AccueilNederlandWaarom watermeloen goed...

Waarom watermeloen goed is voor de gezondheid – europeantimes.news

Watermeloen is een van de favoriete en favoriete vruchten in de zomer. Vreemd genoeg werd de groen-rode vrucht meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst gekweekt in Noordoost-Afrika. Zoet en sappig, watermeloen is een geschikte optie voor ontbijt of dessert tijdens de warme maanden, schrijft puls.bg.

Deskundigen hebben talrijke positieve effecten van de « gigantische vrucht » op de menselijke gezondheid kunnen benadrukken, vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen, waaronder antioxidanten en vitamine A en C.

Watermeloen helpt het lichaam goed gehydrateerd te houden

Het reguleren van de lichaamstemperatuur, het handhaven van de normale orgaanfunctie, het leveren van voedingsstoffen aan cellen zijn enkele van de lichamelijke processen die afhankelijk zijn van een goede hydratatie.

Watermeloen bevat 92% water, waardoor het een geschikte hulp is bij het verkrijgen van voldoende vocht voor het lichaam. Juist vanwege het hoge watergehalte heeft het ook een lage calorische dichtheid. Dit maakt het op zijn beurt een geschikt voedingsmiddel om het lichaamsgewicht te reguleren en het gevoel van verzadiging te behouden. De waterige vrucht bevat 46 kcal per portie van 152 gram.

Watermeloen zit vol met waardevolle voedingsstoffen

De Afrikaanse vrucht bevat verschillende voedingsstoffen, waaronder kalium, magnesium en vitamine A en C. Het is ook een rijke bron van citrulline, een aminozuur dat de fysieke prestaties van sporters kan verbeteren.

Uit een onderzoek bleek dat regelmatige inname van citrulline gedurende ten minste 7 dagen de aerobe prestaties verbeterde door de productie van stikstofmonoxide door het lichaam te verhogen.

Deze verbinding helpt de bloedvaten te verwijden, zodat het hart niet zo hard hoeft te werken om bloed door het lichaam te pompen.

De vrucht bevat ook antioxidanten, waaronder vitamine C, carotenoïden, lycopeen en cucurbitacine E.

Watermeloen houdt het hart gezond

Studies tonen aan dat lycopeen kan helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk en cholesterol. Het kan ook helpen bij het voorkomen van oxidatieve schade veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte.

Naast sport kan de citrulline in watermeloen het stikstofoxidegehalte in het lichaam verhogen. Het helpt op zijn beurt de bloedvaten verwijden, wat de bloeddruk verlaagt.

Watermeloen zorgt ook voor de ogen

De geliefde vrucht kan maculaire degeneratie helpen voorkomen dankzij het lycopeengehalte.

De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen maculaire degeneratie helpen voorkomen en remmen. De wetenschappelijke gemeenschap benadrukt dat verder onderzoek naar deze kwestie nodig is.

Foto: iStock

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.