AccueilNederlandBulgarije en Roemenië...

Bulgarije en Roemenië blijven buiten Schengen

De EU-Raad voor Justitie en Binnenlandse Zaken heeft vandaag met 25 stemmen “voor” en twee “tegen” het voorstel voor Bulgarije en Roemenië om toe te treden tot Schengen verworpen, meldden Bulgaarse diplomaten die aan de bijeenkomst deelnamen.

Het voorstel voor Kroatië is goedgekeurd.

Bulgarije en Roemenië blijven als een pakket gaan en het is zeer waarschijnlijk dat Boekarest bij de volgende stemming om een ​​afscheiding van Sofia zal vragen, omdat alleen Oostenrijk tegen hun toetreding is, terwijl er twee landen tegen Bulgarije zijn: Oostenrijk en Nederland.

Afgelopen vrijdag kondigde premier Mark Rutte aan dat zijn land Bulgarije zou blokkeren van Schengen omdat er nog steeds zorgen zijn over de bescherming van de EU‘s buitengrenzen. Rutte meent dat er op dit moment een risico bestaat dat er een migrantenstroom via Bulgarije passeert. De premier merkte op dat de mogelijkheid om illegaal de grens over te steken met Kalkoen want, in zijn woorden, « een biljet van 50 euro » moet worden uitgesloten. Deze verklaring lokte heftige reacties uit bij de Bulgaarse autoriteiten.

Dinsdag maakte ook Oostenrijk bekend Bulgarije niet te zullen steunen. Kanselier Karl Nehammer zei dat de reden wederom de migrantenstroom was en wees erop dat er momenteel 75.000 illegale migranten en migranten zonder papieren in Oostenrijk zijn die via de buitengrenzen van de Europese Unie zijn binnengekomen. En de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken merkte op dat het systeem in het Schengengebied niet werkt en daarom niet moet worden uitgebreid. Gisteren laat bevestigde bondskanselier Nehammer de positie van het land.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.