AccueilNederlandBoeddhisme, christendom, hindoeïsme,...

Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigden zich bij de VN om de mensenrechten te beschermen

GENÈVE, GENÈVE, ZWITSERLAND, 22 december 2022 – In een tijd waarin de mensenrechten overal ter wereld worden bedreigd, zowel in zogenaamde ontwikkelingslanden als in landen waarvan het motto is gekoppeld aan mensenrechten, is eenheid onder gelovigen meer dan nodig en wenselijk.

Eric Roux 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenEric Roux 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Eerw. Eric Roux, een wereldwijde trustee voor Europa van het United Religions Initiative (URI), bij de Verenigde Naties.

« Op de dag dat we elkaar volledig kunnen vertrouwen, zal er vrede op aarde zijn », schreef L. Ron Hubbarden het is op dit pad dat afgelopen 9 december vertegenwoordigers van 6 religies (boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, Scientology en sikhisme), die het oude en het nieuwe vertegenwoordigen met ongeveer 2,95 miljard parochianen, verzamelden zich bij de Verenigde Naties om te spreken over geloof en mensenrechten, ter viering van de 74e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Dit rijke panel werd gemodereerd door Eerw. Eric Roux, een wereldwijde trustee voor Europa van het United Religions Initiative (URI)waarschijnlijk het grootste interreligieuze netwerk dat vandaag de dag bestaat.

Wissal al Saliby 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenWissal al Saliby 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Wissam al-Saliby, directeur van de Mensenrechten Bureau in Genève voor de World Evangelical Alliance (WEA), bij de Verenigde Naties.

Onder de sprekers waren Wissam al-Saliby, directeur van de Mensenrechten Kantoor in Genève voor de World Evangelical Alliance (WEA), de grootste evangelische organisatie ter wereld, die verklaarde dat “Bijbelse gerechtigheid geworteld is in het karakter van God zelf. Ons mandaat om voor gerechtigheid te werken en onze naaste lief te hebben, is de uitwerking van dat karakter. Nu we 74 jaar UVRM vieren, moet ik denken aan de christelijke leer dat ieder mens het beeld van God draagt. Om deze reden hebben mensen meer waarde en waarde dan al het andere in de schepping. En om deze reden geloof ik dat we artikel 1 van de UVRM hebben: « Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. »

Thinlay Chukki 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenThinlay Chukki 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van Zijne Heiligheid de Dalai Lama, The Tibet Bureau, bij de Verenigde Naties

Daarna volgde de paneldiscussie Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van Zijne Heiligheid de Dalai Lama, The Tibet Bureau, en daarom het Tibetaans boeddhisme, dat het belang herhaalde van « respect voor mensen van alle religies en mensen zonder geloof ». Chukki benadrukte de « eeuwenoude Tibetaanse boeddhistische praktijk en leer » en benadrukte de filosofie dat « het leven van elk levend wezen, inclusief dieren, kostbaar is ». Vertegenwoordiger Thinlay merkte op dat “de leringen en boodschappen van Zijne Heiligheid de Dalai Lama altijd de noodzaak hebben benadrukt om naar de wereld te kijken als één grote familie die naar geluk streeft en geen lijden wil” en ze erkende ten slotte de aanwezigheid van lid van het Tibetaanse parlement- in ballingschap voor Europa, Thupten Gyatso, onder de deelnemers.

Gursharan Singh 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenGursharan Singh 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Gursharan Singh, secretaris-generaal Sikhi Sewa Society

Gursharan Singh, secretaris-generaal Sikhi Sewa Society, vervolgde het panel door te zeggen: “hoe kunnen we een cultuur van vrede bereiken? Als we alleen prediken over leven in harmonie, zullen we ons doel nooit bereiken. EEN bloem getekend op een vel papier kan mooi zijn, maar we zullen de geur ervan nooit kunnen ruiken.[…] Elk geloof heeft fundamenten die universeel aanvaardbaar kunnen zijn. Zoals geadviseerd door Guru Nanak Dev Ji, grondlegger van het sikhisme, als we al deze fundamenten van ‘s werelds grootste religies kunnen samenvoegen, kunnen we misschien principes bouwen die een van de fundamentele benaderingen kunnen worden om de vrede op deze planeet te handhaven”.

