AccueilNederlandOmega-3 is de...

Omega-3 is de sleutel tot elke celwand in het lichaam

Omega-3-vetzuren, ook wel visolie genoemd, zijn voedingsstoffen die je uit voeding (of supplementen) haalt. Ze helpen het lichaamsgewicht te verhogen en het lichaam strak en gezond te houden.

Ze zijn de sleutel tot de structuur van elke celwand in het menselijk lichaam. Ze zijn een goede energiebron en ondersteunen de goede werking van hart, longen, bloedvaten en immuunsysteem.

Twee belangrijke vetzuren – EPA en DHA – komen vooral voor in bepaalde vissen. ALA (alfa-linoleenzuur), een ander omega-3-vetzuur, wordt aangetroffen in plantaardige bronnen zoals noten en zaden.

DHA-niveaus zijn bijzonder hoog in het netvlies, de hersenen en het sperma. Het lichaam heeft deze vetzuren nodig om te functioneren.

Waarom zijn omega-3-vetzuren nuttig voor het menselijk lichaam?

Visolie kan het triglyceridengehalte (bloedvet) verlagen. Hun toename is een voorwaarde voor het risico op hartaandoeningen en beroertes.

Visoliesupplementen (EPA+DHA) kunnen gewrichtsstijfheid en pijn verlichten. Omega-3-supplementen kunnen de effectiviteit van ontstekingsremmende medicijnen verhogen, dus ze zijn geschikt voor mensen die lijden aan reumatoïde artritis.

In samenlevingen waar culturele waarden een meer regelmatige inname van voedsel met een hoog gehalte aan omega-3 suggereren, zijn lagere niveaus van depressie gevonden bij mensen. Er is echter meer onderzoek nodig. DHA blijkt belangrijk te zijn voor de visuele en neurologische ontwikkeling bij zuigelingen.

Een dieet met veel omega-3-vetzuren vermindert ontstekingen en is een belangrijk onderdeel van astma. Meer studies zijn nodig om erachter te komen of visoliesupplementen de longfunctie verbeteren of de hoeveelheid medicatie verminderen die een persoon nodig heeft om de aandoening onder controle te houden.

Sommige onderzoeken tonen aan dat visolie bij sommige kinderen ADHD-symptomen kan verminderen en hun mentale vaardigheden kan verbeteren.

Het gaat om nadenken, nieuwe kennis leren, onthouden en concentreren. Het is nog niet vastgesteld of omega-3-supplementen als primaire behandeling kunnen worden gebruikt.

Sommige onderzoeken tonen aan dat Omega-3 kan helpen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie en een positief effect heeft op het vertragen van het proces van geleidelijk geheugenverlies dat gepaard gaat met veroudering.

Hoge niveaus van het vetzuur DHA – docosahexaeenzuur, uit de omega-3-familie, worden geassocieerd met minder longontsteking en een lager risico op het ontwikkelen van interstitiële longziekte, een van de complicaties die worden gezien bij een aantal longontstekingen, infectieziekten en zelfs COVID -19.

Gegevens gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology toonden aan dat hogere niveaus van DHA geassocieerd waren met een lager risico op overlijden door interstitiële longziekte en minder interstitiële longafwijkingen bij computertomografische beeldvorming.

Interstitiële longziekten omvatten een breed scala aan veranderingen, waarvan de meeste een progressieve verslechtering van de longfunctie veroorzaken.

Deze aandoeningen beïnvloeden de ademhalingsfuncties en het zuurstofgehalte in het bloed.

De potentiële voordelen van hogere niveaus van DHA houden verband met de ontstekingsremmende eigenschappen van omega-3-vetzuren.

De voordelen van omega-3 vetzuren zijn te danken aan een langzamere ontstekingsreactie en een snellere oplossing van ontstekingen, legt studieauteur Dr. William Harris van de Universiteit van South Dakota uit.

Lage DHA wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op complicaties, ziekenhuisopname en overlijden door interstitiële longziekte.

Dit onderzoek suggereert dat de aanwezigheid van hogere niveaus van circulerende omega-3-vetzuren een aanzienlijke bescherming biedt voor de longen, wat vooral belangrijk is voor de preventie en herstelprocessen na vele ziekten die de longen aantasten.

De studie werd uitgevoerd met gegevens verzameld van 10.000 deelnemers gedurende 12 jaar.

Er is ook nieuw onderzoek gaande waarbij Harvard University, het Cardiovascular Institute van Rosario, Argentinië, en de Private University of Applied Sciences in Jordanië betrokken zullen zijn om te zien of het nemen van hooggedoseerde omega-3-supplementen helpt bij het verminderen van ontstekingen, geassocieerd met bacteriële en virale longontstekingen.

DHA behoort tot de groep van de omega-3-vetzuren.

Ons lichaam kan DHA zelf synthetiseren uit alfa-linoleenzuur, een essentiële voedingsstof.

Dit zuur komt voor in plantaardig voedsel zoals lijnzaad, chia en walnoten.

Op deze manier worden DHA en EPA – eicosapentaeenzuur, dat ook in vettere vis zit, in het lichaam gesynthetiseerd uit alfa-linoleenzuur.

Elke persoon synthetiseert deze essentiële vetzuren op een andere manier, en sommige mensen kunnen gemakkelijker een tekort krijgen.

Om deze reden is het raadzaam om grotere hoeveelheden omega-3 in te nemen, vooral om de herstelprocessen van de longen te bevorderen.

Optimaal herstel van longfuncties hangt samen met bloedverzadiging met zuurstof en normalisatie van de ademhalingsfunctie.

bronnen:

https://www.cuerpomente.com/salud-natural/tratamientos/omega-3-dha-reduce-inflamacion-pulmonar_6975

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32803215/

Referenties:

R Morgan Griffin. De feiten over omega-3-vetzuren. (14 juni 2021). Kompas door WebMD – https://www.webmd.com/healthy-aging/omega-3-fatty-acids-fact-sheet

Opmerking: het materiaal is informatief en kan een consult met een arts niet vervangen. Voordat u met de behandeling begint, moet u een arts raadplegen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.