AccueilNederlandDe instituten van...

De instituten van de christelijke religie of de vernietiging van het christelijk geloof

Ongelooflijke wanen van de beruchte Johannes Calvijn

De doctrine van het calvinisme over predestinatie is de afgelopen eeuwen aangevochten en Ronald probeert het calvinistische credo uit te roeien met behulp van Gods woord

MIAMI, FLORIDA, VERENIGDE STATEN, 16 november 2022 /EINPresswire.com/ — Ongelooflijke wanen van de beruchte Johannes Calvijn is het verzet van Ronald Craig tegen het calvinisme en zijn basisprincipe, vooral predestinatie. Ronald Craig verwerpt sterk en weigert het calvinistische standpunt te doorzien, dat een persoon die gezondigd heeft, voorbestemd was om te zondigen, en wat een persoon ook doet, ze zullen naar de hemel of de hel gaan op basis van die vastberadenheid. Ronald beweert dat alles in de theologie van Calvijn het hoogste offer van Jezus Christus degradeert en talloze christenen bedriegt van de zegeningen die Christus voor het menselijk ras kocht door Zijn offer aan het kruis. van God – dat de Schepper de val van Adam voorbeschikte. De leer van het calvinisme over predestinatie is de afgelopen eeuwen door bepaalde geleerden aangevochten, en nu probeert Ronald Craig het Calvanistische credo uit te roeien door middel van Gods geschreven woord, beweert hij.

Daarbij begint Ronald Craig met een vraag: “Wat zou je denken van een huizenbouwer die besloot een perfecte woning voor zichzelf te ontwerpen en te bouwen; het bouwen met nauwgezette arbeid; gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit; het uitbouwen met de kostbaarste beschikbare componenten – vervolgens zijn meesterwerk aanzetten en het huis slopen – was hij van plan dit te doen voor zijn glorie? Vervolgens bergde hij enkele van de gebroken stukken van dat kostbare wrak om te gebruiken bij het herbouwen van een kleiner huis voor zichzelf, en verbrandde hij de overgebleven stukken met wraak. Omdat hij eigenaar en scheidsrechter is van zowel materiaal als vakmanschap, moet zijn actie worden geteld op basis van zowel de stukken die hij heeft gered als de stukken die hij heeft verbrand. Wat zijn reden ook is om te doen wat hij deed, niemand kan hem beschuldigen van wangedrag. Zijn beslissing was juist omdat hij het stiekem zo wilde.” Dit is een duidelijke analogie van de relatie tussen de Schepper en de schepping, en hekelt het heiligschennende idee dat God de val van Adam had verordend.

Hoewel Ronald vooral een antithese is van het calvinisme, daagt Ronald zijn lezers ook uit om zich niet gemakkelijk te laten leiden door holle dogma’s, vooral een die geen sterke religieuze overtuigingen heeft, en om misleidende pontificaties niet te verwarren met het ware Woord van God. “Veel christenen zijn tegenwoordig door de kerk opgeleid om niet voor zichzelf te denken – ze worden ontmoedigd om na te gaan wat hun predikant of andere kerkleiders geloven en onderwijzen. Geen enkel loyaal kerklid zou denken dat hun predikant hen mogelijk tot dwaling zou kunnen leiden – dus houden ze hun religieuze lippen stijf op elkaar – soms in hun nadeel’, zegt Ronald.

Ronald herkende Gods roeping in de bediening van het evangelie op 25-jarige leeftijd en ging op 26-jarige leeftijd naar de universiteit om voor de bediening te studeren. Hij studeerde in 1975 summa cum laude af met een BA-graad. Enkele andere studenten daagden hem uit om de bijbelse boodschap over de wonderbediening van Jezus te overwegen, met de bewering dat dezelfde bediening vandaag de dag zal voortduren. Hij bestudeerde het, vond het, geloofde het en begon het te prediken, wat hem in de problemen bracht met zijn kerkgenootschap. Hij besloot te vertrekken en daarom gingen Ron en zijn vrouw een jaar naar het Rhema Bible Training Center van Kenneth Hagin, voordat ze terugkeerden naar Alabama, waar ze waren opgegroeid. In juli 2000 begon het paar hun eigen thuiskerk en tegelijkertijd legde God op Ron’s hart om boeken te gaan schrijven over wat Hij hem had geopenbaard. Ronald heeft nu 10 boeken gepubliceerd, 2 YouTube-kanalen waar hij de Bijbelse Waarheid onderwijst, en zijn eigen thuiskerkbediening. Hij is nu 76 en gelooft dat zijn evangeliebediening nog maar net is begonnen.

The Reading Glass Books presenteren Unbelievable Delusions of the Infamous John Calvin op de Miami Book Fair, die plaatsvindt van 18 tot 20 november 2022, in Downtown Miami op de Wolfson Campus van Miami Dade College. Ronald’s boek zal tentoongesteld worden in The Reading Glass Books’ Booth.

Om de laatste updates over auteurs, boekevenementen, uitgeverijen en marketingmogelijkheden te krijgen, like en volg je The Reading Glass Books op Facebook.

Over de leesglasboeken
The Reading Glass Books is uw lokale boekhandel met een hart en nu een opkomende uitgeverij in eigen beheer. Wij geloven dat elk boek een ervaring is, en dat nemen we ter harte terwijl we vieren dat zowel schrijvers als lezers zich op onze boekenplanken manifesteren en sinds 2020 deel uitmaken van ieders leesreis.
Bezoek alstublieft www.readingglassbooks.com voor meer informatie.

Raquel Martinez
De leesglazen boeken
mail ons hier
Bezoek ons ​​op sociale media:
Facebook

artikel 26 - De instituten van de christelijke religie of de vernietiging van het christelijk geloofartikel 26 - De instituten van de christelijke religie of de vernietiging van het christelijk geloof

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Update kerncentrale Oekraïne, gezondheidscrisis in Soedan, reproductieve rechten europahoy.new

Het aanpakken van de opening van de IAEAOp de Algemene Conferentie van Wenen op maandag zei Grossi dat er 53 missies zijn ingezet die meer dan 100 medewerkers van agentschappen mobiliseren als onderdeel van een voortdurende aanwezigheid in de...

Un océan sous la surface de la lune Europe est la source de dioxyde de carbone

Des astronomes analysant les données du télescope James Webb ont identifié du dioxyde de carbone dans une région spécifique de la surface glacée de la lune Europa de Jupiter, ont rapporté l'AFP et le service de presse de l'Agence...

De post-pandemische roeier – Vatican News europahoy.news

We delen een fabel, geschreven door zuster Lucía Galiccio, die verschillende problemen blootlegt waarmee de inheemse volkeren van Latijns-Amerika worden geconfronteerd. Een van de anekdotes is het gebruik van natuurlijke remedies om Covid te genezen. Licht van leven Dit is...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.