AccueilNederlandEU-instellingen onderschrijven verklaring...

EU-instellingen onderschrijven verklaring over digitale rechten en beginselen

Donderdag ondertekenden EP-voorzitter Metsola, EC-voorzitter Von der Leyen en de Tsjechische premier Fiala een gezamenlijke verklaring om een ​​digitale transitie op basis van EU-waarden te bevorderen.

In de gezamenlijke verklaring willen de drie instellingen mensen en EU-waarden centraal stellen in de digitale transformatie. Meer specifiek is de verklaring bedoeld om beleidsmakers een leidraad te bieden bij het nadenken over hun visie op de digitale transformatie en om als referentiepunt te dienen voor bedrijven bij het inzetten van nieuwe technologieën.

De Europese digitale rechten en beginselen, die met deze verklaring worden bekrachtigd, vormen een aanvulling op bestaande rechten, zoals gegevensbescherming, e-privacy en het Handvest van de grondrechten.

Het Parlement, de Raad en de Commissie zijn het eens geworden over gemeenschappelijke politieke toezeggingen en rechten in het kader van de digitale transformatie, zoals: technologie gebruiken om mensen te verenigen; bescherming van de grondrechten online; zorgen voor toegang tot online openbare diensten; het recht om de verbinding te verbreken; vrijheid om te kiezen of u AI-systemen gebruikt en ermee communiceert; toegang tot veilige technologieën; privacy en controle over persoonsgegevens en het bevorderen van duurzame digitale technologieën.

Nadat de verklaring was ondertekend, voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsol zei: “We willen Europa geschikt maken voor het digitale tijdperk. Deze verklaring plaatst onze burgers centraal in de digitale transitie en zorgt ervoor dat onze waarden ook gelden in de digitale sfeer”.

Achtergrond

De Commissie heeft op 26 januari 2022 een Europese verklaring voorgesteld over digitale rechten en beginselen voor het digitale decennium, als vervolg op haar mededeling over de « Digitaal kompas 2030: een Europese koers voor het digitale decennium“. Het zet de visie uiteen voor een digitaal getransformeerd Europa tegen 2030 in overeenstemming met de Europese waarden. De EU heeft de ambitie om digitaal soeverein te zijn in een open en onderling verbonden wereld die mondige burgers en innovatieve bedrijven omarmt in een mensgerichte, inclusieve, welvarende en duurzame digitale samenleving.

Het Europees Parlement heeft verschillende keren gebeld over vestiging ethische principes die richting geven aan de EU-aanpak van de digitale transformatie, en zorgen voor volledige naleving van de grondrechten, zoals gegevensbescherminghet recht op privacy, non-discriminatie en geslachtsgelijkheiden met principes als consumentenbeschermingtechnologische en netneutraliteit, betrouwbaarheid en inclusiviteit. Er is ook om gevraagd rechten van gebruikers om robuuster beschermd te worden, investeren in digitale vaardigheden ondersteuning voor arbeiders rechten en geestelijke gezondheid in de digitale werkruimtenet als de recht om los te koppelen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.