AccueilNederlandEU-instellingen onderschrijven verklaring...

EU-instellingen onderschrijven verklaring over digitale rechten en beginselen

Donderdag ondertekenden EP-voorzitter Metsola, EC-voorzitter Von der Leyen en de Tsjechische premier Fiala een gezamenlijke verklaring om een ​​digitale transitie op basis van EU-waarden te bevorderen.

In de gezamenlijke verklaring willen de drie instellingen mensen en EU-waarden centraal stellen in de digitale transformatie. Meer specifiek is de verklaring bedoeld om beleidsmakers een leidraad te bieden bij het nadenken over hun visie op de digitale transformatie en om als referentiepunt te dienen voor bedrijven bij het inzetten van nieuwe technologieën.

De Europese digitale rechten en beginselen, die met deze verklaring worden bekrachtigd, vormen een aanvulling op bestaande rechten, zoals gegevensbescherming, e-privacy en het Handvest van de grondrechten.

Het Parlement, de Raad en de Commissie zijn het eens geworden over gemeenschappelijke politieke toezeggingen en rechten in het kader van de digitale transformatie, zoals: technologie gebruiken om mensen te verenigen; bescherming van de grondrechten online; zorgen voor toegang tot online openbare diensten; het recht om de verbinding te verbreken; vrijheid om te kiezen of u AI-systemen gebruikt en ermee communiceert; toegang tot veilige technologieën; privacy en controle over persoonsgegevens en het bevorderen van duurzame digitale technologieën.

Nadat de verklaring was ondertekend, voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsol zei: “We willen Europa geschikt maken voor het digitale tijdperk. Deze verklaring plaatst onze burgers centraal in de digitale transitie en zorgt ervoor dat onze waarden ook gelden in de digitale sfeer”.

Achtergrond

De Commissie heeft op 26 januari 2022 een Europese verklaring voorgesteld over digitale rechten en beginselen voor het digitale decennium, als vervolg op haar mededeling over de « Digitaal kompas 2030: een Europese koers voor het digitale decennium“. Het zet de visie uiteen voor een digitaal getransformeerd Europa tegen 2030 in overeenstemming met de Europese waarden. De EU heeft de ambitie om digitaal soeverein te zijn in een open en onderling verbonden wereld die mondige burgers en innovatieve bedrijven omarmt in een mensgerichte, inclusieve, welvarende en duurzame digitale samenleving.

Het Europees Parlement heeft verschillende keren gebeld over vestiging ethische principes die richting geven aan de EU-aanpak van de digitale transformatie, en zorgen voor volledige naleving van de grondrechten, zoals gegevensbescherminghet recht op privacy, non-discriminatie en geslachtsgelijkheiden met principes als consumentenbeschermingtechnologische en netneutraliteit, betrouwbaarheid en inclusiviteit. Er is ook om gevraagd rechten van gebruikers om robuuster beschermd te worden, investeren in digitale vaardigheden ondersteuning voor arbeiders rechten en geestelijke gezondheid in de digitale werkruimtenet als de recht om los te koppelen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.