AccueilNederlandEenzaamheid wordt ouder...

Eenzaamheid wordt ouder dan roken – europeantimes.news

Eenzaamheid en ongeluk verouderen ons meer dan een slechte gewoonte zoals roken. Dat concluderen Amerikaanse en Chinese onderzoekers in het kader van de internationale studie “Deep Longevity”. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Aging-US.

Volgens de auteurs van het werk moet elke anti-verouderingstherapie zich niet alleen richten op fysieke, maar ook op mentale gezondheid. De onderzoekers maten de invloed van eenzaamheid, rusteloze slaap of gevoelens van frustratie op de snelheid van veroudering bij 11.914 Chinese volwassenen. Hiervoor zijn 16 biomarkers in het bloed gemeten, die de mate van biologische veroudering aangeven.

Fysieke indicatoren van veroudering zijn onder meer het meten van bloeddruk, hartslag, cystatine C (menselijk plasma-eiwit), body mass index en spirometrie – het volume van de in- en uitgeademde lucht.

Psychologische factoren zoals gevoelens van ongelukkigheid of eenzaamheid bleken gemiddeld 1,65 jaar toe te voegen aan de biologische leeftijd, en het cumulatieve effect overtrof dat bepaald door factoren zoals geslacht, woongebied, toegang tot gezondheidsdiensten, burgerlijke staat en roken . Gezondheidsgerelateerde fysieke factoren zoals hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten versnellen ook de veroudering met minstens 2 jaar.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.