AccueilNederlandDoor het Vlaamse...

Door het Vlaamse veto is België toeschouwer van fundamentele onderhandelingen in het belang van zijn industrieën en zijn burgers

Beslissende onderhandelingen in het kader van Europees beleid (FitFor55-pakket) vinden aanstaande vrijdag plaats. Ze zullen grote gevolgen hebben voor alle Belgische bedrijven en gezinnen. Tijdens de afsluitende trialoog zullen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Milieuformatie van de Raad proberen overeenstemming te bereiken over het belangrijke ETS-dossier (emissiehandelssysteem) en over het sociaal klimaatfonds. In het kader van het ETS zullen ambitieuze emissiereductiedoelstellingen worden vastgesteld voor de industrie, elektriciteitsproductie, gebouwen en transport. Helaas wordt de invloed van België in de trialoog tot nul gereduceerd door de weigering van de Vlaamse minister van Klimaat om te onderhandelen.
« Hoewel we in het belang van onze burgers en bedrijven belangrijke elementen hadden geïdentificeerd die waarschijnlijk sociale verbeteringen of de export van onze industrieën ten goede zouden komen (door een sociaal klimaatfonds te koppelen aan toekomstige koolstofprijzen en door meer garanties te bieden aan exportindustrieën binnen kader van de CBAM) koos minister Demir er uit dogmatisme voor om België uit de eindonderhandelingen te halen. Ze is van mening dat, welke verbeteringen we ook zouden kunnen krijgen door te onderhandelen, een goedkeuring van het dossier door België uitgesloten is. Daarmee is het voor ons onmogelijk om de onderhandelingen te beïnvloeden”, aldus minister van Klimaat Zakia Khattabi.

“Europa gaat vooruit met haar klimaatbeleid: het zal de door de industrie veroorzaakte vervuiling tegen 2030 met meer dan 60% verminderen, het zal scheepvaart en luchtvervoer laten betalen voor broeikasgassen en het zal koolstofprijzen gebruiken om een ​​sociaal fonds te financieren dat ons in staat stellen een versnelling hoger te schakelen op het gebied van de isolatie van sociale woningen, om schone vervoerwijzen te stimuleren. Daarnaast zal een grensbelasting (CBAM) de industrie beschermen tegen oneerlijke concurrentie. België staat echter buitenspel in al deze belangrijke dossiers omdat minister Demir ons land uit de onderhandelingen gooit. Voor mij is dit een historische vergissing. Burgers en bedrijven moeten weten dat de federale overheid en de andere gewesten er alles aan hebben gedaan om hun belangen goed en wel op Europees niveau te verdedigen”, besluit ze.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.