AccueilNederlandAan de Russische...

Aan de Russische kust van de Kaspische Zee zijn 2.500 dode zeehonden gevonden

Ongeveer 2.500 zeehonden werden dood aangetroffen aan de oevers van de Kaspische Zee in Zuid-Rusland, meldde de Associated Press, daarbij verwijzend naar functionarissen. Autoriteiten in de Zuid-Russische provincie Dagestan zeiden dat het onduidelijk was waarom de massale uitsterving plaatsvond, maar dat het waarschijnlijk te wijten was aan natuurlijke oorzaken.

Regionale autoriteiten meldden afgelopen zaterdag aanvankelijk 700 dode zeehonden, maar de afdeling Dagestan van het Russische ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu verhoogde het aantal later tot ongeveer 2.500.

Zaur Gapizov, hoofd van het Kaspische Centrum voor Milieubescherming, zei in een verklaring dat de zeehonden waarschijnlijk enkele weken geleden zijn gestorven. Hij voegde eraan toe dat er geen tekenen waren dat ze waren gedood of gevangen in visnetten.

Deskundigen van het federale visserijagentschap en openbare aanklagers hebben een inspectie uitgevoerd en monsters verzameld voor laboratoriumanalyse, die tot nu toe geen sporen van verontreinigingen hebben gevonden.

Verschillende gevallen van massale zeehondensterfte in het verleden zijn toegeschreven aan natuurlijke oorzaken. Kazachstan, dat een lange kustlijn heeft aan de Kaspische Zee, heeft dit jaar minstens drie van dergelijke gevallen gemeld.

Gegevens over het aantal zeehonden in de Kaspische Zee lopen sterk uiteen. Volgens het Russian Fisheries Agency ligt hun aantal tussen de 270.000 en 300.000, terwijl het Caspian Environmental Protection Centre hun aantal op 70.000 schat.

Kaspische zeehondenpopulaties zijn de afgelopen eeuw met ongeveer 90 procent afgenomen, grotendeels als gevolg van vervuiling veroorzaakt door oliewinning en -verwerking, merkte DPA op.

Foto: AR

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.