AccueilNederlandBulgarije en Roemenië...

Bulgarije en Roemenië blijven buiten Schengen

De EU-Raad voor Justitie en Binnenlandse Zaken heeft vandaag met 25 stemmen “voor” en twee “tegen” het voorstel voor Bulgarije en Roemenië om toe te treden tot Schengen verworpen, meldden Bulgaarse diplomaten die aan de bijeenkomst deelnamen.

Het voorstel voor Kroatië is goedgekeurd.

Bulgarije en Roemenië blijven als een pakket gaan en het is zeer waarschijnlijk dat Boekarest bij de volgende stemming om een ​​afscheiding van Sofia zal vragen, omdat alleen Oostenrijk tegen hun toetreding is, terwijl er twee landen tegen Bulgarije zijn: Oostenrijk en Nederland.

Afgelopen vrijdag kondigde premier Mark Rutte aan dat zijn land Bulgarije zou blokkeren van Schengen omdat er nog steeds zorgen zijn over de bescherming van de EU‘s buitengrenzen. Rutte meent dat er op dit moment een risico bestaat dat er een migrantenstroom via Bulgarije passeert. De premier merkte op dat de mogelijkheid om illegaal de grens over te steken met Kalkoen want, in zijn woorden, « een biljet van 50 euro » moet worden uitgesloten. Deze verklaring lokte heftige reacties uit bij de Bulgaarse autoriteiten.

Dinsdag maakte ook Oostenrijk bekend Bulgarije niet te zullen steunen. Kanselier Karl Nehammer zei dat de reden wederom de migrantenstroom was en wees erop dat er momenteel 75.000 illegale migranten en migranten zonder papieren in Oostenrijk zijn die via de buitengrenzen van de Europese Unie zijn binnengekomen. En de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken merkte op dat het systeem in het Schengengebied niet werkt en daarom niet moet worden uitgebreid. Gisteren laat bevestigde bondskanselier Nehammer de positie van het land.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.