AccueilNederlandWat zijn de...

Wat zijn de voordelen van reuzel? – europeantimes.news

Wat is reuzel?

Reuzel, simpel gezegd, is varkensvet. Dit vet is halfzacht en behoorlijk boterachtig van structuur. Het kan bijna overal in het varken worden gevonden, maar komt meestal van de rug, buik en rond de organen. Niet alle reuzel is echter gelijk gemaakt. Spek van hogere kwaliteit komt uit verschillende delen van het varken:

– Leaf Lard wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit die je kunt krijgen. Het wordt verzameld rond de nieren en aan de binnenkant van de lies. Dit vet heeft een zeer neutrale, niet-varkenssmaak. Dit maakt het ideaal voor gebakken goederen en wordt vooral gewaardeerd om de schilferige taartbodems die het produceert.

– Fatback is de volgende in de rij. Fatback is, zoals de naam al doet vermoeden, vet van de rug van het varken. Deze variëteit wordt door veel topchefs gebruikt in plaats van olie vanwege de lichte, kruidige smaak en zijdezachte textuur. Het is ook de beste keuze voor het maken van worsten. – Caul Fat is de laagste beschikbare kwaliteit. Het wordt verzameld rond de spijsverteringsorganen van het varken. Dit vet is een gaasmembraan. Daardoor is het het meest geschikt om mager vlees te verpakken of toe te voegen aan patés.

Gezondheidsvoordelen van reuzel

Geloof het of niet, reuzel biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor uw vetbehoeften:

– Vitamine D – reuzel is de nummer 2 voedselbron voor vitamine D, na alleen levertraan. Een eetlepel bevat eigenlijk 1000 IE!

– Hittestabiel — Varkensvet wordt niet gedestabiliseerd door hogere hitte. Dit betekent dat het veel gezonder is en een lager risico op kanker heeft dan andere oliën die bij hoge temperaturen roken.

Interessante toepassingen van reuzel – natuurlijk – aangezien het een natuurlijk voedingsmiddel is, heeft het geen toevoegingen en verdere verwerking nodig om te werken. – Cholesterol – Boter bevat ongeveer drie keer meer cholesterol dan reuzel. Om deze reden is reuzel een geweldige cholesterolarme botervervanger.

Waar kan ik reuzel kopen?

Reuzel is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Het kan ook vaak rechtstreeks bij de plaatselijke slager worden gekocht. Gebruik in de Mexicaanse keuken Varkensreuzel wordt in de Mexicaanse keuken gebruikt als vet bij uitstek voor het maken van tamales, bonen en bloemtortilla’s.

Leren hoe je reuzel kunt maken is een vrij eenvoudig proces. – Vang het vet op. Zie het eerste deel van dit bericht. Het schetst de verschillende soorten reuzel en zal u helpen bepalen welke soort u wilt.

– Vries het vet in. Dit maakt het veel gemakkelijker om in kleinere stukken te snijden.

– Snijd het vet in blokjes van ” of kleinere of maal het.

– Doe in een zware pan en kook op laag vuur met het deksel verwijderd. Als alternatief kunt u een slowcooker op lage temperatuur of een oven gebruiken.

– Smelt het vet en laat het een paar uur koken tot de harde stukjes zinken en weer rijzen. Ze worden splatters genoemd omdat ze een ploffend geluid maken als het reuzel op is.

– Zeef het gesmolten vet door een zeef en vervolgens door 3-4 lagen kaasdoek om eventuele vaste stoffen te verwijderen.

– Bewaar goed gesmolten en gezeefd reuzel in een luchtdichte glazen container op kamertemperatuur of in de koelkast.

– Gebruik het in plaats van boter of olie in al je recepten!

Foto door Julia Filirovska: https://www.pexels.com/photo/person-with-tongs-taking-sandwich-with-lard-7140426/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.