AccueilNederlandEen stad in...

Een stad in Duitsland gaat DNA-tests met hondenpoep bestrijden – europeantimes.news

De Duitse stad Weilerwist wil het probleem van hondenpoep in de straten, tuinen en parken aanpakken met behulp van DNA-testen, meldt Deutsche Presse-Agentur – DPA uit Aahen.

De burgemeester van de stad, Anna-Katharina Horst, heeft de vereniging van burgemeesters van de steden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar de stad ligt, gevraagd om haar te vertellen of er een wettelijke basis is om DNA-monsters van honden te nemen materiaal. Op deze manier kunnen overtredende honden worden geïdentificeerd en vooral welke hondenbezitters onverantwoordelijk zijn en niet achter hen opruimen als ze worden uitgelaten.

De stad heeft 17.500 inwoners en 1.586 honden. Straten, speeltuinen, groene ruimten en zelfs de begraafplaats zijn veranderd in geïmproviseerde hondentoiletten, klagen de autoriteiten.

De politicus meldt dat ook de medewerkers van de dienst openbare werken last hebben van het misbruik van groen als hondentoilet, zo meldt Daily Sabah. Een medisch masker is niet voldoende om te beschermen tegen de uitwerpselen: er is ook een vizier nodig. De reacties op haar initiatief zijn gemengd, meldt Horst, die zelf is opgegroeid met honden. « Wat bij mij opkomt, is vooral ondersteunend. » Ze wil dat hondenpoep uit de openbare ruimte wordt verwijderd, zegt ze. Haar motief, zegt ze, is niet om de gemeentekas te vullen. « Ik ga voor een afschrikkende werking. »

Foto door Jozef Fehér: https://www.pexels.com/photo/two-adult-black-and-tan-german-shepherds-running-on-ground-1633522/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.