AccueilNederlandEen baanbrekend WK...

Een baanbrekend WK met een sprookjesachtig einde

FIFA, Qatar, 2022 // Lionel Messi was de held van het hoogst scorende WK in de geschiedenis. FIFA+ kijkt terug op een historisch toernooi.

Lionel Messi was de ster toen Argentinië terugkeerde naar de top van het wereldvoetbal

Het hoogst scorende WK in de geschiedenis zette nieuwe normen op en naast het veld

Marokko hielp geschiedenis schrijven voor Afrika, terwijl Kylian Mbappé schitterde in de nederlaag

Dit zou altijd een FIFA World Cup™ als geen ander worden.

Qatar 2022 was het eerste dat in het Midden-Oosten werd georganiseerd, het eerste dat in november en december werd gespeeld en het eerste van zijn omvang dat in zo’n klein geografisch gebied werd gehouden. Qatar 2022 gaf een frisse draai aan dit oude en geliefde festival. van voetbal.

Maar terwijl het betreden van zoveel nieuwe wegen kansen met zich meebracht – bijvoorbeeld het nieuwe vooruitzicht om meerdere WK-wedstrijden op één dag bij te wonen – waren de risico’s duidelijk en onmiskenbaar.

Gianni Infantino gaf dit eerder deze week toe, toen hij bekende dat hij zich voorafgaand aan het toernooi zorgen maakte « over het hebben van zoveel fans uit zoveel landen, tegelijkertijd en op dezelfde plaats ».

« Bij een normaal WK heb je in één stad fans van twee landen, niet meer », voegde de FIFA-voorzitter eraan toe. “Hier heb je 32 landen plus alle [the] andere fans van over de hele wereld die samen op dezelfde plek komen genieten van het WK.”

Wie zijn de beste fans van de FIFA World Cup™️?

Arabische fans in Qatar bespreken de beste fans die ze hebben gezien tijdens de FIFA World Cup™️

Aangezien de plaats in kwestie minder dan 2,9 miljoen inwoners heeft en de stadions allemaal binnen een straal van 35 mijl liggen, rezen er natuurlijk vragen over hoe Qatar en zijn infrastructuur zouden omgaan met een dergelijke massale invasie. Anderen vroegen zich af hoe de prijs op het veld zou worden beïnvloed door het toernooi dat plaatsvindt midden in de binnenlandse seizoenen van de meeste spelers, met een kortere voorbereidingstijd als onvermijdelijk gevolg.

Een voor een werden die twijfels natuurlijk weggevaagd door een vloedgolf van fantastisch voetbal, een vlekkeloze organisatie en vriendschappelijke, gepassioneerde sfeer op straat en in de stadions.

Jurgen Klinsmann beschreef het deze week als « een tot in de perfectie georganiseerd WK », terwijl Infantino verre van de enige was die Qatar 2022 eenvoudigweg « de beste ooit » noemde.

Messi wordt de eerste speler die scoort in elke ronde van de FIFA World Cup

Met een doelpunt in de Finale wordt Lionel Messi de eerste speler die ooit scoort in de groepsfase, de Ronde van 16, de kwartfinale, de halve finale en de Finale zelf in de geschiedenis van de FIFA World Cup™.

Dezelfde beschrijving wordt natuurlijk steeds vaker toegepast op de sterman van het toernooi. Lionel Messi was al een grote kanshebber voor de ‘GOAT’-status, maar zijn aanspraken op die titel werden nog versterkt door een werkelijk magnifieke maand in Qatar.

In het hoogst scorende WK aller tijden waren het de doelpunten van de aanvoerder van Argentinië die het meeste bepaalden over de richting van de titel. En zelfs niet La Albiceleste felste rivalen zouden deze geweldige speler zijn welverdiende moment kunnen misgunnen met de prijs waar hij zo lang naar heeft gestreefd.

medaillewinnaars

kampioenen: Argentinië

Tweedeprijswinnaars: Frankrijk

Derde plaats: Kroatië

Award winnaars

Adidas Gouden Bal: Lionel Messi (ARG)

Adidas Gouden Schoen: Kylian Mbappé (FRA)

adidas gouden handschoen: Emiliano Martínez (ARG)

Beste jonge speler: Enzo Fernández (ARG)

Opvallende kanten

Argentinië

Van de grappen van de wereld tot de meest waardige kampioenen, La Albiceleste genoten van een geweldige rit. En net zoals niemand die nederlaag in de openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië voorzag, hadden maar weinigen kunnen vermoeden dat ze zouden herstellen om hun lang gekoesterde droom te verwezenlijken in zulke indrukwekkende – en dramatische – omstandigheden.

Wat betreft hun talisman, wat valt er nog meer te zeggen? Messi is terecht een geliefde figuur tot ver buiten de Argentijnse grenzen, en neutralen over de hele wereld waren zowel gefascineerd als bekeerd tot de zaak van zijn team door het streven van de kleine tovenaar naar WK-glorie.

Marokko

Het duurde 88 jaar voordat een Afrikaans team de halve finale van het WK bereikte. Marokko waren de continentale pioniers.

