AccueilNederlandMake-up voor vrouwen...

Make-up voor vrouwen trekt 33% meer mannen aan

Lichaams- en schmink dateert van minstens 10.000 jaar geleden. Volgens Plinius de Oudere gebruikten de Romeinen zelfs 2000 jaar geleden natuurlijke producten op manieren die we tegenwoordig kennen: ze hadden blozen, deodorants, haarverf, antirimpelzalven, ademverfrissers en meer.

In de loop der jaren hebben degenen die cosmetica hebben gebruikt om verschillende redenen de bewonderende blikken van anderen getrokken – soms ritueel of ter gelegenheid van verschillende onderscheidingen, maar meestal, en vooral in de moderne tijd, is de context altijd seksueel geweest.

Heeft het dragen van make-up echt invloed op hoe anderen ons behandelen? Zelfs als het gemakkelijker is om te accepteren dat make-up de indruk van anderen over ons beïnvloedt, moedigt het de andere persoon dan echt aan om de eerste stap te zetten?

Een studie van sociaal psycholoog Nicolas Gugen werpt een interessant licht op de zaak. Hij gebruikte twee vrouwen die in Frankrijk in een bar zaten, in het eerste geval met make-up en in het tweede geval zonder make-up. In beide gevallen zaten ze te wachten tot de mannen met hen zouden praten.

Toen een man een gesprek probeerde te beginnen, sloeg de vrouw de uitnodiging beleefd af met het excuus dat ze vrienden verwachtten en wenkte ze de wetenschappers. De procedure werd gedurende een uur 60 keer herhaald in twee verschillende bars. Dit zijn de resultaten:

Zonder make-up – de eerste contactpoging met beide vrouwen was na gemiddeld 23 minuten, daarna waren er gemiddeld 1,5 keer per uur pogingen.

Bij make-up werd het eerste contact na gemiddeld 17 minuten gelegd en het gemiddelde aantal pogingen daarna was 2 per uur.

Deze resultaten laten zeker zien dat make-up een belangrijke rol speelde bij het veranderen van het gedrag van mannen, waarbij een derde meer mannen een poging deed om met vrouwen te praten terwijl ze make-up droegen.

De volgende details zijn echter het vermelden waard. Het dragen van make-up heeft vrouwen mogelijk meer zelfvertrouwen gegeven en daardoor onbewust hun gedrag veranderd om meer mannen aan te trekken. En ten tweede is de test uitgevoerd in Frankrijk, en de can-do-cultuur in andere landen zal zeer waarschijnlijk op andere plaatsen andere resultaten opleveren.

Foto door Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-lipstick-writing-on-mirror-6827192/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.