AccueilNederlandInstallatie van de...

Installatie van de nieuwe Raad van Burgemeesters

Met dit adviesorgaan laten de burgemeesters, als bestuurders van het lokaal veiligheidsbeleid, hun stem horen over het beleid inzake de werking en inrichting van de lokale politiezones.
De bijeenkomst begon met een minuut stilte voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslag op twee agenten van de politiezone Brussel-Noord afgelopen donderdag in Schaarbeek. Vervolgens werd de burgemeester van Luik, Willy Demeyer, tot voorzitter benoemd en de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, tot ondervoorzitter.

De Raad van Burgemeesters is een adviesorgaan dat in het leven is geroepen na de politiehervorming van 2001 en bij zijn oprichting tot doel had de stem van de burgemeesters te laten horen in het kader van deze hervorming. Het beveiligingslandschap is sindsdien aanzienlijk geëvolueerd. Minister Verlinden nodigt daarom de leden van dit adviesorgaan uit om te moderniseren en na te denken over zijn toekomstige rol en werking.  » Innovatie is belangrijk. De Raad van Burgemeesters moet mee evolueren wil dit adviesorgaan relevant en effectief blijven.. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.