AccueilNederlandTotale verduistering van...

Totale verduistering van de bloedmaan in het Kennedy Space Center van NASA

Deze samengestelde foto, gemaakt van tien afbeeldingen, toont de voortgang van de maan tijdens een totale maansverduistering boven het Vehicle Assembly Building op 8 november 2022 in NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Credits: NASA/Joel Kowsk

In de vroege ochtenduren van 8 november 2022 was er een totale maansverduistering. Het zal de laatste totale maansverduistering voor een paar jaar, aangezien de volgende pas op 14 maart 2025 zal plaatsvinden.

Deze samengestelde foto is gemaakt van tien opnamen die zijn gemaakt op de ochtend van 8 november 2022. Het toont de voortgang van de maan tijdens een totale maansverduistering boven het Vehicle Assembly Building (VAB) op Het Kennedy Space Center van NASA in Florida. Mars is zichtbaar achter de Maan in deze composiet.

Tijdens een maansverduistering verstrooit de atmosfeer van de aarde het zonlicht. Het blauwe licht van de zon verstrooit zich, en rood, oranje en geel licht met een langere golflengte gaan er doorheen, waardoor onze maan rood wordt. De afbeelding is niet op schaal. Krediet: NASA Goddard Space Flight Center/Scientific Visualization Studio

Voor Noord-Amerika begon de gedeeltelijke zonsverduistering om 04:09 uur EST (01:09 uur PST), waarbij de totaliteit begon om 05:16 uur. Een kenmerk van een totale maansverduistering is de rode tint van de Maan tijdens de totaliteit. De rode kleur ontstaat door de breking, filtering en verstrooiing van licht door de atmosfeer van de aarde.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.