AccueilNederlandDmitry Donsky en...

Dmitry Donsky en Alexander Nevsky versus Batman en Spider-Man in Russian Children’s Soul

De Russische president Vladimir Poetin vindt het noodzakelijk om helden uit de Russische geschiedenis en folklore te promoten die beantwoorden aan traditionele waarden.

« De Russische regering moet maatregelen nemen om de helden van de Russische geschiedenis en folklore populair te maken die overeenkomen met traditionele waarden, inclusief het gebruik van de afbeeldingen van deze helden bij de productie van schilderijen, prenten, souvenirs en andere gerepliceerde producten en consumptiegoederen. » Op de website van het Kremlin is vandaag een instructiedocument geplaatst. Poetin stelde een deadline vast voor het vervullen van deze vereiste van 15 mei 2023, en benoemde premier Mikhail Mishustin tot leider.

Ook in deze periode verwacht de president een rapport van het Kabinet van Ministers, de Russische Academie van Wetenschappen, de Russische Historische Vereniging, de Russische Militaire Historische Vereniging en de « Kennis » Vereniging over de ontwikkelde « mechanismen voor het populariseren van moderne wetenschappelijke kennis onder jongeren ». mensen, meestal gerelateerd aan de Russische geschiedenis “.

Het probleem van het promoten van nationale historische en volkshelden werd op 4 november aan de orde gesteld tijdens de bijeenkomst van het staatshoofd met historici en religieuze figuren door de politicoloog en historica Natalia Narochnitska. Ze klaagt dat ze geen T-shirts met Russische of sprookjesfiguren in de uitverkoop kan vinden voor haar kleinkinderen, omdat de winkels « alleen Batman, Spider-Man en allerlei monsters » hebben. Volgens haar zouden bordspellen, tekenfilms en boeken kinderen moeten vertellen over Dmitry Donsky, Alexander Nevsky* en andere helden. Zelfs toen was Poetin het ermee eens dat geschiedenis vanaf de kleuterschool bestudeerd moest worden, en daarvoor moesten boeken, speelgoed en tekenfilms worden gemaakt.

Vladimir Poetin heeft opdracht gegeven om de kwestie te bestuderen van het maken van een cursus over de geschiedenis van religies in Rusland voor universiteiten, lees je meer op de website van het Kremlin. Het programma moet worden voorbereid door de minister van Wetenschap en Hoger Onderwijs Valery Falkov, de adviseur van de president Vladimir Medinsky, het hoofd van de SVR en de voorzitter van de Russische Historische Vereniging Sergey Naryshkin.

Patriarch Kirill van Moskou en heel Rusland stelde voor om tijdens een bijeenkomst op 4 november een cursus over de geschiedenis van het spirituele leven van de natie te introduceren. moderne wetenschappelijke kennis onder jongeren, veelal gerelateerd aan de geschiedenis van Rusland, meldt de website van het Kremlin.

“De regering van de Russische Federatie samen met de begrotingsinstelling van de federale staat “Russische Academie van Wetenschappen” en met deelname van de vereniging “Russische Historische Vereniging”, de Al-Russische Openbare Staatsorganisatie “Russische Militair-Historische Vereniging”, de All-Russian Public-State Education Organization « Russian Society of Knowledge » om mechanismen te ontwikkelen voor het populariseren van moderne wetenschappelijke kennis onder jongeren, voornamelijk gerelateerd aan de Russische geschiedenis, « zegt de lijst met instructies. Het relevante rapport moet uiterlijk op 15 mei 2023 worden ingediend, met als verantwoordelijke leiders Mikhail Mishustin, premier van Rusland, Gennady Krasnikov, voorzitter van de Russische Academie van Wetenschappen, Sergey Naryshkin, hoofd van de SVR, Vladimir Medinsky, assistent van de President en Maxim Dreval, algemeen directeur van de Russian Society « Knowledge ».

Soortgelijke orders zijn uitgevaardigd voor rapporten met betrekking tot de vier regio’s van Oekraïne eind september geannexeerd – DPR, LPR, Zaporozhye en Kherson.

*Dmitry Donsky was een Russische prins uit de 14e eeuw die Moskou uiteindelijk tot het centrum van de Russische landen maakte. Tijdens zijn bewind deden de Russische vorstendommen voor het eerst sinds het midden van de 13e eeuw een poging om zich tegen de Gouden Horde te verzetten. Alexander Nevsky, beroemd om zijn overwinning op de Duitse Orde in de Slag om het Chudsko-meer, werd door de Russisch-Orthodoxe Kerk tot heilige uitgeroepen. Alexander Nevsky was de patroonheilige van de Russische keizer Alexander II, vandaar dat de kerk in Sofia naar hem vernoemd is.

Foto door cottonbro studio:

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.