AccueilNederland2023 financiering van...

2023 financiering van het Asbestfonds

Elk jaar bepaalt een koninklijk besluit, op voorstel van het Beheerscomité Beroepsziekten en op basis van begrotingsprognoses, het aantal kwartalen waarvoor de bijdrage verschuldigd is. Voor de jaren 2020 en 2021 was de werkgeversbijdrage voor twee kwartalen verschuldigd en voor het jaar 2022 voor drie kwartalen. Fedris heeft op 14 september 2022 aan het Beheerscomité Beroepsziekten een inventaris van inkomsten en uitgaven voorgelegd om het scenario voor de financiering van het jaar 2023 te bepalen.
Rekening houdend met de budgettaire vooruitzichten, legt het ontwerp van koninklijk besluit de financiering van het Asbestfonds ten laste van de werkgevers voor 2023 vast op drie vierde van de werkgeversbijdragen.

Het project wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.