AccueilNederlandAls je regelmatig...

Als je regelmatig appels gaat eten, zul je deze 5 veranderingen in je lichaam opmerken

Appels eten heeft veel gezondheidsvoordelen. Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je ze regelmatig gaat consumeren.

1. Gewichtsverlies Vezels zijn erg belangrijk om in vorm te blijven, maar de meeste mensen krijgen er geen genoeg van via de voeding. Eén appel levert een vijfde van de dagelijkse vezelbehoefte. Appels bevatten met name pectine, een soort oplosbare vezel die ervoor zorgt dat je je langer vol voelt. Door voor de maaltijd een appel te eten, krijgt je lichaam deze waardevolle voedingsstoffen binnen en voorkomen ze overmatige consumptie van voedsel dat als vet is opgeslagen. Bovendien verlagen vezels het cholesterolgehalte en voorkomen ze gewichtstoename.

2. Verbetering van de conditie van de tanden en het tandvlees. Appels dragen bij aan de aanmaak van speeksel, wat de vorming van tandplak voorkomt. Tandplak is een laag bacteriën die de tanden bedekt en de oorzaak is van hun vergeling. Appels hebben een schurende, tandenborstelachtige textuur die fungeert als tandenscrub. Maar ondanks dit alles mag u hun « hygiënische » eigenschappen niet misbruiken. Poets je tanden met tandpasta en poets grondig na elke maaltijd.

3. Versterking van de immuniteit De overvloed aan antioxidanten en andere voedingsstoffen in appels, zoals flavonoïden (voornamelijk quercetine) en triterpenoïden, heeft een sterk genoeg effect op het immuunsysteem. Hierdoor word je minder vaak ziek. Onthoud dat deze verbindingen voornamelijk in de schil zitten, dus schil de appels niet voor het eten!

4. Concentratie verbeteren Wetenschappers van Harvard bewijzen dat appels het verouderingsproces van de hersenen vertragen. Deze heerlijke vrucht verhoogt de niveaus van neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het behoud van het geheugen. Dagelijkse consumptie van appels vermindert het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer aanzienlijk door de concentratie te verbeteren.

5. Verbetering van de leverfunctie De lever is verantwoordelijk voor het ontgiften van het lichaam. Gifstoffen die het indirect binnendringen door milieuverontreinigende stoffen, of rechtstreeks door overmatige consumptie van alcohol en kunstmatig gearomatiseerd voedsel zijn schadelijk voor dit orgaan. Appels zijn rijk aan quercetine, een krachtige antioxidant flavonoïde die helpt het lichaam te ontgiften, waardoor de leverfunctie wordt bevorderd.

Appels zijn een van de gezondste vruchten, omdat ze een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten en de ontwikkeling van veel ziekten voorkomen. Maar om er het maximale uit te halen, moet je ze op een bepaald moment van de dag consumeren. Waarom zijn appels beter om ‘s ochtends te eten? Experts waarschuwen dat appels niet op een lege maag mogen worden gegeten. Dit kan een opgeblazen gevoel veroorzaken en leiden tot obstipatie. Het wordt aanbevolen om ze 1 uur na het ontbijt of een uur na het avondeten te consumeren. De reden hiervoor ligt in het feit dat appels rijk zijn aan vezels. In het geval van de maag is het gemakkelijker om ze te verwerken en ‘s ochtends meer voedingsstoffen op te nemen.

‘S Avonds neemt het niveau van zuren die betrokken zijn bij het verteringsproces af, en dit beïnvloedt de snelheid van voedselvertering. Dit betekent dat als iemand na 18.00 uur een appel eet, deze langer onverteerd in de maag kan blijven dan zou moeten. Als gevolg hiervan kunnen problemen met het werk van het maagdarmkanaal en slapeloosheid optreden. Een andere reden waarom appels het beste ‘s ochtends gegeten kunnen worden, is dat deze vrucht pectine bevat. Deze stof gaat de aanmaak van melkzuur tegen en bevordert de groei van nuttige bacteriën in de dikke darm. Dankzij deze eigenschappen verbeteren appels het werk van het spijsverteringsstelsel gedurende de dag, reinigen ze het lichaam van giftige stoffen en voorkomen ze maagproblemen.

Vergeet niet dat je ze het beste vers kunt consumeren. Op deze manier komen de maximale hoeveelheid voedingsstoffen je lichaam binnen. Tegelijkertijd is het belangrijk om de appels niet te schillen, omdat in hun schil een aanzienlijk deel van de nuttige stoffen aanwezig is. Appelsap, vooral appelsap uit de winkel, is geen goede optie. Deze producten bevatten suiker en verschillende conserveermiddelen. Bovendien missen ze vezels in hun samenstelling.

Belangrijk: dit artikel is alleen bedoeld ter informatie en is geen vervanging van een uitgebalanceerd dieet, evenals een onderzoek door een specialist!

foto door Shelly Pauls Aan Unsplash

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.