AccueilNederlandRashad Hussain spreekt...

Rashad Hussain spreekt in vergelijkende perspectieven op internationaal evenement voor religieuze vrijheid

Zien twee mensen met verschillende religies en achtergronden, van verschillende generaties en opvoeding, godsdienstvrijheid op dezelfde manier? Als er verschillen tussen hen kunnen zijn, hoe zit het dan met twee mensen aan weerszijden van de wereld? Kan een wereld die voortschrijdt met globalisering de godsdienstvrijheid voor de hele mensheid handhaven, wat dat ook mag betekenen?

Een vergelijkend religieus evenement dat plaatsvindt op 3 november 2022 om Thomas More-universiteitzal voormalige en huidige Ambassadors at Large for International Religious Freedom bevatten—Rashad Hussain en Rabbi David Saperstein. Hussain, een moslim, en Saperstein, een jood, zullen vergelijkende perspectieven op internationale religieuze vrijheid bespreken. Hoewel beiden dezelfde functie bekleedden in het kantoor van de Internationale Religieuze Vrijheid van de VS, hebben hun uiteenlopende achtergronden beide unieke perspectieven op het onderwerp gegeven.

David Saperstein werd in 1947 in New York geboren. Zijn vader, rabbijn Harold Saperstein, was een burgerrechtenactivist, een zionist en een vooraanstaande rabbijn van het American Reform Judaism. David Saperstein zet die traditie van activisme voort, lobbyde al 40 jaar op Capitol Hill als directeur van het Religious Action Center of Reform Judaism, was voorzitter van meerdere nationale interreligieuze coalities, waaronder de Coalition to Preserve Religious Liberty, en onder president Obama was hij de eerste Jood wordt Grote Ambassadeur voor Internationale Religieuze Vrijheid.

Rashad Hussain werd in 1979 in Wyoming geboren. Zijn ouders waren Indiaas-Amerikaanse immigranten, zijn vader was mijningenieur en zijn moeder was arts. Hussain nam deel aan nationale debatwedstrijden op de middelbare school, ging naar de universiteit in Chapel Hill waar hij filosofie en politieke wetenschappen volgde en werd verkozen tot Phi Beta Kappa, en behaalde diploma’s aan de JFK School of Government, Harvard en Yale. Zelfs voordat hij rechten ging studeren, was hij een wetgevende assistent voor de House Judiciary Committee en op 29-jarige leeftijd was hij plaatsvervangend associate counsel van president Barack Obama. Hij werd speciaal gezant van de VS bij de Organisatie voor Islamitische Samenwerking en is momenteel Ambassadeur voor Internationale Religieuze Vrijheid.

Met abortuswetgeving die in de rechtbanken werd bepleit en op de preekstoel werd besproken, op de staat gebaseerde religie in landen als China, en blasfemiewetten nog steeds in de boeken in VN-lidstaten zoals Soedan is het een complexe ruimte die niet door één persoon of één natie wordt opgelost. Voor de velen die werken aan het veranderen van de staat van religieuze vrijheid is er het educatieve programma voor religieuze geletterdheid van de Coexist Foundationde verklaring over de gemeenschappelijke menselijke waarden door de Muslim World Leagueen het werk van de multireligieuze rondetafelgesprek gesponsord door het Instituut voor Religieuze Tolerantie, Vrede en Rechtvaardigheid.

Het evenement « Comparative Perspectives on International Religious Freedom » van 3 november vindt plaats aan de Thomas More University, een katholieke liberale kunstuniversiteit van het bisdom Covington, Kentucky. Het is georganiseerd door de universiteit Instituut voor Religieuze Vrijheid (IRL). De missie van IRL is: « Het Amerikaanse concept van religieuze vrijheid als een onvervreemdbaar recht en de bescherming van dit recht voor alle mensen bevorderen. »

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.