AccueilNederlandCOP15 over Biodiversiteit...

COP15 over Biodiversiteit – 30% van de terrestrische en mariene gebieden zal tegen 2030 behouden en beschermd zijn

Montreal Canada. Een belangrijk mondiaal akkoord over biodiversiteit is zojuist bereikt tijdens de COP15 over het Verdrag inzake biologische diversiteit ter bescherming van de aarde en haar biodiversiteit.

De baanbrekende overeenkomst bevat een wereldwijd kader voor biodiversiteit voor de periode na 2020, inclusief ambitieuze doelstellingen zoals de 30 bij 30 die tegen 2030 ten minste 30% van het land en de zeeën zal beschermen.

Onze S&D-delegatie naar de COP15, geleid door César Luena en met João Albuquerque, volgde de voortgang van de onderhandelingen in Montreal en ontmoette verschillende landen en belanghebbenden in de aanloop naar de overeenkomst.

Het hoofd van de parlementaire delegatie en S&D-lid, César Luena, zei:

“We zijn erg blij dat we een nieuw Global Biodiversity Framework voor na 2020 hebben om de biodiversiteit te beschermen, na vertragingen als gevolg van Covid-19. De overeenkomst is misschien niet zo ambitieus als we aanvankelijk hadden gewild, maar het is een cruciale stap voorwaarts in de wereldwijde inspanningen om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen en om te keren. […] “We zijn ook bijzonder blij dat de overeenkomst de cruciale beschermingsdoelstelling van 30 bij 30 bevat en de vaststelling van een wereldwijde hersteldoelstelling waarbij ten minste 30% van de aangetaste ecosystemen moet worden hersteld tegen 2030. De Europese Unie werkt al aan een instrument om dit belangrijke doel in daden om te zetten via de natuurherstelwet, waarover ik onderhandel voor het parlement.”

S&D-lid van de delegatie, João Albuquerque, zei:

“Dit is een zeer belangrijke dag voor de biodiversiteit. We hebben een biodiversiteitscrisis met een miljoen planten- en diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Dit kan ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de natuur zelf, maar ook voor onze samenlevingen gezien de vele ecosysteemdiensten waarvan we afhankelijk zijn. […] “Nu we een overeenkomst hebben, gaat het om de uitvoering. Het is essentieel dat er uit alle bronnen voldoende geld komt voor biodiversiteit. Het hervormen van subsidies die schadelijk zijn voor de biodiversiteit moet een prioriteit zijn. We hebben ook robuuste monitoring- en evaluatiemechanismen nodig om ervoor te zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt en dat de gestelde doelen en streefdoelen worden bereikt. De eerdere mondiale biodiversiteitsdoelstellingen, de zogenaamde Aichi-doelstellingen, werden niet gehaald. Het is cruciaal dat we het deze keer goed doen.”

Voor het eerst gepubliceerd door S&D

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.