AccueilNederlandEen boerderij produceert...

Een boerderij produceert een zeldzame elandkaas

Een van de meest exotische en dus dure kazen is die gemaakt van elandmelk. Het wordt hard en lang geproduceerd en alleen op een boerderij in het noorden van Zweden. Op een oppervlakte van 20 hectare fokken de eigenaren 3 elanden, die de sonore namen Gillian, Helga en Juna dragen.

Voor mei en na september worden de dieren niet gemolken. Kaas bevat 12% vet en 12% eiwit. Jaarlijks produceert de boerderij er slechts 330 kilo van, en een kilo kost ongeveer 300 dollar.

Dit is vele malen minder dan de prijs van ezelinnenmelkkaas. Het wordt gemaakt van de melk van ongeveer 100 ezels uit het Zasavica-reservaat, ten noorden van Belgrado. De kaas is mager en voor één pitabroodje is ongeveer 25 liter ezelinnenmelk nodig. Een kilo ervan kost 500 euro.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.