AccueilNederlandHet Bahrain Forum...

Het Bahrain Forum for Dialogue benadrukt de cruciale rol van religie in sociale vooruitgang

MANAMA, Bahrein – Het discours over coëxistentie in Bahrein heeft de afgelopen weken hernieuwde aandacht gekregen na een reeks nationale bijeenkomsten met de titel “The Bahrain Forum for Dialogue: East and West for Human Coexistence”, gepromoot door koning Hamad bin Isa Al Khalifa. .

Aan sommige van deze bijeenkomsten namen paus Franciscus en de grootimam van Al-Azhar deel. Deze fora hebben ook andere religieuze leiders, regeringsfunctionarissen, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, leden van het Bahá’í Bureau voor Buitenlandse Zaken van Bahrein, evenals Bani Dugal, vertegenwoordiger van de Bahá’í Internationale Gemeenschap, samengebracht om vragen over maatschappelijke harmonie te onderzoeken. .

De bijdrage van de bahá’í-gemeenschap aan deze discussies, die aandacht heeft gekregen van een groot aantal nationale mediakanalen, was gericht op de belangrijke rol die geloof kan spelen in de sociale vooruitgang.

In een radioprogramma dat door het hele land werd uitgezonden, sprak Jalal Khalil, een lid van het Bureau voor Buitenlandse Zaken, over een devotionele bijeenkomst die maandelijks wordt gehouden door de bahá’ís van Bahrein, waar sociale actoren op nationaal niveau bijeenkomen.

« Deze bijeenkomsten bevorderen de inherente eenheid van de mensheid en stellen deelnemers in staat te beseffen dat het welzijn van individuen verband houdt met het welzijn van hun samenleving », aldus de heer Khalil.

Hij legde uit dat de bahá’ís van Bahrein enorme waarde hechten aan fora die mensen met verschillende achtergronden in staat stellen een gemeenschappelijke visie op te bouwen voor een materieel en spiritueel welvarende wereld. « Interreligieuze dialoog over tolerantie en dienstbaarheid aan de mensheid is van het allergrootste belang », zei hij. « Het stelt mensen in staat tot een gemeenschappelijk begrip te komen dat religie, in wezen, een middel kan zijn voor liefde en eenheid tussen alle volkeren. »

1671432731 bahrein nationale fora religies rol sociale vooruitgang 01 - Het Bahrain Forum for Dialogue benadrukt de cruciale rol van religie in sociale vooruitgang1671432731 bahrein nationale fora religies rol sociale vooruitgang 01 - Het Bahrain Forum for Dialogue benadrukt de cruciale rol van religie in sociale vooruitgang
Een receptie gehouden door het Bahá’í Bureau voor Buitenlandse Zaken bracht functionarissen, vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen en journalisten samen om de constructieve rol van religie in de samenleving te onderzoeken. Bani Dugal, vertegenwoordiger van de internationale bahá’í-gemeenschap, hield het openingswoord.

De relatie tussen gebed en dienstbaarheid werd verder onderzocht door ambtenaren en vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen tijdens een evenement gehouden door het Office of External Affairs, met commentaar van mevrouw Dugal.

« Aanbidding en dienstbaarheid aan de mensheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden », zei ze.

“Gebed moet uiteindelijk worden geleefd in een doelgericht leven,” vervolgde mevrouw Dugal, “Dit is een principe dat wordt belichaamd in gebedshuizen die worden opgericht in nationale en lokale bahá’í-gemeenschappen over de hele wereld. Zulke plaatsen… staan ​​zonder uitzondering open voor alle mensen… en vormen het bewijs dat religieus diverse gemeenschappen inderdaad de zaak van vrede kunnen bevorderen.’

Tijdens een interview in een veel bekeken nationaal tv-programma benadrukte de heer Khalil het principe van eenheid in verscheidenheid door gebruik te maken van de metafoor van het menselijk lichaam om de onderlinge afhankelijkheid van de mensheid te benadrukken.

« Elk orgaan en elke cel in het menselijk lichaam, » zei hij, « heeft zijn specifieke functie en samenstelling. Wat het menselijk lichaam perfect maakt, is de eenheid en samenwerking die bestaat tussen deze organen en cellen. Op dezelfde manier… kan de mensheid samenwerken. En die diversiteit moet een bron van schoonheid en rijkdom zijn.”

De heer Kahlil voegde eraan toe dat hoewel coëxistentie een verheven doel vertegenwoordigt, deze metafoor verwijst naar iets groters. Het concept van eenheid zoals beschreven in de bahá’í-leringen, zei hij, roept mensen op om niet alleen verschillen te overstijgen, maar om te opereren op een niveau waarop ze handelen voor de verbetering van allen.

Dit thema is de inspiratie voor een nieuwe video- geproduceerd door de bahá’ís van Bahrein met jonge mensen met verschillende achtergronden die zingen over inclusiviteit, eenheid en dienstbaarheid aan de medemens. De video, die werd uitgezonden op nationale tv-programma’s, viel samen met de nationale feestdag van dat land en maakt deel uit van de bijdragen van het Bureau voor Buitenlandse Zaken aan het discours over maatschappelijke harmonie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.