AccueilNederlandInstallatie van de...

Installatie van de nieuwe Raad van Burgemeesters

Met dit adviesorgaan laten de burgemeesters, als bestuurders van het lokaal veiligheidsbeleid, hun stem horen over het beleid inzake de werking en inrichting van de lokale politiezones.
De bijeenkomst begon met een minuut stilte voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslag op twee agenten van de politiezone Brussel-Noord afgelopen donderdag in Schaarbeek. Vervolgens werd de burgemeester van Luik, Willy Demeyer, tot voorzitter benoemd en de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, tot ondervoorzitter.

De Raad van Burgemeesters is een adviesorgaan dat in het leven is geroepen na de politiehervorming van 2001 en bij zijn oprichting tot doel had de stem van de burgemeesters te laten horen in het kader van deze hervorming. Het beveiligingslandschap is sindsdien aanzienlijk geëvolueerd. Minister Verlinden nodigt daarom de leden van dit adviesorgaan uit om te moderniseren en na te denken over zijn toekomstige rol en werking.  » Innovatie is belangrijk. De Raad van Burgemeesters moet mee evolueren wil dit adviesorgaan relevant en effectief blijven.. »

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.