AccueilNederland5 manieren om...

5 manieren om uw festiviteiten bosvriendelijk te maken

De kerstadvertenties zijn er al, het seizoen staat bekend als een tijd van overdaad en verspilling. Onze kleine keuzes als consument kunnen een grote impact hebben op de planeet, en met een beetje planning is het mogelijk om een ​​duurzamere kerst te hebben. We hebben hieronder enkele tips verzameld om ervoor te zorgen dat uw festiviteiten bosvriendelijk zijn.

Dat glanzende, glinsterende inpakpapier ziet er misschien mooi uit, maar het is niet milieuvriendelijk, het kan niet worden gerecycled en glitter is een microplastic. Kies voor plasticvrije cadeauverpakkingen, zakjes en labels, die gerecycled en recyclebaar zijn. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat ze zijn FSC-gecertificeerd zodat u met een gerust geweten de kerstsfeer kunt verspreiden, wetende dat de producten zijn gemaakt met materialen uit goed beheerde bossen en/of gerecyclede bronnen.

Geschat wordt dat Britse consumenten elk jaar 1 miljard kerstkaarten versturen. Kies FSC-gecertificeerde kerstkaarten wanneer u winkelt om ervoor te zorgen dat uw seizoensgroeten afkomstig zijn van een verantwoorde bron en niet bijdragen aan ontbossing. Om nog meer kerstvreugde te verspreiden, kunt u FSC-gecertificeerde liefdadigheidskerstkaarten kopen om geld in te zamelen voor goede doelen. Vermijd, net als bij cadeaupapier, kerstkaarten met glitter of andere niet-recyclebare versieringen. Veel kaarten worden nu zonder verpakking geleverd om verspilling verder te verminderen.

Elk jaar worden er miljoenen uitgegeven aan ongewenste geschenken, dus neem even de tijd om na te denken over wat je vrienden en familie echt willen. Zoek voor een groenere kerst naar cadeaus die zijn gemaakt van duurzame materialen met minimale verpakking (en zorg ervoor dat alle verpakkingen recyclebaar zijn – en bij voorkeur FSC-gecertificeerd!) En vergeet niet dat het oké is om opnieuw cadeau te doen!

Houd er bij bosvriendelijke kerstcadeaus rekening mee dat niet alleen hout en papier FSC-gecertificeerd kunnen zijn. Viscosetextiel, rubber, bamboe en kurk kunnen worden gecertificeerd. Je vindt het FSC-label op boeken, yogamatten, bordspellen, kleding, regenlaarzen, haarborstels en vogelhuisjes, om er maar een paar te noemen.

Je kunt ook helpen om goede doelen te steunen tijdens het kerstinkopen; online vind je een assortiment duurzame kerstcadeaus van bijvoorbeeld het WWF, Woodland Trust, Oxfam en de RSPB.

Op eerste kerstdag zullen naar verwachting zo’n 40 miljoen kerstcrackers worden weggegooid. De sprankelende crackers, de kleine cadeautjes, de glimmende linten en de drukknoop kunnen meestal niet worden gerecycled. Wil je je kerstdiner knallend beginnen, kies dan voor plasticvrije crackers die gerecycled en/of recyclebaar zijn.

Als je van kerstknutselactiviteiten houdt, kun je in plaats van kerstcrackers te kopen, je eigen crackers maken met FSC-gecertificeerd papier en karton of met stof en een koker van een toiletrol! Een snelle online zoekopdracht zal veel tutorials opleveren om u te laten zien hoe u dit moet doen.

Denk er na de grote dag aan om zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen om de levensduur van bosbronnen zo lang mogelijk te verlengen. Als het gaat om je cadeauzakjes, deze kunnen gemakkelijk opnieuw worden gebruikt en als je niet enthousiast in je cadeautjes bent gescheurd en het inpakpapier nog heel is, kun je het oprollen om volgend jaar opnieuw te gebruiken.

Als je je inpakpapier niet kunt hergebruiken, zorg er dan voor dat je plakband en linten verwijdert en een ‘scrunch-test‘ om te controleren of het recyclebaar is. Kneed het papier tot een bal; als het in een bal blijft, kan het worden gerecycled. Niet alle gemeenten accepteren echter inpakpapier; of het de scrunch-test doorstaat of niet, Klik hier om de richtlijnen van uw lokale autoriteiten te controleren.

schokkend, slechts één op de vier kerstkaarten wordt gerecycled. Als het tijd is om je kerstversieringen weg te halen, vergeet dan niet om je kaarten te recyclen; verwijder eerst alle niet-recyclebare onderdelen/decoraties. Als je handig bent, kun je je kerstkaarten altijd verknippen om je eigen cadeaulabels voor volgend jaar te maken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

FOD Justitie publiceert jaarverslag 2023 : Met mensgerichtheid maken we het verschil 

Met mensgerichtheid maken we het verschil De federale overheidsdienst Justitie brengt zijn jaarverslag 2023 uit. Dat belicht een aantal opvallende projecten van het afgelopen jaar binnen ons departement, het proces van de aanslagen van Brussel en workshops rond agressie in...

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.