AccueilNederlandLEADS aan het...

LEADS aan het werk om de kloof op het gebied van geavanceerde digitale vaardigheden tussen de industrie en het onderwijs in Europa te overbruggen

LEADS – In Europa werken ongeveer 9 miljoen mensen als ICT-specialist. Uit de meest recente gegevens blijkt dat 55% van de ondernemingen die ICT-specialisten hebben geworven of geprobeerd hebben te werven, aangaven problemen te hebben met het vervullen van dergelijke vacatures (DESI overdracht 2022).

Naarmate digitale technologieën een integraal element worden dat van invloed is op werkgelegenheid en betrokkenheid bij de samenleving, een succesvolle digitale transformatie van het bedrijfsleven en de samenleving in de EU zal afhangen van de ontwikkeling van de volgende generatie vaardigheden, waardoor de kloof tussen vraag en aanbod van digitaal talent wordt gedicht.

Digitaal programma LeADS Europe - LeADS aan het werk om de kloof tussen geavanceerde digitale vaardigheden tussen industrie en onderwijs in Europa te overbruggenDigitaal programma LeADS Europe - LeADS aan het werk om de kloof tussen geavanceerde digitale vaardigheden tussen industrie en onderwijs in Europa te overbruggen

Het pad naar de Digitaal decennium Het voorstel heeft tot doel het aantal in dienst zijnde ICT-specialisten in de EU te verhogen tot ten minste 20 miljoen tegen 2030 en zonder een significante verandering in de normale gang van zaken zal dit niet worden gehaald.

Om deze uitdagende situatie aan te pakken, Leidt De toonaangevende Europese geavanceerde digitale vaardighedende eerste ooit Programma Digitaal Europa (DIGITALE) digitale vaardigheden Coördinatie en ondersteuningsactie (CSA), werd vandaag, 18 november 2022, gelanceerd.

Het DIGITAL-programma financiert € 580 miljoen voor de ontwikkeling van geavanceerde digitale vaardigheden gedurende 7 jaar ter ondersteuning van het ontwerp en de levering van gespecialiseerde programma’s voor toekomstige experts op belangrijke capaciteitsgebieden zoals data en kunstmatige intelligentie (AI), cyberbeveiliging, kwantum- en high-performance computing ( HPC).

LeADS zal de productieve inzet van de fondsen voor geavanceerde digitale vaardigheden ondersteunen om ervoor te zorgen dat bij- en omscholingsmogelijkheden worden geboden om het toekomstige Europese concurrentievermogen en de digitale soevereiniteit te stimuleren.

LeADS streeft ernaar geavanceerde digitale vaardigheden onderdeel maken van een oplossing voor de digitale kloof en werkloosheid die de acceptatie en het gebruik van opkomende digitale sleuteltechnologieën heeft belemmerd. Het overbruggen van de digitale vaardigheidskloof van Europese industrieën met onderzoek en onderwijs is een voorbeeld van hoe LeADS Europeanen zal helpen om gebruik te maken van clouddiensten, big data en AI, door de beschikbaarheid van digitale experts.

De CSA zal samenwerken met een gemeenschap van belanghebbenden uit de sector en aanbieders van onderwijs en opleiding specifieke vaardigheidsprofielen voor technologieën ontwikkelen, vraagprognoses op basis van trends in de acceptatie van technologiede definitie van de vaardigheidskloofen richtlijnen voor het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Door zijn bevindingen en inzichten op te nemen in routekaarten en richtlijnen in overeenstemming met de hiaten in de markt, hoopt LeADS hoogopgeleide individuen te behouden en aan te trekken in overeenstemming met de vraag van de arbeidsmarkt door onderwijsprogramma’s te verfijnen om de belangstelling van studenten voor de zich ontwikkelende technologieën te wekken.

Samen met 9 consortiumpartners (BluSpecs, IDC Italië SRL, Maggioli SpA, Polytechnische Universiteit van Madrid, Trinity College Dublin, Maersk Mc-Kinney Moller Instituut aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Zuid-Denemarken, Martel Innoveren, Alliantie voor het Internet of Things Innovation BVen de Big Data Value Association /DAIRO – Data, AI and Robotics aisbl), zal LeADS een duurzaam, dynamisch en schaalbaar ecosysteem creëren dat de uitwisseling van goede praktijken bevordert en de digitale transformatie van de onderwijssector op Europees niveau ondersteunt door innovatie te stimuleren en de capaciteiten voor geavanceerde vaardigheden van de beroepsbevolking uit te breiden en de samenleving.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.