AccueilNederland50 moslims en...

50 moslims en scientologen werkten samen om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken – europeantimes.news

Rome – Op zaterdag 23 juli 2022 hebben meer dan 50 vrijwilligers van het Islamitisch Cultureel Centrum van Italië en Pastoraal Werkers van de Scientology Kerk het stuk Viale della Grande Moschea schoongemaakt van het busstation “Campi sportivi” naar het station “Monte Antenne ” op de regionale lijn Rome-Viterbo.

De grote Moskee van Rome (Italiaans: Moskee in Rome), is de grootste moskee in de westerse wereld in termen van landoppervlak. Het heeft een oppervlakte van 30.000 m²2 en biedt plaats aan meer dan 12.000 mensen. Het gebouw is gelegen in de Zuring water gebied, aan de voet van de Parioli-gebergte, ten noorden van de stad. Het is ook de zetel van het Italiaans Islamitisch Cultureel Centrum (Italiaans: Islamitisch Cultureel Centrum van Italië).

Behalve dat het een ontmoetingsplaats is voor religieuze activiteiten, biedt het culturele en sociale diensten die moslims op verschillende manieren met elkaar verbinden, terwijl het ook onderwijs, huwelijksceremonies, begrafenisdiensten, exegese, tentoonstellingen, congressen en andere evenementen houdt.

De moskee is mede gesticht door de verbannen prins Mohammed Hassan van Afganistan en zijn vrouw, prinses Razia[3] en werd gefinancierd door Faisal van Saoedi-ArabiëHoofd van de Saudi koninklijke familie en Bewaarder van de twee heilige moskeeën evenals door enkele andere staten van de Moslim wereld. De openingsceremonie werd geleid door Paus Johannes Paulus II.

De planning duurde meer dan tien jaar: de Romeinse gemeenteraad schonk de grond in 1974, maar de eerste steen werd pas in 1984 gelegd, in aanwezigheid van de toenmalige President van de Italiaanse Republiek Sandro Pertinimet zijn inauguratie op 21 juni 1995.

Op 23 julie.d Op 2022, de dag van de gezamenlijke operatie tussen aanhangers van de islam en aanhangers van Scientology, werd meer dan 12 kubieke meter aan allerlei soorten afval ingezameld.

Bramen en struiken die het voetgangersverkeer op het voetpad belemmerden, werden verwijderd, evenals onkruid, kreupelhout en allerlei soorten afval. Het materiaal werd verzameld en afgesloten in plastic zakken, die aan het einde van de interventie werden opgehaald door de operators van de Gemeentelijke Omgevingsdienst (MRA).

Het succes van het project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Departement van Landbouw, Milieu en Afvalcyclus van Roma Capitale en de medewerking van de AMA.

« Het was een dag die grote inzet vergde van alle vrijwilligers, ook vanwege de overweldigende hitte, maar het eindresultaat is een rijke beloning voor het milieu dat teruggegeven wordt aan de burgers », zegt Elena Martini, woordvoerder van de Scientology Kerk in Rome.

Dr. Nader Akkad, imam van de Grote Moskee van Rome, benadrukte het belang van het initiatief van de twee betrokken religies: “Het is een samenwerking die een gemeenschappelijk project voortzet, zowel van broederschap als vriendschap en met een gemeenschappelijk doel, dat van zorg voor het milieu.”

« Religies hebben een zeer belangrijke taak, om broederschap te creëren, om een ​​gemeenschappelijke ruimte van vriendschap te creëren, » vervolgde Dr. Akkad; “Tegenwoordig is het erg belangrijk voor religieuze geloven om samen te werken voor het collectieve welzijn, en zeker een van de beste manieren om dit te doen is om zorg te dragen voor het milieu, de mensen en de relaties van de mensen die samen in deze omgeving wonen. .”

Tevredenheid met het resultaat dat is behaald met het project op zaterdag de 23e in het gebied van de Grote Moskee van Rome heeft de leiders van het Islamitisch Cultureel Centrum van Italië en de Scientology Kerk verder gemotiveerd om het project op te volgen met toekomstige initiatieven waarover ook samen moet worden besloten met de overheid voor een betere dienstverlening aan de gemeenschap.

“Terwijl religie, in het algemeen, de nadruk legt op wat je het ‘hiernaast’ zou kunnen noemen”, zei Ivan ArjonaPresident van het Europese Bureau van de Scientology Kerk voor Public Affairs en Mensenrechten, “het is ons allemaal duidelijk dat het een goede zaak is om de aarde meer op een paradijs te laten lijken, terwijl we werken aan het bereiken van verlossing, en de Italiaanse moslims en scientologen hebben samen een goede zet gedaan door een voorbeeld te stellen”.

Volgens een voorschrift in De Weg naar een Gelukkig Leven, de morele code geschreven door L. Ron Hubbard en die scientologen onderschrijven, zegt de officiële site van Scientology, zijn de kerken en hun parochianen zeer actief in lokale milieucampagnes. Hun belangrijkste activiteiten zijn « recyclageprojecten, het opruimen van openbare parken, het verwijderen van graffiti, muurschilderingen om straten en snelwegen in de binnenstad te verfraaien, educatieve campagnes op de Dag van de Aarde en opruimcampagnes voor de gemeenschap… De zorg voor het milieu strekt zich verder uit tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen bij de bouw van nieuwe Scientology Kerken”.

Wat de islam betreft, zegt prof. Al-Jayyousi website van het VN-milieuprogramma, legde uit dat het islamitische wereldbeeld een goed leven definieert (Hayat Tayebah) licht leven op aarde (Zohd) en zorg dragen voor zowel mensen als de natuur. Het islamitische discours biedt een gevoel van hoop en optimisme over de mogelijkheid om harmonie tussen mens en natuur te bereiken. De aarde zal een balans vinden als mensen hun levensstijl en mentaliteit heroverwegen, zoals vermeld in de koran.

Scientologen over de hele wereld nemen niet alleen deel aan fora om de vrijheid van religie voor iedereen, altijd en overal te beschermen, maar ook aan vele interreligieuze initiatieven waarin alle diversiteit aan religies samenwerken voor het algemeen welzijn.

Bron: ENPresswire

1 resize Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken
Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken 4
2 resize Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken
Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken 5
3 resize Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken
Italië: 50 moslims en scientologen verenigden zich om de hoofdstraat van de Grote Moskee van Rome schoon te maken 6

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.