AccueilNederlandVitamine D helpt...

Vitamine D helpt depressieve symptomen te verminderen

Een nieuwe studie heeft het effect van vitamine D-supplementen op depressie onderzocht. Onderzoekers ontdekten dat vitamine D-suppletie een klein tot matig effect had op depressieve symptomen bij oudere volwassenen. De resultaten gaven aan dat verder onderzoek nodig is om het effect te onderzoeken van het combineren van vitamine D met standaardbehandeling voor depressie, schreef medicalnewstoday.com in haar artikel.

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leeft ongeveer 5% van de ouderen in de wereld met een depressie. Hoewel er geen definitieve remedie is voor depressie, kunnen de symptomen vaak worden beheerst door middel van psychotherapie en voorgeschreven antidepressiva. Eerder onderzoek heeft oorzakelijke verbanden tussen vitamine D, ontsteking en depressie onderzocht.

Een studie uit 2013 koppelde bijvoorbeeld lage vitamine D-spiegels aan depressie. Een andere studie uit 2011 suggereerde dat vitamine D-spiegels kunnen helpen bij het reguleren van ontstekingen, die verband houden met depressie. Systematische reviews en meta-analyses die de relatie tussen vitamine D-spiegels en depressie onderzoeken, hebben echter gemengde resultaten.

Maar een nieuwe studie voerde een systematische review en meta-analyse uit van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken (RCT’s) die de werkzaamheid van vitamine D-suppletie onderzochten bij het verminderen van depressieve symptomen, vergeleken met een placebo.

De onderzoekers ontdekten dat vitamine D-supplementen gelijk aan of meer dan 2.000 individuele eenheden (IU’s) per dag depressieve symptomen kunnen helpen verminderen, hoewel ze opmerkten dat hun resultaten van « zeer lage zekerheid » waren. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Voor het doel van het onderzoek keken de onderzoekers naar de medische geschiedenis van 53.235 mensen. Ze keken naar gegevens zoals leeftijd, vitamine D-spiegels bij baseline en na de behandeling, en meldingen van depressieve symptomen.

Het bleek dat de onderzoekers ontdekten dat vitamine D-suppletie een klein tot matig effect had op depressieve symptomen. De effectgrootte was iets groter bij mensen met een uitgangsvitamine D-spiegel van minder dan 50 nanomol per liter (nmol/L) – de grenswaarde voor lage vitamine D-spiegels – dan bij mensen met een vitamine D-spiegel boven die drempel bij aanvang. De onderzoekers merkten ook op dat hoewel doses tot 2.000 IE per dag een klein tot matig effect hadden, degenen die meer dan 4.000 IE per dag innamen een significanter effect hadden. Bovendien lijkt de inname van vitamine D een significanter effect te hebben bij inname gedurende minder dan 12 weken, in vergelijking met langere perioden.

De onderzoekers merkten ook op dat vitamine D-suppletie een positieve invloed had op 1.116 mensen met de diagnose depressieve stoornis (MDD), ook wel bekend als klinische depressie. Vitamine D-suppletie had ook een positief effect op depressieve symptomen bij 407 mensen met perinatale depressie.

Kleine maar statistisch significante positieve effecten werden waargenomen bij patiënten die antidepressiva gebruikten samen met vitamine D-suppletie. Ze ontdekten echter dat placebo iets gunstiger was dan vitamine D-suppletie in een subgroep van gezonde mensen zonder een diagnose van klinische depressie.

Op de vraag hoe vitamine D-inname verband kan houden met ontsteking en depressie, zegt Dr. Monique Aucoin, ND, MSc, natuurgeneeskundig arts en senior fellow aan het Canadian College of Naturopathic Medicine, die niet betrokken was bij de studie: « Het exacte mechanisme De impact van vitamine D op de hersenen en de geestelijke gezondheid is niet duidelijk. Er zijn aanwijzingen dat vitamine D delen van het immuunsysteem die betrokken zijn bij ontstekingen kan moduleren of balanceren. »

Dr. Aucoin voegt eraan toe dat groeiend bewijs dat suggereert psychische aandoening geassocieerd kan zijn met een verhoogde ontsteking in het lichaam, en dat het verminderen van ontstekingsniveaus therapeutische voordelen kan hebben.

Vitaminetekort treedt op bij afwezigheid van zonlicht, ondervoeding of post-COVID-syndroom

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.