AccueilNederlandMunt en rode...

Munt en rode peper doden de eetlust, leiden tot gewichtsverlies

Welke voedingsmiddelen en producten verminderen op een gezonde manier het verlangen om te eten?

Een belangrijke factor bij het aankomen is het genieten van eten en het verlangen naar meer en meer. Voeg munt toe aan je menu en er gebeurt een wonder met je figuur – dit kruid wekt een gevoel van verzadiging op en onderdrukt de eetlust, zeggen voedingsdeskundigen. Volgens hen ontstaat het genot van eten door de aanmaak van endorfine en bevat munt een stof die helpt om het niveau van dit gelukshormoon te verhogen.

Endorfines reguleren de stemming en beheersen gevoelens van verzadiging. Bij het consumeren van munt

er komt menthol vrij, wat de productie van het betreffende hormoon verhoogt

Een studie geciteerd door de voedingswebsite Eet dit, niet dat! ontdekte dat mensen die om de twee uur naar pepermunt roken, 2,2 kg per maand verloren omdat hun eetlust afnam. De site adviseert liefhebbers van gewichtsverlies om pepermuntextract in hun tas te bewaren en het vaak te snuiven, vooral als ze honger hebben. De lotion kan thuis worden bereid met de etherische olie van het kruid. Suikervrije pepermuntgom helpt ook.

En van andere producten is bewezen dat ze liegen over honger en daarmee kun je op een gezonde manier afvallen. Dat zijn de noten, die, hoewel ze veel calorieën bevatten, eetlustremmende vezels bevatten die langzaam worden verteerd en langer in de maag blijven, waardoor een gevoel van verzadiging ontstaat. 1/4 kopje amandelen bevat bijvoorbeeld 4 gram van dergelijke vezels. Daarnaast zijn noten een bron van gezonde vetten die het cholesterolgehalte verlagen. Havermout is ook rijk aan deze vezels – er zit 5 g van in een halve kom. Pap verhoogt ook de niveaus van het eetlustremmende hormoon cholecystokinine.

Appels zijn een bewezen hongerdoder en ze bevatten veel water, wat ook verzadigend is. De pectine in hen beschermt tegen pieken in de bloedsuikerspiegel, die het verlangen om te eten vergroten.

En kruiden verminderen de drang om te eten en verhogen de stofwisseling. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die hun soep op smaak brengen met rode peper 60 calorieën minder krijgen en 10 calorieën meer per dag verbranden dan mensen die geen kruiden toevoegen.

Avocado’s zitten vol met enkelvoudig onverzadigde vetten, die verzadigend zijn. De helft van dit fruit op een stuk toast in de ochtend zal je eetlust tot lunchtijd doden.

Dat geldt ook voor edamame groene sojabonen – een portie van een halve kop bevat slechts 95 calorieën, maar meer dan 8 gram vullend eiwit.

Waterrijke bladgroenten vullen de maag permanent

Probeer een spruitjes- en boerenkoolsalade voor de lunch.

De omega-3-vetzuren in lijnzaad onderdrukken ook de eetlust, en een eetlepel lijnzaad bevat 2,3 gram ervan, evenals verzadigende vezels. De omega-6 in het zaad verhoogt cholecystokinine in het lichaam. Chiazaden hebben een soortgelijk effect.

Eieren zijn een beroemd product voor diëten en het eiwit erin houdt de honger tot 36 uur onder controle. De ayrian eiwitdrank verbrandt overtollig vet en geeft het lichaam energie.

Het eten van zuur voedsel remt zoete verlangens. In dit opzicht is citroen onmisbaar. Maak een saladedressing met vers citroensap, olijfolie, een lepel balsamicoazijn, een theelepel honing, twee lepels chiazaad en je zal je honger stillen.

Azijn doodt ook de eetlust omdat het de maaglediging vertraagt ​​en de glycemische index verlaagt bij het consumeren van koolhydraten zoals pasta. Sommige mensen drinken elke dag appelciderazijn omdat het rijk is aan vitamines en de spijsvertering bevordert.

Andere eetlustremmende voedingsmiddelen zijn soep, bonen, zalm, fruit en groenten en groene thee. En om de eetlust te onderdrukken is een glas water met een beetje citroen voor de maaltijd onmisbaar. Tegelijkertijd hydrateert het het lichaam en verwarren mensen soms uitdroging met honger.

Foto door Kim van Vuuren: https://www.pexels.com/photo/green-citrus-fruit-on-brown-wooden-surface-1590152/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.