AccueilNederlandBoeddhisme, christendom, hindoeïsme,...

Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen

GENÈVE, GENÈVE, ZWITSERLAND, 22 december 2022 – In een tijd waarin de mensenrechten over de hele wereld worden bedreigd, zowel in zogenaamde ontwikkelingslanden als in landen waarvan de munt gekoppeld is aan mensenrechten, is eenheid onder gelovigen meer dan nodig en wenselijk.

Eric Roux 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Dominee Eric Roux, Global Administrator voor Europa van het United Religions Initiative (URI), Verenigde Naties.

« De dag dat we elkaar volledig kunnen vertrouwen, zal er vrede op aarde zijn », schreef L.Ron Hubbarden het is op dit pad dat op 9 december vertegenwoordigers van 6 religies (boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, Scientology en sikhisme), die oud en nieuw vertegenwoordigen met ongeveer 2,95 miljard parochianen, kwamen bij de Verenigde Naties bijeen om te spreken over geloof en mensenrechten, ter gelegenheid van de viering van de 74ste verjaardag van de Verklaring Universele Mensenrechten (UVRM). Dit rijke panel werd gemodereerd door Dominee Eric Roux, Global Administrator voor Europa van het United Religions Initiative (URI)waarschijnlijk het grootste interreligieuze netwerk dat vandaag de dag bestaat.

Wissal al Saliby 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Wissam al-Saliby, directeur van Mensenrechten Kantoor in Genève van de World Evangelical Alliance (WEA), bij de Verenigde Naties.

Onder de sprekers waren Wissam al-Saliby, directeur van Mensenrechten Bureau van de Wereld Evangelische Alliantie in Genève (WEA), de grootste evangelische organisatie ter wereld, die verklaarde dat “bijbelse gerechtigheid geworteld is in het karakter van God zelf. Ons mandaat om voor gerechtigheid te werken en onze naaste lief te hebben, is een uitdrukking van dit karakter. Nu we 74 jaar UVRM vieren, moet ik denken aan de christelijke leer dat ieder mens het beeld van God draagt. Om deze reden zijn mensen meer waard dan al het andere in de schepping. En om die reden geloof ik dat we artikel 1 van de UVRM hebben: « Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren ».

Thinlay Chukki 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Tibet Office, bij de Verenigde Naties

Daarna volgde de rondetafel Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Tibet Office, en dus het Tibetaans boeddhisme, dat het belang weergalmde van « het respecteren van mensen van alle religies en mensen zonder geloof ». Chukki legde de nadruk op « eeuwenoude Tibetaans-boeddhistische praktijk en leer » en benadrukte de filosofie dat « het leven van elk voelend wezen, inclusief dieren, kostbaar is ». Vertegenwoordiger Thinlay merkte op dat « Zijne Heiligheid de Dalai Lama’s leringen en boodschappen altijd de noodzaak hebben onderstreept om naar de wereld te kijken als één grote familie die hunkert naar geluk en geen lijden wil » en erkende ten slotte de aanwezigheid van het lid van het Tibetaanse parlement- in ballingschap voor Europa, Thupten Gyatso, onder de deelnemers.

Gursharan Singh 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Gursharan Singh, secretaris-generaal van de Sikhi Sewa Society

Gursharan Singh, secretaris-generaal van de Sikhi Sewa Society, vervolgde het panel: “Hoe kunnen we een cultuur van vrede bereiken? Als we alleen prediken om in harmonie te leven, zullen we ons doel nooit bereiken. EEN bloem getekend op een vel papier kan mooi zijn, maar we zullen de geur ervan nooit kunnen ruiken.[…] Alle geloof heeft fundamenten die universeel aanvaardbaar kunnen zijn. Zoals Guru Nanak Dev Ji, grondlegger van het sikhisme, adviseerde, als we al deze fundamenten van de belangrijkste religies van de wereld kunnen samenbrengen, kunnen we misschien principes ontwikkelen die een van de fundamentele benaderingen kunnen worden om de vrede op deze planeet te handhaven. .

