AccueilNederlandDe vele manieren...

De vele manieren waarop ruimtetechnologieën de wereld tot een betere plek maken – europeantimes.news

4 oktober 2022 Klimaat en Milieu

Maruška Strah is the head of the World Space Week Association, which coordinates the thousands of activities planned for this year’s World Space Week. In an interview with UN News, before the stratospheric launch on Tuesday, she told us there’s a growing interest in space exploration, as more and more people realize how important space technology is to achieving a more sustainable future here on Earth. 
image560x340cropped - INTERVIEW: De vele manieren waarop ruimtetechnologieën de wereld een betere plek makenimage560x340cropped - INTERVIEW: De vele manieren waarop ruimtetechnologieën de wereld een betere plek maken
Maruška Strah, uitvoerend directeur van de World Space Week Association

Het thema van de World Space Week van dit jaar is ‘Ruimte en duurzaamheid’. De VN-week, het grootste jaarlijkse ruimtevaartevenement ter wereld, zal zich richten op het uitleggen hoe de technologieën die zijn ontwikkeld om objecten en mensen de ruimte in te sturen, een direct voordeel hebben op de grond.

Maruška Strah, uitvoerend directeur van de World Space Week Association, is lid van het International Institute of Space Law en lid van de International Association for the Advancement of Space Safety, evenals van het European Centre for Space Law. Ze studeert voor een doctoraat in juridische studies aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Wenen, waar ze haar onderzoek richt op ruimteverkeersbeheer, haar belangrijkste interessegebied.

VN-nieuws Groeit de belangstelling voor de ruimte?

Maruska Strah Toen ik er vier jaar geleden bij kwam, telden we ongeveer 4000 World Space Week-evenementen in 86 landen. Vorig jaar registreerden we 6418 evenementen in 96 landen, dus het groeit echt.

Meer landen raken erbij betrokken en meer mensen maken zich zorgen over ruimte, wat er in de sector gebeurt en ook hoe ruimte de mensheid ten goede kan komen.

Ik denk dat daar verschillende redenen voor zijn. Een daarvan is dat we veel positief nieuws uit de media zien als het gaat om verkenning van de ruimte, en de droom om de ruimte in te gaan wordt realistischer, voor meer mensen.

Kunstenaars in de ruimte

Ook begrijpen we nu dat iedereen een plaats heeft in de ruimtevaartsector. Het is niet alleen voor astronauten, ingenieurs of wetenschappers. Ik ben een beleidspersoon en ik wist niet dat ruimteadvocaten bestaan ​​totdat ik mijn masteropleiding koos!

Er zullen kansen zijn voor zoveel soorten mensen, als we aanwezig willen zijn op een andere planeet. We hebben kunstenaars, muziek, schilderijen, boeken nodig. Er is echt een kans om te verkennen, en we hebben een groeiend aantal evenementen gezien die verband houden met tentoonstellingen of kunstwedstrijden.

VN-nieuws Wat is het thema van de World Space Week dit jaar?

Maruska Strah Ruimte en duurzaamheid. Dit is heel belangrijk, omdat het onze waarden laat zien, als een vereniging die zich inzet voor de Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Er zullen veel echt interessante evenementen plaatsvinden, waarbij wordt gekeken naar hoe we ruimtegerelateerde technologieën en toepassingen kunnen gebruiken ten behoeve van het leven op aarde, en hoe we de ruimte als hulpbron kunnen beschermen.

Zo heeft de Amerikaanse vice-president Kamala Harris een nieuwe coalitie van ruimtevaartbedrijven aangekondigd die zich zal richten op het vergroten van de capaciteit van de ruimtevaartindustrie om te voldoen aan de vraag naar geschoold technisch werk voor arbeidskrachten in de ruimtevaartsector.

image770x420cropped jpg - INTERVIEW: De vele manieren waarop ruimtetechnologieën de wereld een betere plek makenimage770x420cropped jpg - INTERVIEW: De vele manieren waarop ruimtetechnologieën de wereld een betere plek maken
Unsplash/NASA – NASA-astronaut Scott Kelly aan het werk buiten het internationale ruimtestation ISS in 2015.

Agentschappen werken samen

Verschillende ruimteagentschappen, waaronder Azer Cosmos in Azerbeidzjan, het Pakistaanse ruimteagentschap en het European Space Agency, plannen de hele week evenementen, en Airbus zal zijn werknemers sturen om met studenten op scholen te praten, hen te laten zien wat ze doen, om inspiratie op te doen hen.

Verschillende personen zullen evenementen organiseren en de agenda loopt vol. Alle deelnemers en organisatoren van evenementen worden aangemoedigd om hun evenementen te registreren op een wereldwijde kalender op onze website en ons informatie te sturen zodat we ze kunnen promoten op sociale media en andere communicatiekanalen.

VN-nieuws Wat boeit je aan de ruimte?

Maruska Strah Het is de enige sector die ik ooit ben tegengekomen waarbij iedereen betrokken is. Ik denk niet dat we de ruimte in kunnen gaan en de problemen die we hier hebben met ons mee kunnen nemen. Ik denk dat we ze moeten overwinnen; conflicten moeten worden opgelost.

Als ik ooit naar de ruimte reis, wil ik niet gewoon in een raket zitten en op een andere planeet terechtkomen. Ik zou dichters bij me willen hebben. Ik wil kunstenaars geweldige kunst zien maken op basis van wat we zien. Het is iets dat tot de verbeelding spreekt. En daarmee heb je vooruitgang.

Het is ook vooruitgang hier op aarde, en dit was een van de belangrijkste redenen waarom we ruimte en duurzaamheid als thema van dit jaar hebben gekozen, omdat ruimtetechnologieën en -toepassingen de mensheid rechtstreeks ten goede komen.

Van de 169 doelen binnen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen profiteren er 65 rechtstreeks van ruimtevaarttechnologieën, en dan hebben we het nog niet eens over telecommunicatie. Ik denk niet dat we zonder ruimtetechnologieën meer kunnen overleven, en daar zie ik schoonheid in.

VN-nieuws Denk je dat je in staat zou zijn om naar de ruimte te gaan?

Maruska Strah Ik hou van deze planeet en ik geniet echt van mijn leven op aarde. Voorlopig hoef ik niet weg en wil ik mijn omgeving beter maken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.