AccueilNederlandWat is het...

Wat is het verband tussen zout en spierkrampen? – europeantimes.nieuws

Bekijk wat u moet doen als u spierspasmen krijgt

Het is een misvatting dat zout zich na het trainen in het lichaam zou moeten ophopen. Zout komt ook voor in volle granen, noten en peulvruchten. Hun consumptie voorziet ons lichaam van voldoende natriumchloride. Mensen die intensief sporten, hebben meer zout nodig in hun dieet. Ze zijn echter niet de enigen die last hebben van spierkrampen. Waarom komen ze voor?

Spieren reageren op prikkels van onze motorische zenuwen. Wanneer hun interactie wordt verstoord, reageert de spier en treedt er een pijnlijke spasme op. Er kunnen twee redenen zijn: een beschadigde zenuw die meer dan noodzakelijke signalen naar de spier stuurt, of een spier die overgevoelig reageert op normale prikkels.

“Als iemand vaak last heeft van spierkrampen, moet dat onderzocht worden”, legt neuroloog dr. Dirk Cesnik uit. Volgens hem kunnen de redenen soms verband houden met een ziekte, wat belangrijk is om tijdig op te sporen.

De standaardaanbeveling om pijnlijke spasmen te verlichten is om magnesium te nemen. Helaas helpt niet iedereen. Dr. Gernot Kühnel raadt aan om de spieren te strekken voor het slapen gaan.

We hoeven zout niet helemaal te schrappen om gezond te zijn, zegt Matthias Riedl, voedingsdeskundige en hoofd van het Medicum Center in Hamburg. “Maar we moeten zout met mate consumeren”, stelt hij nadrukkelijk, citeert DW.

Hoe schrap je frites, sojasaus, kant-en-klare soepen of diepvriespizza’s van ons menu? De meeste mensen kunnen zich geen leven zonder zout voorstellen. Maar dit is precies wat de huidige minister van Volksgezondheid van Duitsland, Karl Lauterbach, al meer dan 30 jaar beoefent, omdat hij ervan overtuigd is dat het gezonder is.

Het menselijk lichaam heeft zout nodig, maar in beperkte hoeveelheden

Zout is van levensbelang. De chemische formule is natriumchloride – vooral natrium is belangrijk voor het menselijk lichaam omdat het nodig is voor het behoud van belangrijke functies: het reguleert de waterhuishouding, de activiteit van het zenuwstelsel en de spieren en bevordert de spijsvertering. Om het lichaam al deze functies te laten uitvoeren, hebben we ongeveer 1 gram zout nodig. Dit betekent dat zout met mate gunstig is.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.