AccueilNederlandTotale verduistering van...

Totale verduistering van de bloedmaan in het Kennedy Space Center van NASA

Deze samengestelde foto, gemaakt van tien afbeeldingen, toont de voortgang van de maan tijdens een totale maansverduistering boven het Vehicle Assembly Building op 8 november 2022 in NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Credits: NASA/Joel Kowsk

In de vroege ochtenduren van 8 november 2022 was er een totale maansverduistering. Het zal de laatste totale maansverduistering voor een paar jaar, aangezien de volgende pas op 14 maart 2025 zal plaatsvinden.

Deze samengestelde foto is gemaakt van tien opnamen die zijn gemaakt op de ochtend van 8 november 2022. Het toont de voortgang van de maan tijdens een totale maansverduistering boven het Vehicle Assembly Building (VAB) op Het Kennedy Space Center van NASA in Florida. Mars is zichtbaar achter de Maan in deze composiet.

Tijdens een maansverduistering verstrooit de atmosfeer van de aarde het zonlicht. Het blauwe licht van de zon verstrooit zich, en rood, oranje en geel licht met een langere golflengte gaan er doorheen, waardoor onze maan rood wordt. De afbeelding is niet op schaal. Krediet: NASA Goddard Space Flight Center/Scientific Visualization Studio

Voor Noord-Amerika begon de gedeeltelijke zonsverduistering om 04:09 uur EST (01:09 uur PST), waarbij de totaliteit begon om 05:16 uur. Een kenmerk van een totale maansverduistering is de rode tint van de Maan tijdens de totaliteit. De rode kleur ontstaat door de breking, filtering en verstrooiing van licht door de atmosfeer van de aarde.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.