AccueilNederlandDe Hoorn van...

De Hoorn van Afrika kampt met de ernstigste droogte in meer dan twee generaties – UNICEF

22 december 2022 Humanitaire hulp

Het aantal kinderen dat lijdt onder ernstige droogte in Ethiopië, Kenia en Somalië is in vijf maanden tijd meer dan verdubbeld, meldt het VN-Kinderfonds (UNICEF) donderdag.

Ongeveer 20,2 miljoen kinderen worden bedreigd door ernstige honger, dorst en ziekte – vergeleken met 10 miljoen in juli – terwijl klimaatverandering, conflicten, wereldwijde inflatie en graantekorten de regio verwoesten.
« Hoewel collectieve en versnelde inspanningen enkele van de ergste gevolgen hebben verzacht van wat gevreesd was, worden kinderen in de Hoorn van Afrika nog steeds geconfronteerd met de ernstigste droogte in meer dan twee generaties », vermeld UNICEF Deputy Regional Director for Eastern and Southern Africa Lieke van de Wiel.

Miljoenen honger

Tweet-URL

Naar schatting hebben bijna twee miljoen kinderen in Ethiopië, Kenia en Somalië een dringende behandeling nodig voor ernstige acute ondervoeding, de dodelijkste vorm van honger.

Ondertussen is de wateronzekerheid meer dan verdubbeld en hebben bijna 24 miljoen mensen nu te maken met ernstige watertekorten.

Tegelijkertijd heeft de droogte intern meer dan twee miljoen mensen ontheemd en ongeveer 2,7 miljoen kinderen van school gestuurd, terwijl nog eens vier miljoen anderen het risico lopen te stoppen.

« Humanitaire hulp moet worden voortgezet om levens te redden en de veerkracht op te bouwen van het duizelingwekkende aantal kinderen en gezinnen die tot het uiterste worden gedreven – sterven van honger en ziekte en ontheemd op zoek naar voedsel, water en grasland voor hun vee », zei mevrouw van de Wiel.

Wankelend op het randje

Terwijl de toenemende stress gezinnen naar de rand drijft, worden jongeren geconfronteerd met kinderarbeid, kindhuwelijken en vrouwelijke genitale verminking (VGV).

En wijdverbreide voedselonzekerheid en ontheemding leiden tot seksueel geweld, uitbuiting, misbruik en andere vormen van gendergerelateerd geweld (GBV).

« We hebben een wereldwijde inspanning nodig om dringend middelen te mobiliseren om verdere verwoestende en onomkeerbare schade aan kinderen in de Hoorn van Afrika te verminderen », vervolgde de hoge UNICEF-functionaris.

Bij de hand om een ​​handje te helpen

Dankzij de genereuze steun van donoren en partners blijft UNICEF levensreddende diensten verlenen aan kinderen en gezinnen in de Hoorn van Afrika, terwijl het zich voorbereidt op verdere schokken, veerkracht opbouwt en belangrijke diensten versterkt.

Dit jaar bereikten het VN-agentschap en zijn partners bijna twee miljoen kinderen en vrouwen met essentiële gezondheidszorg; ingeënt tegen mazelen bijna twee miljoen in de leeftijd van zes maanden tot 15 jaar; en zorgde voor veilig water om te drinken, koken en persoonlijke hygiëne voor meer dan 2,7 miljoen mensen.

De noodoproep van UNICEF in 2023 van 759 miljoen dollar om kinderen en hun gezinnen te ondersteunen, vereist tijdige en flexibele financiering, met name voor onderwijs, water en sanitaire voorzieningen en kinderbescherming – die dit jaar allemaal zwaar ondergefinancierd waren.

Er is $ 690 miljoen extra nodig om langetermijninvesteringen te ondersteunen voor kinderen en hun gezinnen om te herstellen en zich aan te passen aan de klimaatverandering.

« Terwijl regeringen en mensen over de hele wereld zich voorbereiden om een ​​nieuw jaar te verwelkomen, dringen we er bij de internationale gemeenschap op aan om nu te reageren op wat de Hoorn van Afrika volgend jaar en in de komende jaren zou kunnen overkomen », zei mevrouw van de Wiel in een oproep .

« We moeten nu handelen om het leven van kinderen te redden, hun waardigheid te behouden en hun toekomst te beschermen ».

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.