AccueilNederlandDaarom zouden we...

Daarom zouden we elke dag tomatensap moeten drinken! – europeantimes.nieuws

Tomatensap is om vele redenen geweldig: het smaakt geweldig, het is erg vers en het geeft het lichaam energie. Een andere goede reden om tomatensap te drinken is dat, in tegenstelling tot vruchtensappen, die goedkopere opties zijn en meestal veel conserveermiddelen, zoetstoffen en andere toevoegingen bevatten, tomatensap wordt verdund met slechts een beetje zout. Tomatensap kan ervoor zorgen dat je lichaam niet bij elke slok nutteloze of gevaarlijke stoffen binnenkrijgt. Tomatensap behoudt de integriteit van de oorspronkelijke staat van de tomaten. Laten we eens kijken naar de voordelen van tomatensap en het elke dag drinken.

Laag in calorieën

Tomatensap bevat minder calorieën dan de meeste fruit- en groentesappen, omdat het niet uit vers fruit wordt geperst en zoetstoffen bevat. Honderd gram tomatensap heeft ongeveer 20 kcal. Veel diëten bevatten tomatensap als onderdeel. Tomatensap is nuttig voor diabetici of mensen met overgewicht, en nog beter als het door uzelf wordt bereid. Het persen van tomaten is eenvoudig zonder sapcentrifuge en kan worden toegevoegd aan een afslankdrankje. Wat gebeurt er als je elke dag tomatensap drinkt?

Er zitten veel vitamines in

Tomaten bevatten veel bètacaroteen (vitamine A in afgewerkte vorm), C, P en E, evenals ijzer, koper, mangaan, calcium, kalium, chroom, zwavel, nikkel, boor, chloor en fluor. De problemen van het lichaam die verband houden met een langzame stofwisseling kunnen worden opgelost door regelmatig tomatensap te nemen, samen met andere mineralen en biologisch actieve ingrediënten. Ze zijn allemaal onmisbaar voor het lichaam, wat deze combinatie uniek maakt. Het cholesterolgehalte verlagen door tomatensap te consumeren Tomatensap bevat veel vezels, die het lichaam helpen bij de spijsvertering. Vezels helpen het lichaam slechte cholesterol te verwijderen, wat de bloedvaten kan blokkeren en het begin kan zijn van hartaandoeningen.

Grote voordelen van tomaten

Helpt de darmperistaltiek Tomatensap helpt patiënten met constipatie. Naast het leveren van vezels die de darmen helpen functioneren, bevat tomatensap stoffen die de darmwand versterken, antibacteriële en ontstekingsremmende ingrediënten en chemicaliën die helpen bij maagzuur.

Tomatensap is ook nuttig voor patiënten die lijden aan ziekten van de twaalfvingerige darm. Het lichaam elimineert gifstoffen bij het consumeren van tomatensap Tomatensap is heilzaam voor mensen die bedwelmd zijn door stoffen in hun lichaam (zoals alcohol). Het sap is rijk aan zwavel- en chloorverbindingen, die het werk van de lever en de nieren bevorderen. Het kan ook mensen helpen die een nier- of leveraandoening hebben, aangezien het een licht diureticum is en kan worden gebruikt in een mengsel met koolsap (1 deel tomatensap op 1 deel koolsap). Het artikel is alleen voor informatieve doeleinden en is geen aanbeveling of vervanging voor professioneel advies.

Foto door Charlotte May / pexels

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.