AccueilNederlandCOP15 over Biodiversiteit...

COP15 over Biodiversiteit – 30% van de terrestrische en mariene gebieden zal tegen 2030 behouden en beschermd zijn

Montreal Canada. Een belangrijk mondiaal akkoord over biodiversiteit is zojuist bereikt tijdens de COP15 over het Verdrag inzake biologische diversiteit ter bescherming van de aarde en haar biodiversiteit.

De baanbrekende overeenkomst bevat een wereldwijd kader voor biodiversiteit voor de periode na 2020, inclusief ambitieuze doelstellingen zoals de 30 bij 30 die tegen 2030 ten minste 30% van het land en de zeeën zal beschermen.

Onze S&D-delegatie naar de COP15, geleid door César Luena en met João Albuquerque, volgde de voortgang van de onderhandelingen in Montreal en ontmoette verschillende landen en belanghebbenden in de aanloop naar de overeenkomst.

Het hoofd van de parlementaire delegatie en S&D-lid, César Luena, zei:

“We zijn erg blij dat we een nieuw Global Biodiversity Framework voor na 2020 hebben om de biodiversiteit te beschermen, na vertragingen als gevolg van Covid-19. De overeenkomst is misschien niet zo ambitieus als we aanvankelijk hadden gewild, maar het is een cruciale stap voorwaarts in de wereldwijde inspanningen om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen en om te keren. […] “We zijn ook bijzonder blij dat de overeenkomst de cruciale beschermingsdoelstelling van 30 bij 30 bevat en de vaststelling van een wereldwijde hersteldoelstelling waarbij ten minste 30% van de aangetaste ecosystemen moet worden hersteld tegen 2030. De Europese Unie werkt al aan een instrument om dit belangrijke doel in daden om te zetten via de natuurherstelwet, waarover ik onderhandel voor het parlement.”

S&D-lid van de delegatie, João Albuquerque, zei:

“Dit is een zeer belangrijke dag voor de biodiversiteit. We hebben een biodiversiteitscrisis met een miljoen planten- en diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Dit kan ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de natuur zelf, maar ook voor onze samenlevingen gezien de vele ecosysteemdiensten waarvan we afhankelijk zijn. […] “Nu we een overeenkomst hebben, gaat het om de uitvoering. Het is essentieel dat er uit alle bronnen voldoende geld komt voor biodiversiteit. Het hervormen van subsidies die schadelijk zijn voor de biodiversiteit moet een prioriteit zijn. We hebben ook robuuste monitoring- en evaluatiemechanismen nodig om ervoor te zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt en dat de gestelde doelen en streefdoelen worden bereikt. De eerdere mondiale biodiversiteitsdoelstellingen, de zogenaamde Aichi-doelstellingen, werden niet gehaald. Het is cruciaal dat we het deze keer goed doen.”

Voor het eerst gepubliceerd door S&D

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.