AccueilNederlandDe geluiden die...

De geluiden die ons helpen in slaap te vallen als een baby – europeantimes.news

De gemiddelde mens brengt een derde van zijn leven slapend op aarde door. Hoewel dit misschien als veel slaap in je leven lijkt, tonen onderzoeken aan dat 1 op de 3 volwassenen nog steeds niet genoeg slaap krijgt, en bijna 30% van die mensen meldt dat hun gebrek aan rust wordt veroorzaakt door moeite met inslapen.

Deze geluiden helpen je te slapen als een baby:

1. Natuur

Geluiden uit de natuur, zoals aanhoudende regen, ritselende bladeren, wind en een kloppend hart, worden roze ruis genoemd. Roze ruis is een classificatie van geluid dat door het menselijk oor kan worden opgepikt, ongeacht de frequentie van het geluid. Studies tonen aan dat deze omgevingsgeluiden onze hersengolven vertragen en ons kunnen helpen sneller en dieper in slaap te vallen. Ja, zo zijn ze:

Lopend water

Lichte maar constante regenval

Frisse wind

Hartkloppingen

Zachte golven die op de kust beuken

2. Evenwichtige en consistente tonen

Deze geluiden, beter bekend als witte ruis, blijken ervoor te zorgen dat kieskeurige baby’s sneller in slaap vallen. Witte ruis wordt verspreid in frequenties met gelijke amplitude die door onze oren worden opgepikt, waardoor de hersenen focus en concentratie kunnen behouden. Dit is handig voor mensen die moeite hebben met inslapen of doorslapen, omdat deze geluiden andere geluiden kunnen onderdrukken en de hersenen kunnen helpen zich op slaap te concentreren.

Sommige vormen van witte ruis waarnaar u in bed kunt luisteren, zijn onder andere:

Radio of TV statisch

Het zoemende geluid van een elektrische ventilator

Zoemende radiator

Het stille gezoem van een airconditioner

3. Lage geluiden

Sommige mensen vinden geluiden met een lagere frequentie rustgevender als het gaat om in slaap vallen. Deze geluiden worden bruine ruis genoemd. Vergeleken met witte en roze ruis is bruin gedurfd, diep en sterk, zoals het gerommel van de donder of beukende golven. Hoewel de effectiviteit van deze diepe geluiden nog niet wetenschappelijk is bewezen, zijn er een aantal beweringen dat bruine ruis mensen heeft geholpen met hun slaap.

Soorten bruine ruis die u mogelijk hoort, zijn onder andere:

Zeestromingen en krachtige watervallen

Verpletterende golven

Rommelende donder

Een zacht gebrul of beven

4. Keukenlawaai

Er zijn verschillende geluiden in de keuken die je echt kunnen helpen om in slaap te vallen. Het sissen van voedsel dat in een pan wordt gekookt, is een vorm van roze ruis, terwijl het constante gezoem van een afzuigkap een vorm van witte ruis is. Zelfs de motor van een draaiende koelkast of vriezer kan jou of een kieskeurig kind helpen in slaap te vallen.

5. Persoonlijke afspeellijsten

Een van de belangrijkste redenen waarom we niet kunnen slapen, wordt veroorzaakt door stress, en een manier om die spanning te verlichten is door middel van muziek. Van muziek is aangetoond dat het een krachtig effect heeft op stress en emoties. Door naar een set van je favoriete deuntjes te luisteren voordat je naar bed gaat, kun je misschien je zorgen loslaten en je geest leegmaken voor een betere nachtrust.

6. Niets

Soms is rust en stilte alles wat je nodig hebt om in slaap te vallen. Zwarte ruis of het geluid van niets is de volledige stilte die je misschien nodig hebt voor een goede nachtrust.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.