AccueilNederlandBahrain Forum for...

Bahrain Forum for Dialogue belicht de centrale rol van religie in sociale vooruitgang

MANAMA, Bahrein – Het discours over coëxistentie in Bahrein heeft de afgelopen weken hernieuwde aandacht gekregen na een reeks nationale bijeenkomsten getiteld « The Bahrain Forum for Dialogue: East and West for Human Coexistence », die werd gepromoot door koning Hamad bin Isa Al Khalifa.
Aan sommige van deze bijeenkomsten namen paus Franciscus en de grootimam van Al-Azhar deel. Deze fora brachten ook andere religieuze leiders, regeringsfunctionarissen, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, leden van het Baha’i-Bureau voor Buitenlandse Zaken van Bahrein, evenals Bani Dugal, vertegenwoordiger van de Baha’i International Community, samen om kwesties met betrekking tot sociale kwesties te onderzoeken. harmonie. .

De bijdrage van de bahá’í-gemeenschap aan deze discussies, die door een breed scala aan nationale media werd gevolgd, concentreerde zich op de belangrijke rol die geloof kan spelen in de sociale vooruitgang.

In een radioprogramma dat door het hele land werd uitgezonden, sprak Jalal Khalil, een lid van het Bureau Buitenlandse Zaken, over een devotionele bijeenkomst die maandelijks door de bahá’ís van Bahrein wordt georganiseerd en sociale actoren op nationaal niveau samenbrengt.

« Deze bijeenkomsten bevorderen de inherente eenheid van de mensheid en laten deelnemers begrijpen dat het welzijn van individuen verband houdt met het welzijn van hun samenleving », zei Khalil.

Hij legde uit dat de bahá’ís van Bahrein enorme waarde hechten aan forums waar mensen met verschillende achtergronden een gemeenschappelijke visie kunnen ontwikkelen voor een materieel en spiritueel welvarende wereld. « Interreligieuze dialoog over tolerantie en dienstbaarheid aan de mensheid is van het allergrootste belang », zei hij. “Het stelt mensen in staat om tot een gemeenschappelijk begrip te komen dat religie in wezen een middel kan zijn tot liefde en eenheid tussen alle mensen. »

1671432731 bahrain nationale fora rol van religies in sociale vooruitgang 01 - Bahrain Dialogue Forum belicht de centrale rol van religie in sociale vooruitgang
Een receptie georganiseerd door het Baha’i Office of External Affairs bracht leiders, vertegenwoordigers van religieuze gemeenschappen en journalisten samen om de constructieve rol van religie in de samenleving te onderzoeken. Bani Dugal, vertegenwoordiger van de Baha’i International Community, hield de keynote-toespraak.

De relatie tussen gebed en dienstbaarheid werd in meer detail onderzocht door leiders en vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen tijdens een evenement georganiseerd door het Office of External Affairs, met commentaar van mevrouw Dugal.

« Aanbidding en dienstbaarheid aan de mensheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden », zei ze.

“Gebed moet uiteindelijk worden geleefd in een zinvol leven,” vervolgde mevrouw Dugal. “Het is een principe dat wordt belichaamd in de plaatsen van aanbidding die zijn opgericht in nationale en lokale bahá’í-gemeenschappen over de hele wereld. Zulke plaatsen… staan ​​open voor iedereen zonder uitzondering… en laten zien dat diverse religieuze gemeenschappen de zaak van vrede effectief kunnen bevorderen.

Gedurende onderhoud in een veel uitgezonden nationaal televisieprogramma benadrukte dhr. Khalil het principe van eenheid in verscheidenheid door de metafoor van het menselijk lichaam te gebruiken om de onderlinge afhankelijkheid van de mensheid te benadrukken.

« Elk orgaan en elke cel in het menselijk lichaam, » zei hij, « heeft zijn specifieke functie en samenstelling. Wat het menselijk lichaam perfect maakt, is de eenheid en samenwerking die bestaat tussen deze organen en cellen. Op dezelfde manier… kan de mensheid samenwerken. En deze diversiteit moet een bron van schoonheid en rijkdom zijn.

De heer Kahlil voegde eraan toe dat hoewel samenleven een nobel doel vertegenwoordigt, deze metafoor verwijst naar iets groters. Het concept van eenheid zoals beschreven in de bahá’í-leringen, zei hij, roept mensen niet alleen op om verschillen te overstijgen, maar om te opereren op een niveau waarop ze handelen voor het welzijn van allen.

Dit thema is de inspiratie voor een nieuwe video- geproduceerd door de bahá’ís van Bahrein met jonge mensen uit verschillende lagen van de bevolking die zingen over inclusiviteit, eenheid en dienstbaarheid aan medemensen. De video, die werd uitgezonden op nationale televisieprogramma’s, viel samen met de viering van de nationale feestdag van dat land en maakt deel uit van de bijdragen van het Office of External Affairs aan het discours over maatschappelijke harmonie.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.