AccueilNederlandEU zal de...

EU zal de geluidsdoelstelling tegen 2030 waarschijnlijk niet halen — Europees Milieuagentschap – europeantimes.news

De EER-briefing ‘Vooruitzichten tot 2030 – kan het aantal mensen dat last heeft van verkeerslawaai met 30% worden verminderd?‘ beoordeelt de haalbaarheid van het bereiken van de doelstelling voor geluidsreductie van het actieplan om verontreiniging tegen te gaan door twee scenario’s: een optimistisch en een minder ambitieus.

Volgens de briefing van het EEA zou, zelfs als de maatregelen voor geluidsreductie die de lokale autoriteiten momenteel ter beschikking hebben, tot een hoog niveau worden uitgevoerd, het aantal mensen dat sterk wordt gehinderd door verkeerslawaai, in 2030 slechts met ongeveer 19% afnemen. Enkele voorbeelden van maatregelen die zijn opgenomen in dit optimistische scenario omvat onder meer verlaging van de snelheidslimieten op stedelijke wegen, 50% elektrificatie van het wagenpark, onderhoud en het slijpen van rails, stillere vliegtuigen en een avondklok voor vliegtuigen. De scenario’s houden geen rekening met wet- of regelgevingsveranderingen op EU-niveau, aangezien dergelijke veranderingen veel tijd zouden vergen om te ontwikkelen en te implementeren.

In het minder ambitieuze scenario wordt uitgegaan van een meer bescheiden pakket aan maatregelen, zoals de naleving van de huidige EU-geluidsregelgeving voor motorvoertuigen, 25% elektrificatie van het wagenpark en verbeterde landings- en startprocedures voor onder meer vliegtuigen. Dit scenario voorspelt dat het aantal mensen dat last heeft van geluid met 3% zal toenemen, voornamelijk als gevolg van een verwachte toename van het weg-, spoor- en luchtvervoer.

Om meer vooruitgang te boeken bij het terugdringen van geluidsoverlast, zijn meer inspanningen nodig om deze aan te pakken lawaai van het wegvervoer, aldus de EMA-briefing. Om de doelstelling van het actieplan voor nulverontreiniging te bereiken, zouden de maatregelen niet alleen gericht moeten zijn op gebieden met acute geluidsproblemen, maar ook op gebieden met meer gematigde geluidsniveaus. Een combinatie van maatregelen, waaronder nieuwe of strengere geluidsvoorschriften voor het wegvervoer, betere stads- en vervoersplanning en een aanzienlijke vermindering van het wegverkeer in steden, zou de weg kunnen effenen om het doel te bereiken.

De EER-briefing omvat ook vijf casestudy’s van het verminderen van geluidsoverlast door transport in Berlijn (wegontwerp), Madrid en Florence (geluidsarm asfalt en geluidsschermen), Monza (lage-emissiezones), Zwitserland (railblokken en stillere treinremmen)En Zürich (snelheidslimieten).

De EMA-briefing is gebaseerd op de Europees themacentrum voor menselijke gezondheid en milieu rapport ‘Geprojecteerde gezondheidseffecten van transportlawaai – Onderzoek naar twee scenario’s voor 2030‘.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.