AccueilNederlandHoe bescherm je...

Hoe bescherm je jezelf tegen bliksem? – europeantimes.news

Of we nu buiten zijn of in het bos, onweer is een gevaarlijk fenomeen.

Het Bliksembeveiligingshandboek:

In de vrije ruimte:

Vermijd open ruimte. Als je op een piek of bergkam staat, ga dan zo snel mogelijk naar beneden;

– Schakel alle elektrische apparaten uit. Ze trekken nog meer elektrische activiteit aan. Verwijder indien mogelijk ook de batterijen;

– Zoek een veilige en droge plaats. Een onweersbui eindigt meestal in ongeveer een uur – genoeg tijd om het aardoppervlak ernstig nat te maken;

– Probeer een rotsrichel, een grot of zelfs een tent op een droge plaats te vinden;

– Pas op voor de grotten. Hoewel grotten je droog kunnen houden, hebben ze hun eigen gevaren. Als de bliksem je grot inslaat, ga dan minstens een meter van de muren en drie meter van het plafond staan;

– Isoleer jezelf van de grond! Leg een sjaal of ander zacht voorwerp onder je voeten.

Zo bent u beschermd tegen de stroom van elektriciteit op het aardoppervlak als de bliksem bij u in de buurt inslaat. Houd er rekening mee dat elektriciteit nog steeds door de isolatie kan gaan die u hebt aangebracht.

– Of je nu in de open lucht of op een beschutte plek bent, neem de volgende houding aan: hurk, buig je hoofd en bedek je oren met je handen, en houd je voeten bij elkaar.

In het bos:

– Onweersbuien in het bos zijn verraderlijker omdat je omringd bent door meer potentiële doelen.

– Als u met een groep bent, tel dan snel – vooral als de bliksem bij u in de buurt inslaat. Wacht niet op een reactie als iemand in uw groep zich op enige afstand van u bevindt – ga zo snel mogelijk naar hen toe. Ze hebben mogelijk onmiddellijke hulp nodig;

– Vermijd hoge en eenzame bomen! Ze zijn ook een bliksemmagneet. Sommige wandelaars schuilen graag onder eenzame bomen – een grote fout om te vermijden.

– Vermijd het water! Water is een goede elektrische geleider. Dus als de bliksem inslaat, zal de elektrische stroom zich in alle richtingen over het oppervlak verspreiden. Als je in de buurt van water bent, is de kans ook groot dat de elektriciteit je bereikt. Blijf dus uit de buurt van meren, bronnen en zelfs plassen.

– Wees voorzichtig met de metalen delen van het apparaat! Ervaren klimmers houden alle metalen voorwerpen uit de buurt van de shelter. Een veilige afstand is ongeveer 50 meter;

– Blus het vuur (indien aanwezig). De rookpluim is een geïoniseerd gas dat elektriciteit kan geleiden;

– Latent bliksemgevaar:

Bliksem is gevaarlijk, maar zelfs als je een directe aanval vermijdt, wil dat nog niet zeggen dat je buiten gevaar bent. Elektromagnetische inductie kan je nog steeds schaden als de inslag een meter of minder verwijderd is – wat betekent dat als de bliksem dichtbij genoeg inslaat, de stroom nog steeds door je lichaam kan gaan.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.