Na het zinken België in de groepsfase schakelden Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri en co Spanje uit bij de laatste 16 en Portugal in de kwartfinales. De Atlas Lions gaven Frankrijk ook een streng onderzoek bij de laatste vier voordat ze een end-to-end ontmoeting met Kroatië met 2-1 verloren in de strijd om brons.

Op weg naar de halve finale: Marokko

Marokko staat voor het eerst in de geschiedenis van Arabische en Afrikaanse teams in de halve finale van het WK. Bekijk hun reis tot nu toe in Qatar 2022™!

Kroatië

Het moet gewoon een van de grootste prestaties in de geschiedenis van de Wereldbeker zijn – een land dat wordt bewoond door minder dan vier miljoen mensen die als tweede en derde eindigen bij back-to-back edities.

Zlatko Dalic verloor een aantal belangrijke componenten van zijn ploeg uit 2018, zoals Danijel Subasic, Ivan Rakitic en Mario Mandzukic, maar nieuwe sterren doken op in de vorm van Dominik Livakovic en Josko Gvardiol om het goddelijke talent van Luka Modric aan te vullen. Het Kroatische hoogtepunt was een verbluffende uitschakeling van toernooifavoriet Brazilië op weg naar de derde plaats.

Japan

Zou viervoudig kampioen Duitsland of 21e-eeuwse titanen Spanje Groep E winnen? Japan maakte een aanfluiting van de vraag die de massa beoordeelde door beide reuzen te doden om bovenaan te eindigen. The Samurai Blue werd ook pas het derde team in de WK-geschiedenis, en het eerste sinds West-Duitsland in 1970, dat twee afzonderlijke wedstrijden won waarin ze tijdens de rust achter stonden.

De hoogte- en dieptepunten van de groepsfase van de FIFA World Cup™️ 2022

Van Japanse vreugde tot Duitse tranen, dit zijn de hoogte- en dieptepunten voor teams van de 2022 FIFA World Cup™️ in Qatar.

Individuele presteerders

  • Lionel Messi: Dit vereist een geheel eigen artikel en gelukkig hebben we er een. Geniet van ons gedetailleerde overzicht van de verschillende nationale en wereldwijde records die door Messi werden herschreven in Qatar 2022.
  • Kylian Mbappé: Met acht doelpunten in zeven optredens produceerde de Franse talisman het hoogst scorende WK van welke individuele speler dan ook sinds Ronaldo opkwam met een identieke uitslag uit de editie van 2002. Mbappé werd ook slechts de vijfde speler in de WK-geschiedenis die scoorde in afzonderlijke finales, de eerste die een laatste hattrick scoorde sinds Geoff Hurst in 1966 en, met vier doelpunten in 2018 en 2022, nu gevestigd als de best scorende speler in de geschiedenis van het pronkstuk van het voetbal.
  • Lionel Scaloni: Op 44-jarige leeftijd werd de Argentijn de jongste coach sinds landgenoot Cesar Luis Menotti – die 39 was in 1978 – het WK won.
  • Yassine Bounou: De Marokkaanse held werd de eerste Afrikaanse doelman die drie keer de nul wist te noteren in één WK-editie.
  • Olivier Giroud: De grote Fransman startte pas voor Frankrijk vanwege een late pre-toernooiblessure van Karim Benzema, maar maakte zeker van zijn kans gebruik door vier keer te scoren om door te gaan naar 53 voor zijn land – twee keer beter dan Thierry Henry’s vorige record van 51.
  • Neymar: In een toernooi dat in tranen eindigde voor de nummer 10 van Brazilië, evenaarde hij niettemin Pele’s 77 goals en werd hij De Selecties gezamenlijke recordscorer.
  • Hugo Lloris: De Franse schipper overtrof Lilian Thuram (142) als recordhouder aller tijden van zijn land en werd ook de eerste doelman die de mijlpaal van 20 WK-optredens bereikte.
Frankrijk - Marokko Halve Finale FIFA Wereldbeker Qatar 2022 - Een baanbrekend WK met een sprookjesachtig eindeFrankrijk - Marokko Halve Finale FIFA Wereldbeker Qatar 2022 - Een baanbrekend WK met een sprookjesachtig einde
  • Harry Kane: Met zijn 52e en 53e internationale goals schoof de aanvoerder van Engeland naast Wayne Rooney als de Three Lions’ all-time recordscorer.
  • Ivan Perisic: De brede man van Kroatië scoorde er één en zette er twee neer voor de Vurig, wat betekent dat hij nu zes doelpunten en vijf assists heeft in de laatste drie WK’s. Alleen de grote Messi (21) kan in dezelfde periode aanspraak maken op meer directe doelpunten.
  • Gonçalo Ramos: De rijzende Portugese ster werd de eerste speler die een hattrick scoorde bij zijn eerste WK-start sinds Miroslav Klose in 2002. Hij was ook verantwoordelijk voor de eerste treble in de knock-outfase sinds Tomas Skuhravy in Italia ’90.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.