AccueilNederlandDe favoriete bloem...

De favoriete bloem van alle kinderen verbergt een magisch geheim en helende kracht – europeantimes.news

Vanwege zijn gelijkenis met een leeuw of draak, geloofde men in de oudheid dat de « leeuwenmuil » boze geesten kon afweren

Een van de meest voorkomende en meest voorkomende tuinbloemen is de leeuwenbek, maar tegenwoordig weten maar weinig mensen over de vreemde mysteries die deze plant verbergt.

We speelden allemaal als kinderen met deze bloem. Antirrhinum staat bekend als « leeuwenbek », « puppy » en anderen. Door op de bloem aan de zijkant te drukken, opent en sluit de mond net als de snuit van een leeuw (of puppy). De naam heeft uiteraard te maken met de vorm van de bloem, maar dat is niet alles, het is raar.

Veel vreemder is de vrucht van deze bloem, die de vorm van een schedel heeft. De capsule die de zaden bevat, lijkt op de schedel van een half mens, half duivel of drakenwezen, vandaar de Engelse naam van deze bloem, namelijk « leeuwenbek ».

Vaak heeft de natuur een manier gevonden om ons te waarschuwen dat bepaalde planten nuttig of giftig zijn, waardoor ze vreemde vormen of kleuren krijgen die zich onderscheiden van andere. Het is heel natuurlijk dat deze bloem een ​​aantal magische eigenschappen heeft, aangezien de natuur haar zulke merkwaardige vormen heeft gegeven.

Vanwege zijn gelijkenis met een leeuw of draak, geloofde men in de oudheid dat de « leeuwenmuil » boze geesten kon afweren en gif of giftige drankjes die door heksen werden gebruikt, kon bestrijden.

Een bloem van jeugd en schoonheid

Een van de medicijnen die bij de bevalling worden gebruikt, is een afkooksel van de bladeren van de leeuwenbekbloem, waarvan wordt aangenomen dat het de weeën verlicht.

De bek van de leeuw is een bloem gewijd aan vrouwen en er wordt ook gezegd dat zijn mysterieuze charme mooie vrouwen beschermt tegen de afgunst en vijandschap van andere vrouwen. Dat is de reden waarom in Engeland of Schotland de bloem verborgen op de borst werd gedragen, vooral op nachten met nieuwe maan.

Men geloofde ook dat het een bloem was die jeugdigheid en schoonheid behoudt. Het sturen van een boeket met een ‘leeuwenmond’ naar een jonge vrouw betekende dat ze haar wilden vertellen hoe mooi en speciaal ze was voor de afzender.

We weten niet hoe effectief de liefdesammels van de leeuwenbek waren, maar het is zeker dat de plant bepaalde helende eigenschappen heeft.

Het afkooksel en de thee van de bloemen werden vaak gebruikt voor maagpijn en -ontstekingen, voor zweren in de mondholte, voor keelpijn en uitwendig voor de verzorging van wonden en huiduitslag.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.