Lakshmi Vyas 1024x533 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenLakshmi Vyas 1024x533 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Dr. Lakshmi Vyas, PhD en voorzitter van het Hindu Forum of Europe

Namens het hindoeïsme, de oudste religie ter wereld, Dr. Lakshmi Vyas, PhD en voorzitter van het Hindu Forum of Europe zei in haar opgenomen presentatie: “Mensenrechten zijn natuurlijke rechten en worden verondersteld rechtstreeks door God te zijn gegeven. Dienovereenkomstig kan geen enkele macht ter wereld dat eruit halen. Individuen zijn geschapen om met anderen in deze wereld te leven en hebben de plicht hun naasten lief te hebben. De hindoeïstische traditie richt zich op de parallelle plichten en rechten… De waardering van mensenrechten in het hindoeïsme komt niet alleen voort uit de hindoeïstische theologische gedachten, maar is ook geschreven in hindoeïstische geschriften die al eeuwen bestaan ​​vóór de geboorte van het concept van mensenrechten.”

Ivan Arjona 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenIvan Arjona 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Iván Arjona, voorzitter van het Europese Bureau van de Kerk van Scientology voor Public Affairs & Human Rights, bij de Verenigde Naties.

De volgende spreker was Iván Arjona, President van het Europese Bureau van de Scientology Kerk voor Public Affairs & Mensenrechtenen tevens voorzitter van de door de VN ECOSOC erkende stichting WORDT BETER (Stichting tot Verbetering van Levenscultuur en Maatschappij. Arjona legt uit:

“Al meer dan 40 jaar hebben scientologen de UVRM gepromoot en onderwezen). Het was in 1969, toen L. Ron Hubbard de UVRM herdrukte in het Freedom Magazine van de kerk en schreef: ‘De Verenigde Naties kwamen met het antwoord. Een gebrek aan mensenrechten bevlekte de handen van regeringen en bedreigde hun regels. Zeer weinig regeringen hebben enig deel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geïmplementeerd. Deze regeringen hebben niet begrepen dat hun voortbestaan ​​volledig afhangt van het aannemen van dergelijke hervormingen en zo hun volkeren een zaak geven, een beschaving die het waard is om ondersteund te worden, die hun patriottisme waard is.”

Boumediene Benyahia 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenBoumediene Benyahia 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Boumediène Benyahia, islamoloog – secretaris-generaal en wetenschappelijk referent van de Coördinatie van Islamitische Organisaties in Zwitserland (COIS) en directeur van het Instituut van het Woord (Kalima), bij de Verenigde Naties.

En tot slot, om het onderwerp vanuit het oogpunt van de islam te behandelen, was Boumediène Benyahia, islamoloog – secretaris-generaal en wetenschappelijk referent van de Coördinatie van Islamitische Organisaties in Zwitserland (COIS) en directeur van het Instituut van het Woord (Kalima)zei dat:

“Ik moet beginnen met simpelweg het volgende te zeggen: over de cultuur van vrede valt niet te onderhandelen. We zijn hier niet om te onderhandelen. Hoe vrede sluiten? Het is niet onderhandelbaar. Het is een heiligheid die aan iedereen wordt opgelegd, of we het nu leuk vinden of niet … Het woord islam ligt ten grondslag aan deze blijvende hoeksteen voor de mensheid die vrede is. Het is gecultiveerd. Hoe wordt deze vrede gecultiveerd? Het wordt gecultiveerd door de zaden van de wijsheid van alle religies, de spiritualiteit die eraan verbonden is, en alle samenlevingen en individuen van het zaad. Van het zaadje tot de fruitboom die op zijn beurt, naar we hopen, alle zielen op een eeuwige manier zal voeden.

Cremonesi Chukki 819x1024 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermenCremonesi Chukki 819x1024 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme verenigd in de VN om mensenrechten te beschermen
Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van de Dalai Lama, en Jetmira Cremonesi, vertegenwoordiger in Europa van L. Ron Hubbard (oprichter van Scientology), bij de Verenigde Naties.

Een van de hoogtepunten van het evenement was dat de directe vertegenwoordigers van twee hedendaagse religieuze leiders, Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van de Dalai Lama, en Jetmira Cremonesi, vertegenwoordiger in Europa van L. Ron Hubbard (grondlegger van Scientology), elkaar omhelsden en elkaar omhelsden. mogelijke manieren van samenwerking om vrede te bewerkstelligen door middel van jongeren en mensenrechten.

Het evenement werd georganiseerd door Organisatie voor Mensenrechten en Tolerantie en Stichting tot Verbetering van Leven, Cultuur en Samenleving en mede gesponsord door de Wereld Evangelische Alliantie, Coördinatie van verenigingen en mensen voor gewetensvrijheiden Fundacion Vida-Grupo Ecologico Verde.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.