherming in de meeste malaria-endemische landen – uitgedeeld dan ooit tevoren.

En de uitkeringen in 2021 waren over het algemeen sterk, vergelijkbaar met pre-pandemische niveaus.

Benin, Eritrea, Indonesië, Nigeria, de Salomonseilanden, Thailand, Oeganda en Vanuatu verdeelden echter minder dan 60 procent van hun ITN’s en Botswana, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Haïti, India, Pakistan en Sierra Leone verstrekten er geen.

Andere interventies volgen

In 2021 bereikte seizoensgebonden chemopreventie tegen malaria – een zeer effectieve, op de gemeenschap gebaseerde interventie – bijna 45 miljoen kinderen in 15 Afrikaanse landen, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van 33,4 miljoen in 2020 en 22,1 miljoen in 2019.

En ondanks de uitdagingen in de toeleveringsketen en logistiek tijdens COVID, werd in 2020 een recordaantal snelle diagnostische malariatests uitgedeeld aan gezondheidsinstellingen.

Naar schatting 242 miljoen op artemisinine gebaseerde combinatietherapieën – de meest effectieve behandeling voor P. falciparum-malaria – werden in 2021 wereldwijd geleverd, vergeleken met 239 miljoen in 2019.

image3000x3000 1 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO  image3000x3000 1 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO

Bron: World Malaria Report 202

Met insecticiden behandelde klamboes (ITN’s) zijn het belangrijkste vectorbestrijdingsinstrument dat in de meeste malaria-endemische landen wordt gebruikt. Het WHO-rapport vergelijkt twee jaar distributieniveaus.

Convergentie van bedreigingen

Ondanks successen gingen de uitdagingen door en waren ze toonaangevend op statistisch gebied, met name op het gebied van statistiek Afrikawelke ongeveer 95 procent van de gevallen en 96 procent van de sterfgevallen wereldwijd in 2021.

Verstoringen tijdens de pandemie en toenemende humanitaire crises, uitdagingen voor het gezondheidssysteem, beperkte financiering, toenemende biologische bedreigingen en een afname van de effectiviteit van de belangrijkste ziektebestrijdingsinstrumenten vormden een bedreiging voor de wereldwijde reactie.

« Ondanks de vooruitgang wordt de Afrikaanse regio nog steeds het zwaarst getroffen door deze dodelijke ziekte », zei hij WHO Regionaal directeur voor Afrika Matshidiso Moeti, die opmerkt dat nieuwstools en de financiering om ze in te zetten « dringend nodig zijn om ons te helpen malaria te verslaan ».

De financiering van malaria in 2021 bedroeg $ 3,5 miljard, een stijging ten opzichte van de twee voorgaande jaren, maar ver onder de geschatte $ 7,3 miljard die wereldwijd nodig is om op schema te blijven.

Andere obstakels

Tegelijkertijd, een afname van de effectiviteit van de belangrijkste hulpmiddelen voor malariabestrijdingvooral ITN’s, is waardoor verdere vooruitgang tegen malaria wordt belemmerd.

Tot de bedreigingen behoren resistentie tegen insecticiden, onvoldoende toegang en verlies van ITN’s als gevolg van de stress van dagelijks gebruik dat de vervanging overtreft.

Andere toenemende risico’s zijn parasitaire mutaties die snelle diagnostische tests beïnvloeden; groeiende resistentie van parasieten tegen malariamedicijnen; en een invasie van een insecticide-resistente mug.

image1170x530cropped 6 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO  image1170x530cropped 6 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO

Bron: World Malaria Report 202

Trends in malariagevallen en sterfgevallen in 11 landen met een hoge ziektelast, tussen 2015 en 2021.

Nieuwe wegen van hoop

Voor Afrikaanse landen om een ​​veerkrachtiger antwoord op te bouwen, heeft de WHO onlangs een strategie gelanceerd de resistentie tegen antimalariamedicijnen terugdringen en een initiatief het stoppen van de verspreiding van de Anopheles stephensi malaria-vector.

Bovendien, een nieuw wereldwijd kader om te reageren op malaria in stedelijke gebieden, gezamenlijk ontwikkeld door de WGO en Een leefgebiedbiedt begeleiding voor stadsleiders en malariabelanghebbenden.

In de tussentijd, een robuuste onderzoeks- en ontwikkelingspijplijn zal een nieuwe generatie van malariabestrijding opleveren tools die kunnen helpen de voortgang naar wereldwijde doelen te versnellen, waaronder duurzame klamboes met nieuwe insecticidecombinaties; ruimtelijke insectenwerende middelen; en genetische manipulatie van muggen.

Ook in de pijplijn zijn nieuwe diagnostische tests, medicijnen van de volgende generatie om te bestrijden medicijn resistentie en andere malariavaccins.

Volgens het rapport zouden malaria-endemische landen een primaire gezondheidszorg moeten blijven gebruiken om de gezondheidssystemen te versterken en kwaliteitsdiensten en -interventies te garanderen voor iedereen in nood.

image1170x530cropped 7 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO  image1170x530cropped 7 - Landen hielden stand tegen gevallen en sterfgevallen door malaria in 2021: rapport van de WHO

Wereldbank/Arne Hoel

Baby in Ghana beschermd tegen malaria door een klamboe.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.