AccueilNederland5 geschikte plaatsen...

5 geschikte plaatsen om de voer- en drinkbakken van de kat neer te zetten

De plaatsing van voer- en drinkbakken is een van de belangrijkste beslissingen die katteneigenaren moeten nemen. Het is belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen bij het overwegen van hun locatie:

• Wees altijd beschikbaar voor de kat

• Op een rustige plek zijn

• Staan ze niet in de weg en struikel er ‘s nachts niet over als u naar het toilet gaat

Enkele van de meest populaire keuzes zijn de keuken, hal, badkamer of wasruimte als deze groot genoeg is. Welke locatie je ook kiest, het is belangrijk dat je spinnende vriend zich op zijn gemak voelt met de locatie van de voer- en waterbakken. Als u niet zeker weet wat de beste plaats is voor de voer- en drinkbakken van uw kat, geven we u enkele ideeën om u te helpen.

1. De wasruimte

Veel ouders van gezelschapsdieren kiezen deze plek om de voerbakken van hun kat te bewaren. De wasruimte is een uitstekende locatie omdat deze meestal niet in gebieden met veel verkeer ligt. Daarnaast hebben de meeste katten positieve associaties met kleding die nog niet gewassen is. Kleding behoudt de unieke geuren van hun eigenaren en katten kunnen ze ruiken.

Als u op deze plek stopt, zorg er dan voor dat de kommen ver genoeg verwijderd zijn van de wasmachine en de plaats waar u was- of schoonmaakproducten bewaart. Ook kan het geluid van de wasmachine voor sommige katten stressvol zijn, dus kijk of uw huisdier zich op zijn gemak voelt in een ruimte waar de wasmachine draait. Als de kat onverschillig blijft voor het geluid, dan is de plek geschikt.

2. De keuken

De meeste eigenaren van gezelschapsdieren bewaren de water- en voerbakken van hun katten in de keuken waar de rest van het gezin eet. De keuken is echter meestal het middelpunt van het huishouden, wat betekent dat er meestal mensen in en uit zullen lopen. Als je echter een rustige hoek hebt om de schalen neer te zetten, is dit een goede keuze. Het goede aan de keuken is dat de vloer betegeld is, dus het is gemakkelijk schoon te maken, aangezien katten tijdens het eten vaak eten uit hun kom halen.

3. De badkamer en/of het toilet

Een andere geschikte plek is de badkamer of het toilet of beide als ze samen zijn. Hoewel deze ruimte meestal is bedoeld voor de kattenbak, kan het, afhankelijk van de indeling van uw huis, geschikter zijn om de voer- en waterbakken en het toilet op een andere plek te plaatsen.

4. De gang

De gang kan de perfecte plek zijn voor de voer- en drinkbak van uw kat als u niet veel bezoekers heeft en er niet te veel lawaai is. Deze plaatsen hebben meestal altijd een hoekje, gaatje of moeilijk bereikbare plek voor je, maar perfect voor kattenvoerbakken. Zorg ervoor dat de aaigenoot comfortabel is en dat het niet te lawaaierig is. Sommige gebouwen hebben oude, lawaaierige liften die rammelen of buren die een blaffende hond hebben. Controleer of uw kat zich prettig voelt om in de gang te eten en zo ja, dan is dit de plek.

5. De hal

Een minder populaire keuze, maar als je genoeg ruimte hebt en de perfecte plek voor voer- en waterbakken hebt gevonden, waarom niet. Als je een parketvloer hebt, overweeg dan een mat om de voer- en waterbakken op te plaatsen om het veilig te houden.

Waar de kattenbakken moeten worden neergezet als we een hond hebben

Hoewel de bovenstaande plaatsen perfect kunnen zijn voor de accessoires van uw kat, kan de situatie een beetje veranderen als u een hond heeft. Veel katten weigeren hun voer- en drinkbakken met honden te delen, en je vraagt ​​je af waar je de bakjes moet neerzetten zodat alle dieren blij zijn en elkaars voer niet opeten.

Een optie is om een ​​plank opzij te zetten die groot genoeg is zodat er ruimte is voor de voer- en waterbakken en uw kat zich er prettig voelt om daar te eten. Zo komt de hond er niet bij. Een andere optie is om de delen van uw appartement te verdelen in « katten » en « honden » gebieden en aan beide uiteinden voedsel voor hen achter te laten. Automatische feeders kunnen ook een optie zijn, omdat u zo voedsel instelt om op een bepaald tijdstip beschikbaar te zijn. Een nadeel van deze feeders is dat ze duur zijn.

Je kunt een kattenluik plaatsen in de kamer waar je de voer- en drinkbakken van de kat bewaart, zodat ze daar naar binnen kan wanneer ze maar wil zonder dat de hond toegang heeft. Als je een hond van een klein ras hebt en het voor hem geen probleem zou zijn om door het kattenluik te gaan, is deze optie natuurlijk niet beschikbaar.

Katten zijn bijzondere dieren. Soms willen ze niet eten als hun eten niet op een plek staat waar ze zich veilig voelen. De voerbakken van uw kat kunt u het beste op een rustige plek neerzetten waar niet te veel mensen langskomen. Probeer verschillende locaties totdat je de beste pasvorm vindt voor je miauwende vriend.

Foto: iStock

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.