AccueilNederlandCOP15: voor Zakia...

COP15: voor Zakia Khattabi is het dringend nodig om een ​​ambitieus kader voor biodiversiteit aan te nemen!

Federaal minister van Leefmilieu en hoofd van de Belgische delegatie, Zakia Khattabi, arriveert deze woensdag in Montreal (Canada), waar de 15e Internationale Conferentie over Biologische Diversiteit in volle gang is. De minister van Groen roept op tot een ambitieus en doeltreffend akkoord dat rekening houdt met de essentiële rol die biodiversiteit speelt voor onze samenleving, ons welzijn en onze economie.

In Montreal bespreken 196 landen een nieuw mondiaal biodiversiteitskader dat de transformatieve maatregelen moet omvatten die nodig zijn om het dramatische verlies aan biodiversiteit en de achteruitgang van ecosystemen een halt toe te roepen. De overeenkomst, die mondiaal moet zijn om effectief te zijn, heeft tot doel de biodiversiteit te integreren in alle sectoren en gebieden van de samenleving. Voor Zakia Khattabi is het dringend nodig om een ​​nieuw kader aan te nemen: “De zwaailichten van onze planeet zijn rood. Ondanks de verschillende internationale conventies en protocollen die in het verleden zijn ondertekend, verslechtert de algemene toestand van de biodiversiteit en ecosystemen dramatisch. De directe en indirecte effecten van onze huidige productie- en consumptiepatronen vormen een groot risico voor het voortbestaan ​​van onze planeet en haar bewoners. Biodiversiteit is de ruggengraat van duurzame ontwikkeling en is daarom van fundamenteel belang. Er moet dringend actie worden ondernomen! Daarom zal ik aandringen op een ambitieus mondiaal biodiversiteitskader, met concrete doelstellingen, methodologie en financiering. »

De Europese Unie staat achter veel van de in Montreal besproken voorstellen. De ambities van België gaan verder dan de 30×30-doelstelling, die tot doel heeft om tegen 2030 30% van de oceanen en 30% van het aardoppervlak te beschermen. telt voor de biodiversiteit! De voordelen van het gebruik van biodiversiteit moeten ook universeel en rechtvaardig worden gedeeld, in lijn met Visie 2050, zodat iedereen, overal ter wereld, in harmonie met de natuur kan leven. We hebben maar één gezondheid en één planeet, laten we die samen beschermen! concludeert Zakia Khattabi.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.