AccueilNederlandEen boerderij produceert...

Een boerderij produceert een zeldzame elandkaas

Een van de meest exotische en dus dure kazen is die gemaakt van elandmelk. Het wordt hard en lang geproduceerd en alleen op een boerderij in het noorden van Zweden. Op een oppervlakte van 20 hectare fokken de eigenaren 3 elanden, die de sonore namen Gillian, Helga en Juna dragen.

Voor mei en na september worden de dieren niet gemolken. Kaas bevat 12% vet en 12% eiwit. Jaarlijks produceert de boerderij er slechts 330 kilo van, en een kilo kost ongeveer 300 dollar.

Dit is vele malen minder dan de prijs van ezelinnenmelkkaas. Het wordt gemaakt van de melk van ongeveer 100 ezels uit het Zasavica-reservaat, ten noorden van Belgrado. De kaas is mager en voor één pitabroodje is ongeveer 25 liter ezelinnenmelk nodig. Een kilo ervan kost 500 euro.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

“De mensheid vestigt haar hoop niet langer op de VN”, zegt Zelensky tegen de Veiligheidsraad europahoy.new

“Ongeacht wie je bent, het huidige VN-systeem maakt je nog steeds minder invloedrijk dan het vetorecht van enkelen en misbruikt door één: Rusland. Dat gaat ten koste van alle andere leden van de VN”, zei hij via een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.