AccueilNederlandEuropese slimme steden...

Europese slimme steden ontmoeten elkaar om een ​​klimaatneutrale toekomst te bevorderen

De steden Rotterdam, Glasgow, Umeå, Brno, Parma en Gdańsk delen geleerde lessen terwijl ze het slimme stadsmodel in heel Europa versnellen tijdens de conferentie in Rotterdam 5 september 2022 – Rotterdam, Nederland Morgen, het Smart Cities-project ROBUUST, dat financiering ontvangt in het kader van het Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie, zal zijn slotevenement organiseren in het Ahoy Conference Centre in de wijk Hart van Zuid in Rotterdam. De laatste showcase van het project wordt gevolgd door de Recharge Earth Energy Transition Conference, die plaatsvindt op 7 – 8 september op dezelfde locatie.Sinds 2016 heeft RUGGEDISED drie vuurtorensteden verenigd: Rotterdam (Nederland), Glasgow (Schotland) en Umeå (Zweden) en drie medesteden: Brno (Tsjechië), Gdańsk (Polen) en Parma (Italië) om te testen, te implementeren en het smart city-model in heel Europa versnellen. In nauwe samenwerking met bedrijven en onderzoekscentra hebben deze zes steden laten zien hoe ze ICT, e-mobiliteit en energieoplossingen kunnen combineren om slimme, veerkrachtige steden voor iedereen te ontwerpen.

“Rotterdam zet zich in voor een klimaatneutrale toekomst en samen met een sterke groep toegewijde steden zijn we erin geslaagd om de eerste stappen te zetten met het project RUGGEDISED, dat een solide basis heeft gelegd voor de transformatie naar meer leefbare wijken voor onze bewoners, ” zegt Albert Engels, Coördinator RUGGEDISED, gemeente Rotterdam.

Vier RUGGEDISED-steden – Rotterdam, Glasgow, Umeå en Parma – werden ook geselecteerd om deel te nemen aan de EU-stedenmissie voor klimaatneutrale en slimme steden tegen 2030. De Cities-missie heeft tot doel 100 EU-steden – en nog eens 12 uit geassocieerde landen – te positioneren als klimaatneutrale leiders. De steden zullen innovatieve en experimentele wegen volgen om tegen 2030 klimaatneutraliteit te bereiken, terwijl ze de weg vrijmaken voor andere.

De impact en lessen die zijn geleerd door het implementeren van slimme oplossingen in Rotterdam, Glasgow en Umeå zullen tijdens dit slotevenement worden besproken, naast het onderzoeken hoe deze oplossingen stedelijke transities in Brno, Parma en Gdańsk hebben bevorderd. De resultaten van het project zullen worden meegenomen in het Scalable Cities-initiatief, dat bevindingen verzamelt van de 18 slimme stadsprojecten die in het kader van Horizon 2020 worden gefinancierd.

Achtergrond

RUGGEDISED is een smart city-project dat wordt gefinancierd in het kader van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie. Het brengt drie vuurtorensteden samen: Rotterdam, Glasgow en Umeå en drie medesteden: Brno, Gdańsk en Parma om het slimme stadsmodel in heel Europa te testen, te implementeren en te versnellen.

In samenwerking met bedrijven en onderzoekscentra hebben deze zes steden laten zien hoe ze ICT, e-mobiliteit en energieoplossingen kunnen combineren om slimme, veerkrachtige steden voor iedereen te ontwerpen. Dit betekent het verbeteren van de levenskwaliteit van burgers, het verminderen van de milieu-impact van activiteiten en het creëren van een stimulerende omgeving voor duurzame economische ontwikkeling. Voor meer informatie
ROBUUST
Laad de aarde op
gemeente Rotterdam Over ICLEI Europa

ICLEI – Lokale overheden voor duurzaamheid is een wereldwijd netwerk van meer dan 2.500 lokale en regionale overheden die zich inzetten voor duurzame stedelijke ontwikkeling. We zijn actief in 125 landen, beïnvloeden het duurzaamheidsbeleid en stimuleren lokale actie voor emissiearme, op de natuur gebaseerde, rechtvaardige, veerkrachtige en circulaire ontwikkeling. ICLEI Europe biedt leden in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en West-Azië een stem op Europese en internationale podia, een platform om in contact te komen met collega’s en hulpmiddelen om positieve ecologische, economische en sociale veranderingen teweeg te brengen. ICLEI Europe werkt nauw samen met een uitgebreid netwerk van lokale en regionale overheden en partners aan een breed scala aan onderwerpen.
Perscontact
Schuyler Cowan
Medewerker Media en Outreach-team
ICLEI – Lokale overheden voor duurzaamheid
Schuyler.Cowan@iclei.org Dit project heeft financiering ontvangen van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 731198. De volledige verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit persbericht ligt bij het RUGGEDISED-project en weerspiegelt op geen enkele manier de standpunten van de Europese Unie.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Twintigste wedersamenstelling van werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie

Op 25 november2022 keurde de ministerraad de deelname van België aan de twintigste wedersamenstelling van de werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie (IDA20) voor een totaalbedrag van 446,56 miljoen euro goed. Om dit akkoord te concretiseren heeft de ministerraad toen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.