Lakshmi Vyas 1024x533 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Dr. Lakshmi Vyas, PhD en voorzitter van het Hindu Forum of Europe

In naam van het hindoeïsme, de oudste religie ter wereld, Dr. Lakshmi Vyas, PhD en voorzitter van het Hindu Forum of Europe zei in zijn opgenomen presentatie: “Mensenrechten zijn natuurlijke rechten en worden verondersteld rechtstreeks door God te zijn gegeven. Bijgevolg kan geen enkele macht ter wereld dit intrekken. Individuen zijn gemaakt om in deze wereld met anderen te leven en hebben de plicht om hun naasten lief te hebben. De hindoeïstische traditie richt zich op de parallel tussen plichten en rechten… De waardering van mensenrechten in het hindoeïsme komt niet alleen voort uit hindoeïstische theologische gedachten, maar is ook geschreven in de hindoeïstische geschriften die eeuwenlang bestonden vóór de geboorte van het concept van mensenrechten.

Ivan Arjona 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Iván Arjona, voorzitter van het Europees Bureau van de Kerk van Scientology voor Public Affairs en Mensenrechten bij de Verenigde Naties.

De volgende spreker was Iván Arjona, President van de Scientology Kerk European Office for Public Affairs and Human Rightsen tevens voorzitter van de ECOSOC-erkende stichting van de Verenigde Naties MEJORA (Stichting voor de verbetering van het leven, de cultuur en de samenleving. Arjona legde uit:

“Al meer dan 40 jaar hebben scientologen de UVRM gepromoot en onderwezen). Het was 1969 toen L. Ron Hubbard de UVRM herdrukte in het tijdschrift Freedom van de kerk en schreef dat “de Verenigde Naties het antwoord hebben gevonden. Het ontbreken van mensenrechten heeft de handen van regeringen bezoedeld en hun regels bedreigd. Zeer weinig regeringen hebben enig deel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geïmplementeerd. Deze regeringen hebben niet begrepen dat hun voortbestaan ​​volledig afhangt van het doorvoeren van dergelijke hervormingen en zo hun volkeren een doel te geven, een beschaving die het waard is om te steunen, die hun patriottisme waardig is”.

Boumediene Benyahia 1024x682 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Boumediène Benyahia, islamoloog – secretaris-generaal en wetenschappelijk referent van de Coördinatie van Islamitische Organisaties in Zwitserland (COIS) en directeur van het Instituut van het Woord (Kalima), bij de Verenigde Naties.

En tot slot, om het onderwerp vanuit het oogpunt van de islam te behandelen, was Boumediène Benyahia, islamoloog – secretaris-generaal en wetenschappelijk referent van de coördinatie van islamitische organisaties in Zwitserland (COIS) en directeur van het Institut de la Parole (Kalima)zegt dat:

“Ik moet beginnen met simpelweg dit te zeggen: over de cultuur van vrede valt niet te onderhandelen. We zijn hier niet om te onderhandelen. Hoe vrede sluiten? Het is niet onderhandelbaar. Het is een heiligheid die zich aan iedereen oplegt, of we het nu leuk vinden of niet… Het woord islam ligt ten grondslag aan deze hoeksteen van de mensheid, namelijk vrede. Hij is gecultiveerd. Hoe wordt deze vrede gecultiveerd? Het wordt gecultiveerd door de zaden van de wijsheid van alle religies, van de spiritualiteit die eraan verbonden is, en van alle samenlevingen en individuen van het zaad. Van het zaadje tot de fruitboom die op zijn beurt, naar we hopen, alle zielen op een duurzame manier zal voeden.

Cremonesi Chukki 819x1024 - Boeddhisme, christendom, hindoeïsme, islam, scientology en sikhisme hebben zich aangesloten bij de VN om de mensenrechten te beschermen
Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van de Dalai Lama, en Jetmira Cremonesi, vertegenwoordiger in Europa van L. Ron Hubbard (grondlegger van Scientology), bij de Verenigde Naties.

Een van de hoogtepunten van het evenement was dat de directe vertegenwoordigers van twee hedendaagse religieuze leiders, Thinlay Chukki, vertegenwoordiger van de Dalai Lama, en Jetmira Cremonesi, vertegenwoordiger in Europa van L. Ron Hubbard (grondlegger van Scientology), versmelten tot een omhelzing en het uitwisselen van mogelijke manieren van samenwerking om vrede te bewerkstelligen door middel van jongeren en mensenrechten.

Het evenement werd georganiseerd door Organisatie per i Diritti Umani en de Tolleranza en Fundación para la Mjora de la Vida, la Cultura en la Sociedad.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.